#BackToSchool: R.Javtokas – apie išmuštas rozetes, lemtingą tėvų sprendimą ir L.Jamesą (VIDEO) 0

Aštuntąjį sezoną visos Lietuvos moksleivius suburiantis projektas „Žalgiris – tavo mokykloje“ kartu su „Žalgiris TV“ pristato antrąją rubrikos #BackToSchool laidą, kurioje savo prisiminimais apie mokyklos laikus dalinosi žalgirietis Robertas Javtokas.

Šiauliuose augęs 35-erių metų vidurio puolėjas prisipažįsta – mokykloje buvo priskiriamas prie padaužų ir pats nevengdavo iškrėsti šunybių. Paklaustas apie didžiausią iškrėstą pokštą mokyklos metais, R.Javtokas prisiminė pasižymėjęs neeiliniu „žygdarbiu“.

„Mokykloje buvau išmušęs visas rozetes. Iš kojos, – šypsodamasis kalbėjo žalgirietis. – Tiesiog gal norėjau kažkam pasirodyti, gal tuo tarpu buvo juokinga. Kaip bebūtų, dabar tai prisiminus taip juokinga nebėra.“

Dar nebaigus mokyklos Šiauliuose, krepšininko tėvai nusprendė įkalbėti R.Javtoką išvykti mokytis į Jungtines Amerikos Valstijas. Tėvų noras matyti žaidėją krepšininku ir baigusiu mokslus nugalėjo ir dvyliktą klasę Robertas Javtokas baigė Akrono vidurinėje mokykloje, įsikūrusioje Ohajo valstijoje.

„Tėvai liepė važiuoti į JAV. Jie matė, kad galiu kažką pasiekti krepšinyje, todėl labai to norėjo ir kovojo su manim. Nebuvau pavyzdingas mokinys, todėl tėvai nusprendė mane atriboti nuo visų draugų, nuo kitų pagundų ir išsiųsti ten, kur tikrai mokysiuosi, baigsiu mokyklą ir tuo pačiu žaisiu krepšinį“, – apie tėvų paskatinimą kalbėjo krepšininkas.

Akrono vidurinėje mokykloje krepšininkas buvo priverstas pamiršti nerūpestingas dienas Lietuvoje ir pradėti rimtai mokytis. Anot R.Javtoko tai buvo vienintelis būdas išsilaikyti JAV ir ten žaisti krepšinį.

„Nebūčiau žaidęs krepšinio, jei nebūčiau turėjęs tam tikro mokslų vidurkio. Automatiškai buvau priverstas. Nebuvo aplinkui visų pagundų, teko sėdėti ir mokytis, – aiškino žalgirietis. – Žinoma, nepatiko, kad likau vienas JAV, bet būdamas ten pasikeičiau stipriai. Pasikeitė požiūris į gyvenimą, tapau subrendęs.“

Tą pačią Akrono vidurinę mokyklą baigė ir vienas geriausių stipriausios pasaulio krepšinio lygos NBA krepšininkų LeBronas Jamesas. Tiesa, 1999 metais šią JAV mokymo įstaigą baigęs „Žalgirio“ krepšininkas su Klivlendo „Cavaliers“ žvaigžde mokykloje neprasilenkė.

„Ne, su Lebronu Jamesu mokyklos koridoriuose nesusitikome, kai baigiau mokyklą, tik kitais mokslo metais L. Jamesas atvyko čia mokytis. Susitikome jau vėliau, aikštelėje“, – pasakojo aukštaūgis.

Antroje rubrikos #BackToSchool laidoje krepšininkas prisiminė apie bėgimą iš pamokų, mėgstamiausią pamoką bei kitus dalykus.

Jau aštuntus metus organizuojamas socialinis projektas „Žalgiris – tavo mokykloje“ ir šiemet kviečia moksleivius lankytis „Žalgirio“ namų rungtynėse, registruotis bei taip kaupti taškus viso sezono metu. Aktyviausi moksleiviai mokslo metų pabaigoje sulauks žalgiriečių savo mokykloje.

Komentarai