#DėmesysEurolygai: ką svarbu žinoti prieš antrąją dvikovą su „Lokomotiv-Kuban“ klubu? (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Eurolygoje žais ketvirtąsias išvykos rungtynes šį sezoną. Žalgiriečiai Rusijoje susitiks su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komanda, kuriai pirmojo rato rungtynėse Kaune buvo nusileista dviejų taškų skirtumu.

„Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje prieš išvyką į Krasnodarą svečiavosi Kauno ekipos treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis. Jis priminė, kad vienintelis „Lokomotiv-Kuban“ pralaimėjimas (68:72) pirmojo rato pabaigoje Ispanijoje prieš „FC Barcelona“ buvo patirtas po itin atkaklios kovos.

„Tai buvo lygiaverčių varžovų dvikova. Taip susiklostė, kad „Lokomotiv-Kuban“ ekipa, kuri visų rungtynių metu pataikė sudėtingus metimus, mačo pabaigoje ėmė strigti ir sėkmė lydėjo katalonus. Kaip bebūtų, tik kelios smulkios detalės nulėmė Krasnodaro klubo pralaimėjimą“, – teigė E.Beržininkaitis.

C grupėje penkias pergales ir vieną pralaimėjimą turinčią „Lokomotiv-Kuban“ į sėkmingą žaidimą Eurolygoje veda amerikietis krepšininkas Malcolmas Delaney (vidutiniškai po 19,3 tšk.). Įžaidėjas pirmose rungtynėse su „Žalgiriu“ pelnė 21 tašką ir buvo rezultatyviausias pergalingose savo klubo rungtynėse Kaune 76:74.

M.Delaney 20 ar daugiau taškų pelnė dar dvejose rungtynėse, o 23 taškus mače su „Panathinaikos“ surinkęs žaidėjas sugebėjo pelnyti 20 taškų per mažiau nei penkias trečiojo kėlinio minutes.

„Yra toks terminas – žaidėjas turi „žalią šviesą“ aikštelėje. M.Delaney ją turi „Lokomotiv-Kuban“ komandoje. Trenerio lūkesčius jis išpildo šimtu procentu ir pakankamai neblogai valdo komandą. Pats yra velniškai individualiai stiprus. Kuomet Krasnodaro klubo derinys užstringa dėl geros varžovų gynybos, M.Delaney viską išsprendžia pats“, – apie 26-erių metų 191 cm ūgio amerikietį pasakojo „Žalgirio“ trenerių štabo narys.

Atsigręžus į pirmąsias rungtynes su „Lokomotiv-Kuban“ ekipa, Kauno „Žalgirio“ komandos krepšinio analitikas E.Beržininkaitis teigė, jog žalgiriečių gynyba situacijose „vienas prieš vieną“ turės būti dar agresyvesnė.

„Pirmose rungtynėse žaidėme gerą krepšinį tiek puolime, tiek gynyboje. Gal buvo momentų, kuomet situacijose „vienas prieš vieną“ varžovų žaidėjai pasinaudodavo didesniu atstumu nuo gynėjo. Tokių situacijų buvo esant puolėjui toli nuo tritaškio. Reikėjo būti dar arčiau savojo oponento ir tą reikės taikyti Krasnadore“, – kalbėjo specialistas.

#DėmesysEurolygai laidos metu E.Beržininkaitis pademonstravo ir vaizdo medžiagą, kurioje analizavo „Žalgirio“ gynybą minėtose situacijose „vienas prieš vieną“.

Komentarai