G.Krapikas: „Turėdami tokį pasakišką palaikymą darbą atlikome taip, kaip reikėjo“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Gintaras Krapikas įspūdinga pergale pažymėjo šio sezono debiutą Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio poste. Žalgiriečiai paskutinėse Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse namuose 87:80 patiesė Madrido „Real“ krepšininkus.

Po pergalės Lietuvos čempionų strategas džiaugėsi pademonstruotu auklėtinių charakteriu ir tai, jog per trumpą laiką pavyko pakilti iš duobės.

„Nelabai norėčiau komentuoti tokio krepšinio žiūrint į statistiką. Komanda prisimena, kad dar pirmadienį rungtynėse namuose net ištikimiausi sirgaliai mums skandavo „Ar jums ne gėda?“, o šiandien 10 tūkst. dėkojo žaidėjams, nors praėjo vos keturios dienos. Skirtumas tas, kad šį kartą savo darbą atlikome taip, kaip reikėjo, turėdami tokį pasakišką palaikymą“, – kalbėjo G.Krapikas.

– Žaidėjai atrodė užsivedę, ar būtent tam ir reikėjo pokyčių trenerių štabe?
– Eilinį sykį pasikartosiu, kad Saulius Štombergas aukodavo daug laiko ir stengėsi. Žinoma, pralaimėjimai „Top 16“ etape kirto per žaidėjų moralę, buvo daug kritikos iš žiniasklaidos, kas yra natūralu. Be abejo tada mes nežaidėme gerai. Jei Saulius išėjo, vadinasi kažko reikėjo, kad galėtume kovoti dėl vienintelio likusio titulo. Šioje pergalėje yra didelis jo indėlis, sukrėtimas davė impulsą žaidėjams, todėl jie susikovė ir laimėjo.

– Kaip galėtumėte pakomentuoti Justino Dentmono žaidimą?
– Jei žaidėjas Eurolygos rungtynėse surenka 40 naudingumo balų, pagerina pataikytų tritaškių per vieną sezoną rekordą, komanda nugali „Real“, o jis tą komandą veda į priekį, man atrodo, pačių geriausių žodžių neužtenka tam apibūdinti.

Pablo Laso (Madrido „Real“ vyr. treneris): „Noriu pasveikinti „Žalgirį“ su pergale, jie sužaidė puikias rungtynes, žaidė iš visos širdies. Nuo pat pradžios kontroliavo žaidimo ritmą, rungtyniavo kietai, negalėjome jiems prilygti. Antroje rungtynių pusėje pataikė labai svarbius metimus ir iškovojo pergalę.

– Po rungtynių rūbinėje ilgai kalbėjotės su žaidėjais. Ką jiems sakėte?
– Sakiau, kad esame geri, kai žaidžiame kaip komanda. Šiandien to nebuvo, nuo pat pirmųjų minučių nepavyko tinkamai nusiteikti – tai yra dalis mano kaltės. Baigėsi „Top 16“ etapas, svarbiausios kovos dar priešakyje.

– Kitame etape žaisite su Pirėjo „Olympiacos“, kuriai pralaimėjote praėjusio sezono Eurolygos finale. Ar tai bus kažkuo išskirtinė kova?
– Atkrintamosios varžybos visada yra išskirtinės – žaisime su Eurolygos čempionais, norėdami patekti į finalinį ketvertą turėsime įveikti labai stiprų varžovą.

Komentarai