Jubiliejų „Žalgiris“ įprasmino sutriuškindamas „Panathinaikos“ (FOTO, VIDEO) 0

Septyniasdešimtmečio jubiliejaus šventę pažymėjęs Kauno „Žalgiris“ įteikė dovaną komandos gerbėjams ir pergalingai pradėjo Kauno „Akropolio“ taurės turnyrą. Žalgiriečiai pirmajame pusfinalyje nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ komandą 76:51 (23:16, 20:8, 13:12, 20:15). Sekmadienį finale žalgiriečiai susitiks su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipa, kuri 85:65 įveikė Stambulo „Galatasaray“ krepšininkus.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Pirmuosius Kauno „Akropolio“ taurės turnyro taškus tritaškiu pelnė Paulius Jankūnas – 3:0. „Žalgirio“ persvara dar labiau padidėjo po P.Jankūno dviejų taškų su pražanga ir rezultatyvaus Vaido Kariniausko prasiveržimo (8:2). Atėnų komandos bėdos nesibaigė, kadangi tolimą metimą įmetė Jamesas Andersonas, o Tomas Dimša pridėjo du taškus prasiveržimu, po kurio minutės pertraukėlės prašė varžovai – 13:2. Tuomet sekė šeši „Panathinaikos“ taškai, o žalgiriečių tylą nutraukė du taiklūs V.Kariniausko baudos metimai (15:10). Po tikslaus V.Kariniausko perdavimo iš vidutinio nuotolio pasižymėjo Darius Songaila, o Artūras Gudaitis ne tik realizavo dvitaškį, bet ir perėmus kamuolį atliko dėjimą – 21:14. Kėliniui baigiantis D.Songaila dar kartą tiksliai metė iš arti ir „Žalgirio“ pranašumas po pirmųjų dešimties minučių siekė septynis taškus –23:16.

Antrojo ketvirčio pradžioje kauniečiai sėkmingai rungtyniavo po krepšiu. Kamuolį puolime atkovojęs Edgaras Ulanovas dvitaškiu su pražanga pelnė pirmuosius savo taškus, dar dviem pasižymėjo D.Songaila, o Robertas Javtokas tiksliai kartojo komandos draugo metimą – 29:18. E.Ulanovas puikiai sužaidė nugara ir dar kartą ne tik pelnė taškus, bet ir stojo prie baudų metimų linijos (32:20). Sėkmingą „Žalgirio“ atkarpą pratęsė aukštaūgiai. Aukštai iššokęs R.Javtokas įmušė kamuolį į krepšį, o antrą tolimą metimą realizavo P.Jankūnas, padidinęs atotrūkį iki septyniolikos – 37:20. Keletą minučių komandoms krepšys buvo tarsi užsirišęs, o nesėkmių virtinę nutraukė per visa aikštelę kamuolį persivaręs ir prasiveržimą atlikęs V.Kariniauskas (39:23). V.Kariniausko reido ir vėl niekas nesustabdė, du taškus pridėjo P.Jankūnas ir po pirmosios rungtynių pusės „Žalgiris“ pirmavo 43:24.

Pirmoji trečiojo kėlinio pusė nebuvo rezultatyvi. „Žalgiriui“ baudos metimą realizavo komandos kapitonas P.Jankūnas, o R.Javtokas sulaukęs nuostabaus grožio perdavimo iš J.Andersono įmetė du lengvus taškus iš po krepšio – 46:30. Pergudravęs varžovą A.Gudaitis pelnė du taškus su pražanga, D.Songaila atliko puikią verpstę ir pranašumas vėl išaugo iki naujų aukštumų – 52:32. Tris kartus metimą kartojo A.Gudaitis, Artūras Milaknis pašokdinęs varžovą įmetė iš vidutinio nuotolio ir prieš ketvirtąjį kėlinį žalgiriečiai turėjo solidų pranašumą – 56:36.

Prabilęs A.Milaknis tapo sunkiai sulaikomu. Snaiperis įsmeigė du tritaškius ir varžovai iš Graikijos atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje – 62:36. A.Gudaitis dvitaškiu pelnė vienuoliktąjį savo tašką, tačiau efektingai žaidė ir „Panathinaikos“ žaidėjai, sumažinę deficitą (66:46). Iš A.Milaknio tolimų metimų estafetę perėmė Siimas-Sanderis Vene ir V.Kariniauskas, įskraidinę po tritaškį – 72:46. Po S.Vene perdavimo pasižymėjo R.Javtokas, kiek vėliau jau pats estas įmetė dviejų taškų vertės metimą ir Graikijos čempionus įveikęs „Žalgiris“ iškopė į turnyro finalą – 76:51.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 14 (3/3 dvit., 2/3 trit.), V.Kariniauskas 12 (2 per. kam.), A.Gudaitis 11 (5/8 dvit., 5 atk. kam.,2 blk.), A.Milaknis 8, D.Songaila 8 (2 per. kam.), E.Ulanovas 7 (5 atk. kam.), R.Javtokas 6 (2 blk.), S.Vene 5, J.Andersonas 3 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), T.Dimša 2, L.Lekavičius 0, V.Lipkevičius 0.

„Panathinaikos“: E.Batista 20 (9/14 dvit., 18 atk. kam.), J.Gistas 15 (4/4 dvit.).

http://www.youtube.com/watch?v=8dtduHrNZMw

Komentarai