Š.Jasikevičius: „Ši pergalė nubraukia visas sezono problemas“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Šarūnas Jasikevičius pirmą sykį per 16 metus skaičiuojančią karjerą tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu.

Sėkmingai šeštose finalo serijos rungtynėse „Žalgirio“ puolimui dirigavęs 38-erių gynėjas džiaugėsi nauju įrašu pasiekimų sąraše bei teigė, kad jis kartu su kitais žalgiriečiais šiame sezone atliko itin didelį darbą.

Nuotraukas iš „Žalgirio“ triumfo aikštėje ir rūbinėje ir rungtynių galite rasti Žalgiris.lt fotogalerijoje.

„Sezonas prailgo ir buvo labai sunkus. Dabar šis triumfas LKL lygoje viską nubraukia: vargus, pralaimėjimus, kurių šiemet buvo pernelyg daug. Vietinės pirmenybės man yra svarbiausia sezono dalis. Man tikrai labai malonu pirmą kartą tapti LKL čempionu, ir ko daugiau galima norėti? Viskas puiku“, – po triumfo sakė kaunietis.

– Ar galvojate apie kitą sezoną?
– Ne, tikrai ne. Ką tik baigėme šį sezoną, todėl apie ateitį kol kas nieko negalvoju. Šiuo metu svarbiausia – pailsėti, atsigauti, o tada bus galima pradėti mąstyti apie kitą sezoną.

– Kas buvo sunkiausia šioje serijoje?
– Šioje serijoje buvo sunku tai, kad mūsų rotacijoje buvo mažai žaidėjų. Žinau, jog „Neptūno“ krepšininkai nevengia skųstis, kad jie yra traumuoti, o mes apie tai nešnekėjome. „Žalgirio“ komandoje buvo didelių problemų su krepšininkais, bet, matyt, tik „Žalgirio“ žaidėjai gali nesiskųsti. Kauno klubas po praėjusio sezono, kuris buvo vainikuotas įvairiomis problemomis, atliko didelį darbą, triumfuodamas LKL pirmenybėse.

Kai reguliariajame sezone likome ketvirtoje vietoje, jūs tikriausiai net netikėjote, kad „Žalgiris“ apgins čempiono titulą. Mes padarėme tikrai didelį darbą. „Žalgiryje“ buvo daug tokių žaidėjų, kurie sezono metu aukojosi dėl komandos, rungtyniavo turėdami didelių problemų, o ši pasiekta pergalė viską nubraukia. Esame čempionai, uždarome sezoną ir einame pasiimti užtarnauto poilsio.

– Ar „Žalgiris“ pateisino jūsų lūkesčius prieš šį sezoną?
– Ne, galvojau, kad taip beprotiškai sunku nebus. Buvo minčių, jog nebus lengva, tačiau buvo kitaip. Pirmą kartą mano krepšininko karjeroje per sezoną komandoje, kurioje aš rungtyniauju, pasikeitė trys treneriai.

Tačiau visi „Žalgirio“ krepšininkai įspūdingi, kurie po tiek patirtų nesėkmių liko komandoje. Nors galbūt taip ir neatrodo, tačiau į šią pergalę mus atvedė puiki atmosfera ekipoje.

Komentarai