„Žalgirio“ bokštas R. Javtokas: „Klaipėdiečiai stiprūs, bet sustabdomi“ 0

Zigmas Jurevičius, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgiris“ ar Klaipėdos „Neptūnas“ – kuri komanda šiemet pasipuoš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) karūna? Ketvirtadienį dvi LKL atkrintamųjų varžybų pragarą sėkmingai įveikusios ekipos uostamiestyje pradės intriguojančią finalo seriją.

Prieš lemiamas kovas kauniečiai spinduliavo pasitikėjimu savo jėgomis, bet pabrėžė ir varžovų stipriąsias puses.

„Jei komanda pasiekė finalą, ji to nusipelnė. Be to, jie mus abusyk įveikė ir reguliariajame sezone. Vadinasi, turi stipriųjų pusių. Reikės žiūrėti, kaip jas neutralizuoti“, – šiandien teigė „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

„Neptūnas“ savo pajėgumą įrodė mus ne kartą nugalėdamas, bet sezono eigoje mūsų žaidimas irgi buvo netoks, koks dabar. Klaipėdiečiai turi galingą priekinę liniją – tiek Vytautas Šarakauskas, tiek Simas Galdikas labai gerai kovoja baudos aikštelėje. Valdas Vasylius ir Justas Sinica gali pataikyti iš toli. Pavojingi ir kiti jų snaiperiai. Tačiau jei dirbsime kaip prieš „Lietuvos rytą“, tikrai įmanoma juos sustabdyti“, – kalbėjo vidurio puolėjas Robertas Javtokas.

G.Krapikas neslėpė, kad jo auklėtiniai spėjo atsigauti po dramatiškos pusfinalio serijos su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa.

„Ta euforija, kai nugalėjome „Lietuvos rytą“, jau šiek tiek praėjo. Spėjome ir atsipūsti, ir normaliai pasirengti finalui“, – sakė LKL čempionų vairininkas.

Jo žodžiais, kauniečiams būtų parankiau finalą pradėti dvikova namuose, palaikomiems savo žiūrovų, bet tenka skinti prasto reguliaraus sezono vaisius – 4-oji vieta „Žalgirio“ priešininkams suteikė aikštės pranašumą.

„Vis tiek daugiausia priklausys nuo to, kaip sugebėsime susikaupti, nesvarbu, kausimės namuose ar išvykoje. Pirmajame mače pamatysime, kaip mums pavyko nuteikti vyrus bekompromisei kovai“, – spėjo G.Krapikas.

„Nusiteikimas bus svarbiausias dalykas. Mums šis finalas – toli gražu ne pirmas. Jiems – debiutinis, todėl klaipėdiečių motyvacija bus labai didelė, bet mes tam pasirengę“, – sakė R.Javtokas.

Klaipėdiečiai kuklinosi galimybę nukauti „Žalgirį“ prilygindami stebuklui, tačiau neslėpė savo ambicijų.

„Laimėti keturių rungtynių seriją – labai sudėtingas uždavinys. Bet gal ant teigiamų emocijų bangos mes bandysime padaryti stebuklą“, – žadėjo „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis.
K.Maksvytis pastebėjo įdomų faktą, jog klaipėdiečiai šį sezoną susidurs jau su trečiu „Žalgirio“ treneriu.

„Rungtyniavome su Iljas Zourosu, Sauliumi Štombergu, o prieš savo kraštietį G.Krapiką (jis kilęs iš Kretingos. – aut. past.) dar neteko. Tad bus daugiau smalsu, kokių mums taktinių niuansų pateiks varžovai. O mes nieko nekeisime, bandysime pasinaudoti tuo, kuo įveikėme „Žalgirį“ prieš tai“, – dėstė jis.

Antrosios finalo serijos rungtynės Kaune vyks gegužės 26 d., trečiosios – gegužės 28 d. Klaipėdoje, ketvirtosios – gegužės 31-ąją vėl Kaune.

„Ypač svarbu, kad Kaune vėl susirinktų kuo daugiau žiūrovų. Jų padedami šiemet palaužėme ne vieną pajėgų priešininką“, – kalbėjo R.Javtokas.

Komentarai