P.Jankūnas: „Šį kartą nesusitvarkėme gynyboje“ 0

Lukas Malinauskas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Daugiausiai taškų šioje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijoje pelnęs Klaipėdos „Neptūnas“ neleido Kauno „Žalgiriui“ triumfuoti anksčiau laiko.

„Vėl nesusitvarkėme gynyboje. Iki tol kelis mačus gerai gynėmės ir buvo viskas gerai. Nesustabdėme jų žaidimo du prieš du, neatsitvėrėme klaipėdiečių po krepšiais bei taip pat klaidos davė savo.

Per pirmąją mačo pusę jie atkovojo devynis kamuolius puolime, prie viso to prisidėjo devynios klaidos ir gavosi toks rezultatas“, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

30-erių aukštaūgis per 34 minutes pelnė 13 taškų (2/5 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 3/6 baudų), atkovojo 11 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus, tačiau tai „Žalgirio“ sėkmės negarantavo.

– Tris kėlinius vijotės ir atrodė, kad netrukus perimsite rungtynių iniciatyvą. Pritrūko?
– Be abejo, pritrūko. Kaip ne kartą sakėme, „Neptūnas“ – gera ir patyrusi komanda, moka žaisti rungtynių pabaigas. Jeigu iš pradžių nesusikaupėme, nerodėme noro laimėti, tai taip ir gavosi.

– Kitos rungtynes penktadienį vyks Kaune. Ar galima sakyti, jog jus įtampa slėgs labiau?
– Dar niekas nepralaimėta. Maksimaliai liko dvejos rungtynės, minimaliai – vienerios. Bandysime savo žiūrovų akivaizdoje užbaigti kovas šioje serijoje ir tikrai stengsimės iš visų jėgų.

– Vytauto Šarakausko sėkmingas žaidimas nustebino?
– Ne, nenustebino. Žinome, kaip jis gali sėkmingai žaisti. Paprasčiausiai šiandien jis pataikė savo metimus ir viskas.

Komentarai