„Žalgirio“ arenoje įspūdingoje šventėje paminėtas „Žalgirio“ septyniasdešimtmetis (FOTO, VIDEO) 0

„Žalgirio“ arenoje įvykusioje Kauno „Žalgirio“ septyniasdešimtmečio šventėje buvo atiduota duoklė šlovingai komandos istorijai. Renginio kulminacija tapo geriausio visų laikų krepšininko Arvydo Sabonio marškinėlių pakėlimo ceremonija.

Šventės akimirkos – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Kartu su A.Saboniu renginyje buvo pagerbti ilgametis klubo direktorius Ginas Rutkauskas ir į skambiąsias 1998 bei 1999 metų pergales komandą vedęs treneris Jonas Kazlauskas. Jiems buvo įteikti „Žalgirio“ garbės ordinai.

Be apdovanojimų neliko ir vienas geriausių visų laikų „Žalgirio“ krepšininkų Saulius Štombergas, buvęs krepšininkas ir dabartinis treneris Gintaras Krapikas bei jau dešimtąjį sezoną komandoje žaidžiantis jos kapitonas Paulius Jankūnas, kuriems buvo įteikti „Žalgirio“ garbės ženkleliai.

Visi šie žalgiriečiai prisijungė prie legendinio trenerio Vlado Garasto, jau turinčio abu garbingiausius „Žalgirio“ apdovanojimus.

Meninė renginio programa prasidėjo kaskadininkų skrydžiais ir įspūdingu „Žalgirio“ šokėjų pasirodymu. Po jų į scena virtusią krepšinio aikštelę žengė Kauno „Žalgirio“ gerbėjai, talismanas Žalgirinis ir jaunieji krepšininkai. Jų pasirodymo metu krepšinio aikštelė su apšvietimo, video projekcijų ir 3D grafikos pagalba transformavosi ir atliko video ekrano funkciją, kuriame buvo atskleista didinga Kauno „Žalgirio“ istorija.

Kiek vėliau Kauno „Žalgiris“ sulaukė Lietuvos respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo, o „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas į aikštės vidurį pakvietė A.Sabonį. Po trumpos „Žalgirio“ vadovo kalbos lydimi susirinkusių žiūrovų ovacijų į „Žalgirio“ arenos palubes savo kelią pradėjo 11 numeriu pažymėti A.Sabonio marškinėliai.

„Man didžiulė garbė sveikinti „Žalgirį“, kuris mano gyvenime užima ypatingą vietą. Kaip žaidėjui ši komanda man padėjo atsiskleisti, subręsti. Auksiniai metai „Žalgiryje“ ir kauniečių džiaugsmo akimirkos man atymintyje išliks ilgam. Kaip krepšinio federacijos prezidentui man didžiulė garbė sveikinti klubą, kuris tiek davė, duoda ir duos Lietuvos krepšiniui . Kaip sirgaliui ši komanda manyje visada užims svarbią vietą. „Žalgiris“ – ne tik krepšinis, tai – praeitis, ateitis ir dabartis. Linkiu komandai toliau sėkmingai ugdyti jaunuosius krepšininkus ir niekada nepamiršti, koks svarbus krepšinis yra mums visiems“, – savo kalboje sakė A.Sabonis.

Sveikinimo žodžius tarė ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas bei Eurolygos atstovai, įteikę dovanas Kauno „Žalgirio“ sirgaliams ir klubo vadovams.

Šventę pratęsė muzkinė programa, kurioje skambėjo daugybė „Žalgiriui“ skirtų dainų, o ją vainikavo 1999-ųjų pergalę lydinti ŽAS daina „Euroliga“.

Komentarai