Aleksandrui Kosauskui įteiktos LSU Garbės daktaro regalijos 0

Lietuvos sporto universiteto Garbės daktaro regalijos įteiktos vienam žymiausių šalies trenerių, LSU (tuomet – LVKKI) absolventui Aleksandrui Kosauskui. Iškilmingame Senato posėdyje dalyvavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, LSU bendruomenė, A.Kosausko auklėtiniai, Kauno „Žalgirio“ treneriai ir krepšininkai, lengvaatlečiai ir kiti svečiai.

LSU Senato pirmininko prof. dr. Alekso Stanislovaičio teigimu, A.Kosauskas yra vienas žymiausių Universiteto absolventų, atletinio rengimo pradininkas Lietuvoje.

„Sunku suskaičiuoti visus jo nuopelnus. Jis yra ne tik atletinio rengimo sistemos pradininkas Lietuvoje. Jo darbų pavyzdžiu sukurta ir Treniravimo sistemų studijų programos atletinio rengimo specializacija. Dauguma fizinio rengimo trenerių paruošti pagal A.Kosausko sukurtą sistemą“,- teigė LSU Senato pirmininkas prof. dr. A.Stanislovaitis.

Gegužės 5-ąją dieną atšventęs 73-iąjį gimtadienį, Aleksandras Kosauskas baigė aktyvią veiklą.

„Mano gyvenimas prabėgo šalia Universiteto, nepaisant ilgametės ir intensyvios trenerio veiklos, nuo jo nebuvau nutolęs. Žaliakalnyje prabėgo vaikystė, netoliese sportavau, vėliau įstojau į tuometinį Lietuvos valstybinį kūno kultūros institutą, kurį baigiau 1964-aisiais metais. Iki šiol palaikau ryšį su buvusiais kurso draugais. Domiuosi, kaip keičiasi mano Alma Mater. Baigiau institutą, vėliau jis tapo akademija, o dabar išaugo į universitetą. Pastebiu, kad Universitetas daug dėmesio skiria sporto mokslui. Tai – labai svarbu, šiuolaikiniame sporte daug ką lemia sekundės dalys, milimetrai, todėl būtina parengti specialistą turintį gilias įžvalgas. Noriu padėkoti visiems, kurie įvertino mano veiklą“, – sakė A.Kosauskas.

Kauno „Žalgirio“ komandos fizinio rengimo treneriu A.Kosauskas pradėjo dirbti 1987 m., o 1992-2006 m. jis buvo Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabo narys. Po trejų metų praleistų Lenkijos Sopoto komandoje į Lietuvą grįžęs A.Kosauskas pastaruoju metu padėdavo ruošti jaunuosius „Žalgirio“ krepšininkus dublerių komandoje.

Prieš antrąsias LKL pusfinalio rungtynes „Žalgirio“ arenoje Kauno „Žalgiris“ taip pat pagerbė A.Kosauską ir skambant audringoms ovacijoms įteikė jam „Žalgirio“ garbės ordiną.

Komentarai