A.Gudaitis: „Sėkmingas debiutas vietos dvyliktuke negarantuoja“ 0

Lukas Malinauskas, basketnews.lt

Galingai Lietuvos rinktinėje debiutavęs ir arti dvigubo dublio buvęs Artūras Gudaitis buvo pripažintas geriausiu mūsų šalies nacionalinės komandos krepšininku rungtynėse su Latvijos nacionaline komanda.

Nuo suolo pakilęs 21-erių metų 208 cm ūgio Kauno „Žalgirio“ talentas per 18 minučių pelnė 15 taškų (5/6 dvitaškių, 5/6 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus.

„Nesitikėjau gauti tiek žaidybinio laiko jau pirmose rungtynėse. Galvojau, kad daugiau laiko gausiu kitame mače. Be abejo, prieš šias rungtynes buvo jauduliukas, kadangi pirmą kartą apsivilkau rinktinės aprangą“, – po mačo sakė A.Gudaitis.

Pasak žalgiriečio, šis sėkmingas debiutas kol kas nieko nereiškia.

„Lietuvoje visi mėgsta iškelti žaidėjus į viršų vos po pirmųjų rungtynių. Nemanau, kad šios rungtynes jau man garantuoja vieta dvyliktuke. Reikia toliau dirbti ir stengtis.

Šiandien buvo įvairių momentų, kuriuose galėjau geriau sužaisti. Nėra viskas idealiai. Ketvirtajame kėlinyje kritome į duobę, kadangi jie pradėjo gintis aikšte. Tačiau po kurio laiko mes prie jos prisitaikėme ir vėl viskas buvo gerai. Nė viena komanda negali sužaisti gerai visas 40 minučių“, – dėstė Lietuvos rinktinės kandidatas.

Komentarai