P.Jankūno vedini žalgiriečiai pergalingai pradėjo LKL finalo seriją (VIDEO) 4

„Tete-a-Tete Casino-LKL“ finalo serija startavo užtikrinta Kauno „Žalgirio“ pergale. Trečiadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai palaužė Klaipėdos „Neptūno“ komandą 83:72 (16:17, 25:13, 19:16, 23:26). Finalo serija vyksta iki 4 pergalių. Antrasis mačas šeštadienį bus žaidžiamas Klaipėdoje.

Finalo seriją taikliu baudos metimu atidarė po penkių mėnesių pertraukos į aikštelę sugrįžęs Robertas Javtokas, į klaipėdiečių tritaškį atsaką rado antrą Jerome‘o Randle‘o rezultatyvų perdavimą taškais pavertęs Paulius Jankūnas – 3:3. Tiksint paskutinėms atakos sekundėms sudėtingą metimą viena ranka įskraidino Edgaras Ulanovas, po krepšiu sunkiai sustabdomas buvo komandos kapitonas P.Jankūnas, o švieslentėje toliau degė lygus rezultatas 8:8. Kėliniui persiritus į antrą pusę, kauniečiai dviračio neišradinėjo – baudos aikštelėje gynybines užkardas gana nesunkiai laužė P.Jankūnas ir Ianas Vougioukas (14:10), bet greiti penki varžovų taškai privertė minutės pertraukėlės paprašyti Šarūną Jasikevičių – 14:15. Ketvirčio pabaigoje atsilikimą iki 16:17 švelnino po Renaldo Seibučio perdavimo lengvus taškus iš po krepšio rinkęs I.Vougioukas.

Antro kėlinio pradžia naujų vėjų neatnešė: žalgiriečiai stengėsi naudotis priekinės linijos galimybėmis, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje svečiai smeigė ketvirtą tolimą šūvį – 18:22. Netrukus krepšį iš toli Lietuvos čempionams atrišo P.Jankūnas, o aštriai sužaidus J.Randle‘ui, sekė staigi „Neptūno“ komandos minutės pertraukėlė (23:22). Uostamiesčio krepšininkams vėl persvėrus svarstykles savo pusėn, iniciatyvos ėmėsi žaidimą naujomis spalvomis nuspalvinęs Renaldas Seibutis – 29:26. Prieš pat didžiąją pertrauką „Žalgiriui“ pavyko truktelėti į priekį, kuomet sėkmingai dar vieną reidą užbaigė J.Randle‘as, o puolimas buvo grindžiamas greitomis ir tiksliomis kontratakomis, kurias užbaigė B.Motumas ir P.Jankūnas – 41:30.

Tiek antrą rungtynių pusę, tiek savo taškų sąskaitą prasiveržimu atidarė Martynas Pocius, tritaškiu devynioliktąjį tašką įsirašė P.Jankūnas, o J.Randle‘o nesustabdė ir pražanga – 49:36. Sudėti ginklų „Neptūnas“ nesiruošė ir mažino atsilikimą (49:41), tačiau sustoti neketino ir J.Randle‘as, užtikrintu žaidimu prisidėjo nuo suolo pakilęs I.Vougioukas – 53:41. Šeštą J.Randle‘o rezultatyvų perdavimą tolimu šūviu iš krašto pavertus P.Jankūnui, atotrūkis šoktelėjo iki 56:41, bet čia pat klaipėdiečiai vėl demonstravo atsigavimo ženklus (56:45). Ketvirčio pabaigoje tvirtus pamatus lemiamoms minutėms dar labiau sutvirtino pirmuosius taškus rinkęs Vytenis Lipkevičius bei akrobatišku metimu pasižymėjęs M.Pocius – 60:46.

Ketvirtajame kėlinyje Lietuvos čempionų žaidime figūravo J.Randle‘o ir P.Jankūno tandemas, bet atsipalaiduoti šeimininkams neleido atsaką vis rasdavę ir rezultatyviausi „Neptūno“ krepšininkai Angusas Brandtas bei Mindaugas Girdžiūnas – 67:57. Klaipėdos komandai sumažinus atsilikimą iki vienženklio visus reikalus spręsti ėmėsi J.Randle‘as ir tritaškį po pastarojo, aštuntojo rezultatyvaus perdavimo, smeigęs R.Seibutis – 74:61. Mačo pabaigoje pirmąsias serijos rungtynes užtvirtino galingą dvigubą dublį atlikęs komandos kapitonas P.Jankūnas, o LKL finalo starte užtikrintą pergalę rezultatu 83:72 šventė titulą ginantys „Žalgirio“ vyrai.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 29 (7/13 dvit., 3/3 trit., 11 atk. kam.), J.Randle‘as 20 (7/11 dvit., 9 rez. perd.), B.Motumas 8, R.Seibutis 7 (2 per. kam.), I.Vougioukas 6 (2 per. kam.), E.Ulanovas 6, M.Pocius 4, V.Lipkevičius 2, R.Javtokas 1 (5 atk. kam.), L.Lekavičius 0.

„Neptūnas“: M.Girdžiūnas 17, A.Brandtas 16 (5/8 dvit.), V.Šarakauskas 9 (5 atk. kam.).

Komentarai

  1. Darius

    Nežinau, ko žiūrovai per pristatymą švilpė Neptūno krepšininkams, juk šitie vyrai nusipelno tik pagarbos už nuveiktą didelį darbą. Juk visi už juos sirgom, visi džiaugėmės, kad nukovė tą degradavusią makulatūrą. Matėm, kiek jėgų jiems tai kainavo ir matome, kad nedaug liko finalui. Išsekusį Neptūną nugalėjo iš esmės 2 Žalgirio krepšininkai, bet Klaipėda dar turėtų atsigauti, todėl mūsiškiams palinkėčiau laikyt koncentraciją, siurprizų nesinori.

  2. keista

    yra del hanlano, be kiek galima suprasti yra kazkoks nesutarimas tarp jo ir trenerio, gaila nes yra tikrai neblogas zaidejas puolime, bet gynyboj nelebai, matyt todel ir nezaidzia, lipkevicius geriau ginasi uz ji. O neptunui pakankamai mazai svilpe , kazkokia pagarba yra, bet negalima gi priesininkui reiksti palaikymo , tau yra dvikova , ir netunas yra kitoj pusej, su visa pagarba

  3. Darius

    Hanlanas negyvas ir gynyboje, ir puolime. Jei kalbi apie puolimą, pasakyk man, kada jis paskutinį kartą sukrapštė bent kokius 7 taškus. Jasikevičius yra užsiminęs, kad šitas negras (oficialus lietuvių kalbos žodis), nedirba net per treniruotes. Kodėl už jį kažkas kitas aikštelėje turi arti ? Pociui nesiseka, bet jis labai stengiasi, o šitas…Čemodanas, stotis – Kanada ir pamirštam šitą veikėją.

  4. mazdaug

    iki nauju metu puolime hanlanas gerai zaide, bet paskui labai sedo, be to atejus sarui matesi kad jis pastoviai turi hanlanui priekaistu del gynybos ir del lipimo i medi puolime, cia viskas gana paprasta , dar krapikas pries sezona sake kad , zaidejui atejus i s ncaa , kur seonas 4-5 men , yra ;abai sunku prisitaikyti ir zaisti 9-10 men. Kitas dalykas jei hanlanas dar ir rodo savo ego ir dar nedirba per treniruotes , tai jaunam zaidejui neatleistina ir butina parodyt jo vieta organizacijoje.