„Žalgiris“ panaikino 14 taškų deficitą ir įveikė „Lietuvos rytą“ 0

Po dienos pertraukos pajūryje tęsiasi Vlado Garasto taurės turnyras. Šeštadienį finalinio etapo rungtynėse Kauno „Žalgirio“ komanda įveikė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą 70:66 (18:15, 18:22, 10:16, 24:13).

Pirmąją turnyro dieną kauniečiai buvo nugalėję Dnepropetrovsko „Dnipro“ ekipą 87:77, antrąją – 73:59 palaužė „Ventspils“ komandą, o ketvirtadienį 75:68 įveikė Klaipėdos „Neptūną“.

Būtent „auksinį“ tašką prieš „Neptūno“ ekipą žalgiriečiai atsinešė į finalinio etapo grupę. Su tokiu pat tašku čia startuoja Maskvos srities „Khimki“ komanda, 75:52 įveikusi „Lietuvos rytą“.

Be smulkią traumą besigydančio Maaliko Waynso mačą su „Lietuvos rytu“ pradėję žalgiriečiai iš pradžių taškus rinko iš po krepšio. Robertas Javtokas įmetė puskablį kaire ranka, taip pat išnaudojo Vaido Kariniausko idealų perdavimą, o po to surado po krepšiu įkertantį Darių Songailą – 7:10. Trys V.Kariniausko baudų metimai ir Artūro Milaknio tritaškis lygino rezultatą – 13:13. Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą kauniečiai puikiai gynėsi, o puolime baudą įmetęs Siimas-Sanderis Vene dar ir sulaukė perdavimo iš Vytenio Lipkevičiaus. Taip pat kovingai žaidė Lukas Lekavičius, nusiėmęs kamuolį puolime ir po dešimties sekundžių užbaigęs paskutinę pirmojo kėlinio ataką – 18:15.

Pertraukėlė tarp kėlinių nesumažino „Žalgirio“ apsukų. Artūras Gudaitis pelnė dvitaškį su pražanga, A.Milaknis ir V.Lipkevičius atliko tikslius perdavimus S.Vene ir A.Gudaičiui – 25:15. Tačiau tada neįtikėtiną tritaškį iš kampo su sirena pataikė Martynas Gecevičius ir, panašu, kad šis epizodas vilniečiams atrišo rankas. Nors V.Lipkevičiaus ir A.Gudaičio baudų metimai leido pirmauti 28:21, bet M.Gecevičius pataikė dar 2 tritaškius ir atkarpą 1:14 pralaimėjęs „Žalgiris“ jau atsilikinėjo 29:35. Prieš pat didžiąją pertrauką varžovų spurtas buvo sustabdytas. Jamesas Andersonas dėjimu drebino „Lietuvos ryto“ krepšį, pridėjo tritaškį iš kampo, o V.Kariniauskas taikliu dvitaškiu užbaigė antrąjį kėlinį – 36:37.

Trečiojo kėlinio pradžioje M.Gecevičius ir J.Andersonas apsikeitė taikliais tritaškiais metimais, bet po to net šešias minutes taškus rinko tik Vilniaus ekipos krepšininkai – 39:53. Dažnai klydusių žalgiriečių gretose tylą nutraukė A.Gudaičio baudų metimai ir ryžtingas S.Vene reidas pro galinę liniją, užsibaigęs dvitaškiu su pražanga. Neutralizavę varžovų puolimą kauniečiai per paskutines 8 sekundes dar nuskubėjo į priekį ir pražanga sustabdytas S.Vene švelnino rezultatą – 46:53.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui S.Vene pelnė septintąjį tašką iš eilės, į dešinę pusę prasiveržė V.Kariniauskas, o perėmus kamuolį J.Andersonas pataikė dvitaškį su pražanga. Pagirtinai kelias minutes gynyboje dirbę žalgiriečiai pelnė šešioliktąjį tašką be atsako, kai po V.Kariniausko perdavimo įmetė A.Gudaitis – 55:53. Į aikštę grįžęs R.Javtokas iškart pasižymėjo, tris baudas sumetė D.Songaila (60:57), o J.Andersonas pelnė dar 4 taškus – 64:62. Rungtynių pabaigoje tvyrojo įtampa (tik po 1 baudą pataikė V.Lipkevičius ir D.Songaila), bet neblogai gindamiesi žalgiriečiai neleido varžovams persverti rezultato. Galiausiai likus žaisti 30 sekundžių ir esant lygiam rezultatui, V.Kariniauskas smeigė lemiamą tritaškį, o tašką rungtynėse padėjo J.Andersonas – 70:66.

„Žalgiris“: J.Andersonas 17 (6 atk. kam.), S.Vene 12 (4 atk. kam.), V.Kariniauskas 10 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), A.Gudaitis 10, R.Javtokas 7, D.Songaila 6, V.Lipkevičius 3 (4 rez. perd.), A.Milaknis 3 (4 atk. kam.), L.Lekavičius 2, T.Dimša 0, E.Ulanovas 0.

„Lietuvos rytas“: M.Gecevičius 18 (5/10 trit., 4 rez. perd.), P.Dambrauskas 11, A.Valeika 7 (7 atk. kam.), A.Kavaliauskas 7.

Komentarai