M.Pocius: „Labai norisi sezoną pabaigti gera nata“ 0

Donatas Šinkūnas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Martynas Pocius buvo rezultatyviausias (14 taškų) ir vienas naudingiausių (19 naudingumo balų) Kauno „Žalgirio“ krepšininkų, o jo komandą, trečiąjį kartą iš eilės įveikusią Klaipėdos „Neptūną“, nuo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų žiedų skiria vos viena pergalė.

Krepšininkas teigė, kad po tokio ilgo ir sunkaus sezono visi komandos draugai sezoną nori pabaigti skambia nata ir todėl emocijų šiame finale tikrai netrūksta. M.Pocius taip pat sakė, kad dar anksti yra kalbėti apie Lietuvos rinktinę ir jog pirmiausia norėtų pailsėti.

– Martynai, kas lėmė pergalę? – „BasketNews.lt“ paklausė M.Pociaus.
– Nemačiau statistikos, tačiau manau, kad daug lėmė mūsų nusiteikimas žaisti agresyviai nuo pat rungtynių pradžios. Svarbu buvo neleisti varžovams gerai sužaisti pradžios. Jeigu „Neptūnui“ leidi gerai žaisti nuo pat pradžių vėliau, būna labai sunku. Tuomet svarbu kiek įmanoma ilgiau išlaikyti stabilų žaidimą. Jie antrame kėlinyje buvo sumažinę rezultatą ir trečią kėlinį mes pradėjome vangiai. Tačiau apskritai, žaidėme neblogai.

– Klaipėdiečiai rungtynes pradėjo netradiciniu startiniu penketu. Ar jautėsi, kad dėl to „Neptūnui“ žaisti sekėsi sunkiau?
– Jų startinis penketukas tikrai nebuvo prastesnis už tradicinį. Aišku, jiems labai trūko Vasyliaus, nes šis žaidėjas duoda labai daug naudos savo ekipai. Tačiau jų penketas galbūt buvo netgi dar stipresnis.

– Ar jums pačiam netrūksta emocijų šiame finale?
– Ne. Tikrai netrūksta, nes labai norime pergalių ir čempionų žiedų. Sezonas buvo labai ilgas, įvyko labai daug gero ir blogo. Labai norisi sezoną pabaigti gera nata ir tai yra mūsų motyvacija.

– Pataikėte 11 tritaškių, ar tai rodo, kad nejaučiate ypatingai daug psichologinės įtampos?
– Įtampą ir jauduliuką prieš rungtynes visuomet jaučiame. Mes žinome, ką turime daryti. Finalo serijose visada taip būna, kad tu perpranti varžovą, o jis tave. Tikrai žinome vieni kitų derinius ir daugiau lemia detalės, pavyzdžiui, kaip apsiginsi vienas prieš vieną, kiek kamuolių atkovosi ir panašiai. Džiaugiuosi, kad kol kas mums pavyksta šiuos mažus dalykus atlikti geriau. Galbūt atrodo viskas labai lengvai, tačiau taip tikrai nėra. Jų negalima paleisti nei vienai sekundei, kitaip jie ims pataikyti tritaškius. Penktos rungtynės irgi bus labai svarbios. Svarbi bus pati mačo pradžia

– Kokie planai dėl rinktinės?
– Dabar apie tai nenoriu kalbėti. Šiuo metu noriu tiesiog pabaigti sezoną ir gauti šiek tiek poilsio. Norėčiau pailsėti vieną mėnesiuką, o tada žiūrėsime. Aš manau, kad viskas bus tikrai gerai, tačiau pirmiausia reikia pabaigti sezoną.

Komentarai