P.Jankūnas: „Džiugu laimėjus, taisysime smulkius dalykus ir važiuosime į Klaipėdą kautis“ 0

Edgaras Pulkovskis, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ ekipos kapitonas Paulius Jankūnas džiaugėsi pirmąja pergale Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje bei teigė, jog iki trečiųjų rungtynių šalies čempionams dar reikia pataisyti kai kuriuos smulkius dalykus.

„Rungtynės buvo įtemptos, kaip ir visada šiemet su „Neptūnu“. Tai gera komanda, mums sukelianti daug problemų. Didžiausi sunkumai iškyla gynyboje – užpulti pavyksta, bet gynyboje nusileidžiame agresyvumu ir varžovai tai išnaudoja. Džiaugiamės laimėję, sieksime pataisyti smulkius dalykus ir važiuoti į Klaipėdą kautis“, – teigė „Žalgirio“ kapitonas.

– Kokie tie smulkūs dalykai?
– Pagalba vienas kitam, užtvaros, yra daug nematomų dalykų, kurie yra svarbūs ir juos dar blogai atliekame.

– Ar jautėte įtampą atsilikdami serijoje 0:1?
– Rungtynių dar daug. Žinoma, įtampa jaučiama, nes jei namuose pralaimėtume, būtų tikrai negerai. Jei taip galima pasakyti, įtampa yra sveika. Visi supranta, kad yra finalas – visi jį nori laimėti, esame susikaupę ir stengiamės save valdyti ir siekti to tikslo.

– Lyginant su pirmosiomis rungtynėmis, žiūrint į galutinį rezultatą, visai kitoks puolimas?
– Pirmose rungtynėse labai nepataikėme tritaškių, todėl toks ir buvo rezultatas. Jie buvo mus išmušę iš vėžių savo gynyba ir greitu puolimu, o mes bandėme viską daryti po vieną. Namuose žaidėme su didele energija, prie savų sirgalių, rungtynės taip pat klostėsi kitaip. Gynyba laimės čempionatą ir tikiuosi, kad mes ją pagerinsime.

– Ar jus stebina toks „Neptūno“ pasirodymas šį sezoną?
– Žinome, kaip jie žaidžia visą sezoną ir tai ne tik mūsų nestebina, bet ir sirgalių. Jie pateko į finalą, įrodė, kad yra verti čia žaisti. Tai yra stipri komanda, nereikia jų nuvertinti, nes asmeniškai kiekvienas yra aukšto lygio žaidėjas ir kaip komanda stipri.

Komentarai