Kauno „Žalgiris“ – Lietuvos krepšinio lygos čempionas!!! (VIDEO) 6

Kauno „Žalgiris“ – „Tete-a-Tete Casino-LKL“ 2015-2016 m. sezono čempionas! Pirmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai įveikė Klaipėdos „Neptūno“ komandą 97:70 (25:17, 29:14, 20:25, 23:14), laimėjo finalo seriją 4:1 ir aštuonioliktą kartą tapo LKL čempionais.

Visi žaliai-baltų aistruoliai kviečiami pergalę švęsti kartu su komanda šalia „Žalgirio“ arenos esančioje Žaliojoje fanų zonoje!

Penktųjų finalo serijos rungtynių pradžioje antras progas savo komandai kūręs Robertas Javtokas išnaudojo puikų Pauliaus Jankūno perdavimą, iš vidutinio nuotolio taikliai krepšį atakavo Jerome‘as Randle‘as – 4:0. Tiesa, ilgai džiūgauti kauniečiams neleido rezultatą tolimais šūviais persvėrę Mindaugas Girdžiūnas ir Angusas Brandtas (4:6). Baudų mesti stojo Martynas Pocius, suklaidinęs varžovą dar du taškus įsirašė R.Javtokas, gynybą pralaužė ir P.Jankūnas, tuo tarpu svečiai iš Klaipėdos atsaką toliau rasdavo tik iš tolimos distancijos – 10:9. Gudrų J.Randle‘o perdavimą dvitaškiu pavertė P.Jankūnas, taškų sąskaitas atsidarė Renaldas Seibutis ir Ianas Vougioukas – 18:15. Pirmo ketvirčio pabaigoje Lietuvos čempionai susikrovė solidų pranašumą, kuomet pirmą šeimininkų tritaškį įskraidino Lukas Lekavičius, kamuolį puolime nusiėmęs pasižymėjo I.Vougioukas, o baudas sumetė nuo suolo pakilęs Brockas Motumas – 25:17.

Graži „Žalgirio“ antro kėlinio pradžia išvedė iš kantrybės minutės pertraukėlės prašiusį Dainių Adomaitį: po L.Lekavičiaus perdavimo tritaškį iš krašto smeigė B.Motumas, o nuostabiai „suvaikščiojus“ kamuoliui, pastarojo rezultatyvų perdavimą galingu dėjimu užtvirtino I.Vougioukas – 30:17. Šeimininkai nesiruošė sustoti, spurtą iki 20:0 cementavo nepralaužiama gynyba, įsimėtęs R.Seibutis, efektingą žaidimą demonstravęs B.Motumas bei iš vidutinio nuotolio pasižymėjęs L.Lekavičius – 41:20. Nors „Neptūnui“ pavyko pralaužti užsivedusių žalgiriečių gynybą, artėti jiems neleido estafetę puolime iš komandos draugų perėmę R.Javtokas, J.Randle‘as ir tritaškiu savo pasirodymą pradėjęs Kasparas Vecvagaras – 48:23. Kuomet R.Javtokas tiksliai asistavo į baudos aikštelę įkirtusiam Vyteniui Lipkevičiui, o dar du taškus rinko J.Randle‘as, švieslentėje degantys skaičiai rodė dvigubą žaliai-baltų persvarą 52:26. Prieš pat didžiąją pertrauką į penkis svečių taškus atsaką rado ir pirmoje rungtynių pusėje rezultatyviu prasiveržimu tašką dėjo J.Randle‘as – 54:31.

Pirmą rungtynių pusę prasiveržimu uždaręs J.Randle‘as lygiai taip pat pradėjo antrą mačo dalį, naują rekordinę persvarą kūrė komandos kapitonas P.Jankūnas ir į greitą puolimą sėkmingai nuskuodęs R.Seibutis – 60:31. Netrukus savo žodį tarė ir uostamiesčio krepšininkai, nepadorų atsilikimą švelninę iki 61:40. Pastarųjų bandymą grįžti į rungtynes slopino trečią P.Jankūno rezultatyvų perdavimą tritaškiu pavertęs Edgaras Ulanovas ir čia pat taškus iš po krepšio vertęs pats komandos kapitonas – 66:43. Tiksint paskutinėms atakos sekundėms sudėtingą metimą viena ranka realizavo M.Pocius, bet lengvai pergalės atiduoti „Neptūnas“ neketino (68:50). Nors trečiajame kėlinyje padidinti pranašumo nepavyko, pavojingiau varžovams sumažinti deficito prieš lemiamą ketvirtį neleido tolimą šūvį tiksliai paleidęs M.Pocius bei pražangas provokavę P.Jankūnas ir L.Lekavičius – 74:56.

Klaipėdos komandai rėžus atotrūkį iki (74:60), svarbų prasiveržimą tiksliai užbaigė B.Motumas – 76:60. Dar svarbesniu metu iniciatyvos ėmėsi J.Randle‘as ir kamuolį į krepšį tiesiog „įridenęs“ R.Javtokas 82:65. Sparčiai tiksint laikui ir likus vos 5 minutėms, Kaunas jau užtikrintai alsavo 6-ojo LKL titulo paeiliui laukimu, kuomet lyg iš vadovėlio reidą krepšio link pademonstravo B.Motumas, o tritaškį įsūdė M.Pocius – 87:66. Prabilęs E.Ulanovas svečiams smogė penkiais taškais, vieną didžiausių turėtų pranašumų grąžino J.Randle‘as (94:66). Jau skambant pergalingoms dainoms netaiklų komandos draugo metimą įtvirtino aukščiau už visus ranką ištiesęs R.Javtokas, o paskutinius sezono taškus, Lietuvos čempionų titulą apgynusiam „Žalgiriui“, baudos metimu pelnė K.Vecvagaras – 97:70.

„Žalgiris“: J.Randle‘as 16 (7/11 dvit., 7 rez. perd.), B.Motumas 13 (2 per. kam.), R.Seibutis 11 (5 atk. kam.), M.Pocius 10, P.Jankūnas 10 (6 atk. kam.), R.Javtokas 10 (5/6 dvit.), E.Ulanovas 9, L.Lekavičius 6, I.Vougioukas 6, K.Vecvagaras 4, V.Lipkevičius 2, S.Vene 0.

„Neptūnas“: D.Ewingas 19 (4 rez. perd.), M.Mažeika 11, J.Grantas 10 (6 atk. kam.).

Komentarai

  1. Valio valio valio!!!

    Vienos gražiausių šio sezono rungtynių

  2. Šaunuoliai čempionai

    Visus su puikia pergalia ir eiliniais čempionu žiedais.

  3. Darius

    Džiaugiamės pergale ir pirma vieta, taip pat bravo Neptūnui už kovą pusfinalyje ir finale, nors į finalą jie atėjo pavargę. Na o komandos vadovai, tikiuosi, pasimokys iš klaidų ir nepripirks kitam sezonui hanlanų arba sunkiai pažaidžiančių pavardžių. Turime keletą gerų žaidėjų, žalgiriečių, kurie perduos komandos dvasią kitiems, tai apie juos ir reikia lipdyti komandą. Sėkmės vasaros darbuose :)

  4. gintaras

    su pergale!!! saunuoliai!!! palinkesiu kita sezona,bent perlipti top 16,,linksmai pasvesti

  5. VISUS

    su pergale, gaila kad tiek mazai cia rasote , bet tiek to , dziaugiames, paskutines rungtynes buvo tur but geriausios si sezona, visi atsigavo. o i sekancio sezono top 16 jau pakliuvom, palinkeciau pakliuti i top 8 , tai butu geriausia dovana sirgaliams.

  6. Laimis

    Sveikinimai Žalgiriui iš Vilniaus!