Eurolygos sezoną žalgiriečiai užbaigė nukaudami „Real“ ekipą! (FOTO, VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygos sezoną baigė įspūdinga pergale! Žalgiriečiai namuose nugalėjo Madrido „Real“ ekipą 87:80 (18:18, 18:20, 21:21, 30:21) ir pergale paženklino Gintaro Krapiko debiutą prie „Žalgirio“ vairo. Tai buvo vos trečiasis Ispanijos čempionų pralaimėjimas per visą sezoną.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje

Mačo pradžioje pirmuosius komandų taškus pelnė aukštaūgiai – dvitaškį šeimininkams pataikė Paulius Jankūnas, tačiau jau kitoje atakoje taškus pelnė ir Iannis Bourousis (2:2). Justinas Dentmonas tolimu dvitaškiu buvo išvedęs Kauno komandą į priekį, tačiau ispanai atsakė penkiais taškais ir buvo priekyje –7:4. Tiesa, rezultatą lygino iš toli taikliai metęs J.Dentmonas (7:7). Tuomet iš toli pataikė I.Bourousis, keturis taškus surinko Sergio Llullas ir svečiai nutolo 14:7. Žalgiriečių tylą nutraukė kontratakoje du taškus pelnęs Martynas Pocius, po puikaus J.Dentmono perdavimo iš viršaus įkrovė Mindaugas Kupšas ir skirtumas sumažėjo iki trijų (11:14). Kauno „Žalgiris“ puikiai sužaidė pirmojo kėlinio pabaigą – du taškus pelnė M.Kupšas, dešimtąjį savo tašką iš toli pataikęs pelnė J.Dentmonas ir po pirmųjų dešimties minučių rezultatas buvo lygus – 18:18.

Antrąjį kėlinį sėkmingai pradėjo jaunieji žalgiriečiai. Iš po krepšio pirmuosius savo taškus pelnė Artūras Gudaitis, o įžaidėjo pareigas perėmęs Tomas Dimša vienas pergudravo visą varžovų komandą bei efektingai užbaigė prasiveržimą (22:23). Artūro Milaknio tritaškis buvo išvedęs kauniečius į priekį, tačiau tuo pačiu atsakė ir Sergio Rodriguezas (25:26). Ketvirčiui įpusėjus „Žalgiris“ įgijo rekordinę persvarą – du taškus su pražanga surinko Robertas Javtokas, o kamuolį perėmęs J.Dentmonas smeigė tritaškį iš kampo (31:26). Karališkasis Madrido klubas nesutriko. Pelnę šešis taškus iš eilės „Real“ krepšininkai ir vėl buvo pirmaujančiųjų vaidmenyje – 32:31. Greitoje atakoje pasižymėjęs M.Pocius vėl išvedė šeimininkus į priekį, tačiau Ispanijos čempionai persvėrė rezultatą savo pusėn (37:33). Nors tolimą metimą po T.Dimšos perdavimo pataikė M.Pocius, po antrojo ketvirčio pirmavo svečiai – 36:38.

Po didžiosios pertraukos pirmasis pasižymėjo iš toli pataikęs J.Dentmonas, tačiau svečiai be atsako surinko penkis taškus (39:43). Žalgiriečiai taip pat atrado savo resursų – po dvitaškį pataikė M.Pocius bei P.Jankūnas ir rezultatas vėl tapo lygus (43:43). Aikštelėje ir toliau vyko lygių varžovų kova. Ispanams taškus pelnė komandos lyderiai I.Bourousis ir S.Llullas, o „Žalgirio“ komandoje pasižymėjo A.Milaknis ir J.Dentmonas. Pirmasis realizavo tritaškį, o antrasis savo taškų kraitį papildė dviem taškais (48:48). Žalgiriečiams ir toliau niekaip nesisekė stabdyti S.Llullo bei I.Bourousio. Tik aukštaūgių Tado Klimavičiaus ir M.Kupšo taškai leido kauniečiams kvėpuoti varžovams į nugarą (52:57). J.Dentmonas ketvirčio pabaigoje surinko penkis taškus, o penktasis jo pataikytas tritaškis šiose rungtynėse lėmė dar vieną svarbų faktą. J.Dentmonas pataikė 72-ąjį tritaškį per šį sezoną ir pagerino visų laikų Eurolygos rekordą. Po 30 minučių žaidimo žalgiriečiai atsiliko 57:59.

Ketvirtąjį ketvirtį „Žalgiris“ pradėjo pavyzdingai. Užtikrintas darbas gynyboje, gražus V.Lipkevičiaus prasiveržimas, T.Dimšos bei J.Dentmono tolimi metimai privertė minutės prašyti karališkojo klubo trenerį – 65:59. Po jos krepšį galingu dėjimu sudrebino R.Javtokas ir kauniečiai susikrovė rekordinę persvarą (67:59). Beveik keturias minutes taškų nepelnę svečiai taškų sausrą nutraukė pataikydami iš trijų taškų atžymos (67:62). Po S.Llullo dviejų taškų pranašumas buvo sumažėjęs iki keturių (68:64), tačiau tris baudas sumetė J.Dentmonas, dvitaškį su pražanga pataikė R.Javtokas, ir „Žalgiris“ įgijo dviženklę persvarą – 76:66. Varžovus į dar gilesnę duobę pasiuntė penkis taškus pelnęs J.Dentmonas ir iš viršaus įkrovęs T.Klimavičius (83:69). Į kampą įspaustas „Real“ bandė taisyti padėtį tolimais metimais. Du tritaškius pataikė S.Llullas, vieną taiklų baudos metimą pridėjo Tremmellas Dardenas (83:76). Lemiamu metu nedrebėjo Kauno komandos kapitono ranka – P.Jankūnas realizavo baudos metimus, o galutinį tašką padėjo pataikydamas iš po krepšio. Lietuvos čempionams pavyko trinktelėti durimis Eurolygoje – pergalė pasiekta rezultatu 87:80.

„Žalgiris“: J.Dentmonas 36 (4/5 dvit., 7/11 trit., 5 atk.kam., 40 naud. bal.), M.Pocius 10 (3/3 dvit.), P.Jankūnas 8 (7 atk. kam.), R.Javtokas 8 (6 atk. kam.), A.Milaknis 6, M.Kupšas 6, T.Dimša 5, T.Klimavičius 4, A.Gudaitis 2, V.Lipkevičius 2.

„Real“: S.Llullas 23 (7/9 dvit., 3/5 trit.), S.Rodriguezas 13 (5 rez. perd.), I.Bourousis 13.

http://www.youtube.com/watch?v=OnUrnRyfib4

Komentarai