G.Krapikas: „Ši pergalė – didelis džiaugsmas“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Sunkiausiu sezono momentu perėmęs Kauno „Žalgirio“ vairą, Gintaras Krapikas suvienijo komandą. Tačiau vos du mėnesius ekipai vadovavęs treneris po laimėto LKL finalo nepamiršo padėkoti ir prieš tai komandai vadovavusiems strategams.

„Daug kas nusivylė, kad pakeitė trenerį ir man patikėjo perimti vairą, nes yra ir stipresnių trenerių. Aš visgi norėčiau padėkoti ir Ilias Zourui, ir Sauliui Štombergui, kuris į komandą įdėjo daug savęs. Gal nesigavo, bet norėčiau abiems padėkoti“, – po mačo kalbėjo G.Krapikas.

I.Zouros buvo atleistas dar spalio mėnesį, o iš jo vairą perėmęs S.Štombergas pasitraukė balandžio pradžioje.

G.Krapiko vadovaujama komanda LKL reguliariajame sezone liko ketvirta, tačiau pusfinalyje eliminavo „Lietuvos rytą“, o finale pranoko ir „Neptūną“.

„Tai didelis džiaugsmas. Vyrams pasakiau, kad išlipome iš labai sunkios padėties. Toks sudėtingas kelias gavosi, kai užėmėme ketvirtą vietą, bet savo tikslų neatsisakėme. Pasveikinome visus – ir tuos, kurie pirmą kartą laimėjo, ir tuos, kurie eilinį žiedą iškovojo. Išskirtinai pasveikinau Šarūną Jasikevičių, kuris, būdamas tikras kaunietis ir turėdamas tokią puikią karjerą, prie savo trofėjų kolekcijos pridėjo Lietuvos čempionų žiedą, kuris jo karjerai pridės puikų štrichą.

Sunkiausia, kad visi vieningai mums finale primetė favorito rolę, nors mes pradėjome nuo ketvirtos vietos. Ta favorito rolė buvo labai sunki. Taip, mes geresnė komanda, privalome laimėti, bet tas „privalo“ ir spaudžia.“

G.Krapikas sakė negalvojantis apie artėjantį sezoną. Šiemet jis daugiau laiko praleido kaip trenerio asistentas ir sako turintis asistento, o ne vyriausiojo trenerio kontraktą.

„Įvykdėme beveik visus tikslus, kuriuos kėlėme prieš sezoną. Patekome į Eurolygos „Top 16“ etapą, tapome Lietuvos čempionais. Neįvykdėme tik to, kad nelaimėjome federacijos taurės“, – apibendrino G.Krapikas.

Komentarai