„Žalgirio“ laisvadienis Turkijoje: kruizas ir stiprėjantys komandiniai ryšiai (VIDEO, FOTO) 0

Penkiose treniruotėse ir kontrolinėse rungtynėse Turkijoje prakaitavę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šeštadienį mėgavosi pelnytu poilsiu. Per laisvą nuo treniruočių dieną kauniečių laukė kruizas po Egėjo jūrą.

Nuotraukos iš žalgiriečių laisvadienio – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Penktadienį sužaidę draugiškas rungtynes su Izmiro „Karsiyaka“ komanda kitą rytą žalgiriečiai kiek ilgiau pamiegojo ir šoko į laisvalaikio aprangą.

Muglos mieste įsikūręs „Žalgirio“ treniruočių stovyklos štabas vienai dienai persikėlė į Marmario kurortą, o tiksliau į šalia jo esančią Egėjo jūrą, kurioje komandos narių laukė kelių valandų kelionė jachta.

„Žalgirio“ logotipais papuoštas autobusas ir iš jo pabirę aukštaūgiai atkreipė turistų dėmesį, tačiau žalgiriečiai ant kranto ilgai neužtruko ir leidosi į turnė vandeniu aplink Marmario įlanką.

Ant antrojo aukšto denio įsikūrę lietuviai krepšininkai ir treneriai iškart puolė mėgautis saulės voniomis, o komandos amerikiečiai Maalikas Waynsas ir Jamesas Andersonas mieliau rinkosi pavėsį, iš kurio stebėjo ir fotografavo vis naujai atsiveriančius vaizdus.

Pasiekę pirmąją tarpinę stotelę, pasak laivo kapitono – Rojaus salą, žalgiriečiai negaišo laiko ir būriu sušoko į šiltą Egėjo jūros vandenį ir plaukdami pasiekė salos krantą. Vienas laive likęs ir savo plaukimo sugebėjimais kiek abejojęs J.Andersonas netrukus įrodė, kad gali įveikti iššūkius ir, sėkmingai nuplaukęs keliasdešimties metrų atstumą, prisijungė prie komandos draugų.

Į laivą sugrįžusius žalgiriečius viliojo toje pačioje jachtoje ruošiami pietūs. Komandos treneriai taip pat nepamiršo kelis kartus perspėti krepšininkų nepersistengti deginantis bei priminė gerti kuo daugiau vandens. Galiausiai po kelių valandų ir dar dviejų maudymosi sustojimų kauniečiai sugrįžo į Marmarį.

„Esu aplankęs daug pasaulio kurortų ir Marmario regionas tikrai užimtų vietą tarp geriausiųjų. Neabejoju, kad šią vietą netrukus atras ir daugiau lietuvių, – laisvos dienos pabaigoje sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. – Šioje kelionėje ne tik treniruojamės, bet ir stipriname komandinius ryšius, todėl toks atsipalaidavimas nuo krepšinio yra labai naudingas. Labai dėkojame stovyklos organizatoriams, kurių dėka mes nepatyrėme nė cento išlaidų, o jų noras padėti viršija bet kokius lūkesčius“.

Lyg įrodant Š.Jasikevičiaus žodžius, pakeliui į Muglą komandos autobusas stabtelėjo šalia Fethiye miestelio restorano, kuris yra įsikūręs upės saloje. Ten lietuvių laukė iš jūros gėrybių paruošta vakarienė.

Įspūdžių pilnomis galvomis grįžę į viešbutį žalgiriečiai nuėjo ilsėtis.

„Viskas. Pramogos baigėsi. Dabar dar tris dienas arsime krepšinio salėje“, – krepšininkus palydėjo Š.Jasikevičiaus žodžiai.

Komentarai