#TimeOutŽalgiris: kaip Kalėdas švenčia „Žalgirio“ užsieniečiai? (VIDEO) 0

Atėjus gražiausios metų šventėms, #ZalgirisTV rubrika #TimeOutŽalgiris pristato dešimtąją laidą, kuri jau alsuoja Šv. Kalėdų nuotaika. Šįkart Kauno „Žalgirio“ komandos užsieniečiai – australas Brockas Motumas, kanadietis Olivier Hanlanas ir graikas Ianas Vougioukas pasakoja apie savo kalėdines tradicijas.

Iš tolimosios Australijos atvykęs B.Motumas atskleidė, kaip suprato, kad Kalėdų senis neegzistuoja bei išsidavė apie lietuviams egzotiškai skambančią savo šeimos tradiciją šventiniu laikotarpiu.

„Supratau, kad Kalėdų senis neegzistuoja, kuomet pamačiau, kad Kalėdų senio rašysena yra tokia pat kaip ir mano tėvų, – šypsodamasis kalbėjo australas. – Na, o kalėdiniu laikotarpiu Australijoje labai karšta, todėl pavalgome gausius pusryčius ir keliaujame į paplūdimį pasimaudyti.“

22-ejų metų žalgirietis O.Hanlanas apie tai, kad Kalėdų senis neegzistuoja sužinojo kiek kitokiu būdu nei B.Motumas. Kanadiečiui karčią tiesą atskleidė vyresnysis brolis.

„Buvau 8-9-erių metų ir vis dar tikėjau Kalėdų seniu. Bėgau patikrinti dovanų po Kalėdų egle, o mano brolis pasakė, kad ką tik matė, kaip dovanas po eglute padėjo mūsų mama. Tuomet buvau labai nuliūdęs“, – atsiminimais dalinosi O.Hanlanas.

Graikas Ianas Vougioukas, turintis ir britiško kraujo, kiekvienas Kalėdas iki pilnametystės kartu su tėvais praleisdavo pas senelius Didžiojoje Britanijoje. I.Vougiouko nuomone, graikiškos kalėdinės tradicijos turi daugiau panašumo su lietuviškomis nei su angliškomis.

„Graikams kaip ir lietuviams, manau, svarbesnė yra gruodžio 24-oji diena, kuomet svarbiausia būti kartu su šeima. Valgome kartu. Kalėdų dienas praleidžiame būdami su draugais. Na, o Anglijoje svarbesnė – gruodžio 25-oji. Tuomet prisikemšame pilvus šventiniais patiekalais“, – pasakojo I.Vougioukas.

#TimeOutŽalgiris dešimtosios laidos metu sužinosite ir apie O.Hanlano kalėdinę šeimos tradiciją, I.Vougiouko įmintą mįslę apie Kalėdų senį bei išgirsite, kaip savo gimtosiomis kalbomis gražių švenčių linki žalgiriečiai.

Komentarai