G.Krapikas: „Trečiajame kėlinyje rungtynes perlaužėme dėl geros gynybos“ 0

Ignas Giedraitis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ atstatė pusiausvyrą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale. Gintaro Krapiko auklėtiniai savų sirgalių akivaizdoje 92:83 pranoko Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus ir išlygino serijos rezultatą 1:1.

„Šiandien atliko būtiną darbą, kuris buvo reikalingas, kad sugrįžtume į seriją. Taip pat noriu pasakyti varžovams didelį komplimentą už tai, kad bet kuriuo rungtynių momentu jie nepasidavė, neatsipalaidavo ir neatidavė rungtynių. Tai rodo, kad serija bus įtempta“, – teigė Kauno ekipos treneris.

– Antroje rungtynių pusėje skirtingi kėliniai. Kuo tai galite paaiškinti?
– Būtų labai gerai, kad su gerai žaidžiančiais žaidėjais galėtumėm rungtyniauti visas 40 minučių, bet taip būti negali. Trečiajame kėlinyje pasiekėme lūžį, visų pirma, geros gynybos dėka – varžovams leidome įmesti tik 13 taškų ir perlaužėme rungtynes. Ketvirtasis kėlinys kelia nerimą.

– Ar netrūksta priekinės linijos indėlio kovojant dėl atšokusių kamuolių?
– Vizualiai mes turime galingesnę priekinę liniją, bet „Neptūnas“ visada buvo tas varžovas, mėgstantis grumtis dėl kamuolių po varžovų lenta. Gerai, kad tai šiandien nebuvo problema, išskyrus pačią rungtynių pradžią. Atkovoti kamuolį po savo krepšiu yra nusiteikimo reikalas.

– Ar neseks po šios pergalės apsiraminimas komandoje?
– Negalvoju, kad šios rungtynės nebuvo apsiraminimas. Atlikome darbą ir laimėjome – tai pozityvus dalykas. Tačiau aš ir žaidėjai negalvojame, kad galime atsipalaiduoti, nes žinome, kad šiandien nesužaidėme gerai.

Komentarai