#BackToSchool: R.Seibutis – apie puikius mokslo rezultatus, bausmes už šunybes ir muzikos pamokas (VIDEO) 0

2015-iesiems metams skaičiuojant paskutines dienas „Žalgiris TV“ ir projektas „Žalgiris – tavo mokykloje“ pristato paskutiniąją šių metų rubrikos #BackToSchool laidą. Prieš gražiausias žiemos šventes įspūdžiais apie mokyklos laikus dalinosi žalgirietis Renaldas Seibutis.

30-metis 198 cm ūgio krepšininkas iškart prisipažino – buvo pažangus mokinys. Palangoje augęs žaidėjas vertindamas savo mokslų rezultatus išliko savikritiškas, nors mokymosi rezultatai buvo arti aukščiausių įvertinimų.

„Manau, kad buvau pavyzdingas mokinys. Tai, matyt, geriausiai galėtų patvirtinti mokytojai. Buvau pavyzdingas, kiek tik leido galimybės, o mokslai sekėsi gerai. Kaip bebūtų, didelę dalį mano laisvalaikio atėmė krepšinis, o savo mokslų rezultatus galėčiau įsivertinti devynetukui. Buvo kur tobulėti, bet užteko ir tokio pažymio“, – apie savo mokymosi rezultatus kalbėjo R.Seibutis.

Nors prieš tai buvusiose #BackToSchool laidose kalbintiems žalgiriečiams mokykloje labiausiai patikdavo kūno kultūros pamokos, R.Seibutis atsakė visiškai priešingai. Atakuojančiam „Žalgirio“ gynėjui labiausiai patiko muzikos pamokos.

„Mėgstamiausia mano pamoka – muzika. Pamokų metu yra tekę dainuoti ir prieš visą klasę. Tuomet man atrodė, kad dainuoti sekėsi visai gerai, – šypsodamasis pasakojo žaidėjas. – Mūsų klasės auklėtoja buvo muzikos mokytoja, todėl pamokos būdavo ganėtinai laisvo pobūdžio. Auklėtoja stengdavosi išnaudoti laiką gerai. Aišku, jeigu tik auklėtoją supykdydavome, turėdavome rašyti muzikinio rašto diktatą.“

Nors mokslai R.Seibučiui sekėsi puikiai, krepšininkas neslepia, kad šunybes mokykloje krėsdavo ir jis. Tiesa, žaidėjas negarsėjo muštynėmis su bendraklasiais ar sulaužytu mokyklos inventoriumi.

„Už šunybes, aišku, būdavau nubaustas. Gavus prastesnius pažymius ir vėliau atsiskaitinėjant, net nedidelė klaidelė būdavo vertinama, kaip didesnė. Jeigu neateidavau, į kurią pamoką, reikdavo ruoštis kitos pamokos atsiskaitymui šimtu procentų. Tai grūdindavo. Žinodavai, ko tikėtis, jei nusižengdavai. Nesakau, kad nusižengdavau dažnai, bet to pasitaikydavo“, – pasakojo R.Seibutis.

#BackToSchool laidos metu žalgirietis pasidalino savo mintimis apie tai, ką gyvenime suteikia mokykla. Krepšininkas atskleidė savo nuomonę į Brocko Motumo pasiteisinimo raštelių dėl praleistų pamokų taktiką.

Jau aštuntus metus organizuojamas socialinis projektas „Žalgiris – tavo mokykloje“ ir šiemet kviečia moksleivius lankytis „Žalgirio“ namų rungtynėse, registruotis bei taip kaupti taškus viso sezono metu. Aktyviausi moksleiviai mokslo metų pabaigoje sulauks žalgiriečių savo mokykloje.

Komentarai