P.Jankūnas pateko į simbolinį turnyro „Žalgirio“ arenoje penketuką 0

Lukas Malinauskas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Nesustabdomai rungtynėse su Slovėnijos rinktine žaidęs Paulius Jankūnas surinko 26 naudingumo balus ir buvo išrinktas į simbolinį Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusio draugiško turnyro žaidėjų penketuką.

Pasaulio čempionatui besiruošianti Lietuvos rinktinė tapo antrojo kontrolinio turnyro nugalėtoja paeiliui. Jono Kazlausko auklėtiniai permainingose paskutinėse rungtynėse Lietuvoje 80:76 (17:22, 19:20, 21:12, 23:22) įrodė pranašumą prieš Slovėnijos nacionalinę komandą.

Į geriausiųjų krepšininkų penketuką iš Lietuvos komandos buvo išrinkti Jonas Valančiūnas ir P.Jankūnas, tačiau pats Lietuvos rinktinės puolėjas to pernelyg neiškelia.

„Tai, kas įvyko, jau yra istorija. Patekimo į penketuką nesureikšminu. Pasirengimo etape privalome gerinti žaidimą.

Pasaulio čempionate viskas prasidės nuo nulio ir nebus žiūrima, kur tu ten buvai naudingiausias ar geriausias. Ispanijoje už tai pliusų nepridės“, – pabrėžė 14 taškų pelnęs ir 9 kamuolius atkovojęs P.Jankūnas.

Lietuvos rinktinė pasirengimą šalyje baigė itin sunkia pergale prieš Slovėnijos krepšininkus, kuriuos J.Kazlausko auklėtiniams teko vytis beveik tris kėlinius.

Visgi, tai buvo 500-oji visų laikų Lietuvos rinktinės bei 100-oji J.Kazlausko pergalės vadovaujant mūsų nacionalinei komandai.

„Rungtynės buvo be galo sunkios. Turėjome problemų ties tritaškio linija su Slovėnijos rinktinės gynėjais. Žinojome, kad jie staigūs ir gali atakuoti krepšį kaire ranka. Rungtynių pabaigoje viskas atrodė gerai, turėjome kelių taškų persvarą, tačiau jie pataikė kelis tolimus metimus ir sugrįžo į mačą.

Tokios rungtynės mums prideda pasitikėjimo savimi, kad mes galime panaikinti deficitą ir laimėti“, – mačą komentavo Kauno „Žalgirio“ kapitonas.

Komentarai