G.Krapikas ir A.Gudaitis: „Puolimu nelaimėjome – turnyrus laimi gynyba“ 0

Basketnews.lt inf.

Vienas rezultatyviausių Kauno „Žalgirio“ žaidėjų, 10 taškų Kauno „Akropolio“ taurės finale pelnęs Artūras Gudaitis po mačo teigė, kad galutinis mačo rezultatas neatspindi tikrosios susitikimo eigos ir aikštėje virusios kovos.

„Tikrai nesakyčiau, kad laimėjome labai lengvai. Atsilikome net 13 taškų, bet vyrai rado jėgų ir perlaužė mačo eigą. Nesakyčiau, kad ir pusfinalis buvo lengvas („Panathinaikos“ komandą žalgiriečiai įveikė 76:51, – red. past.). Turbūt per savo gynybą bei užsispyrimą mes ir palaužiame varžovus“, – sakė žalgiriečių aukštaūgis.

Tiesa, pasak Artūro, rezultatas galėjo būti ir geresnis, jeigu komanda būtų išvengusi žioplų klaidų.

„Varžovams daug taškų mums primetė po greitų išpuolių. Jeigu būtume sumažinę tų klaidų skaičių, galutinis taškų santykis galėjo būti visiškai kitoks, – mintimis dalijosi A.Gudaitis. – Apskritai, mes šiandien tikrai laimėjome per savo gynybą. Treneris sakė, kad po trijų kėlinių nebuvome pataikę nei vieno iš 13 tritaškių, bet vis tiek pirmavome. Taigi, puolimu tikrai nelaimėjome. Būtent gynyba ir laimi turnyrus“.

Vis solidesnio savo taškų indėlio į komandos kraitį puolėjas nesureikšmino.

„Eidamas į aikštelę taškų primesti tikrai nesitikiu, viskas pavyksta savaime“, – pažymėjo 21-erių aukštaūgis.

Gintaras Krapikas, vyriausiasis „Žalgirio“ treneris:

„Visų pirma, labai smagu, kad pavyko laimėti turnyrą, skirtą klubo jubiliejui. Įveikėme tikrai geras komandas – visus „Žalgirio“ sirgalius sveikinu su šia švente ir su jiems padovanota taure. Aš visuomet sakiau, kad kol kas laikotarpis dar toks, kai nei žaidėjai individualiai, nei visa komanda nepasiekė formos piko. Jau pradėjome žaisti Lietuvos krepšinio lygos rungtynes. Kadangi šiemet turime keturis ratus, norisi kiek daugiau mačų sužaisti iki Eurolygos starto, jog vėliau būtų mažesnis krūvis. Dar ieškome savo formos ir dar tikrai turime kur tobulėti. Galiu pasakyti, kad eilinį kartą pasitvirtino taisyklė, jog rungtynes laimi ne puolimas, o gynyba.“

Komentarai