LKL: žalgiriečiai namuose įveikė „Vytautą“ (VIDEO 6

Kauno „Žalgiris“ įsirašė trečiąją pergalę „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pirmenybėse. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai palaužė Prienų-Birštono „Vytauto“ pasipriešinimą 79:66 (19:14, 19:19, 26:14, 15:19).

Rungtynių pradžioje nieko nelaukę iniciatyvą į savo rankas paėmė „Žalgirio“ priekinės linijos žaidėjai Augusto Lima ir Paulius Jankūnas, nesustabdomą prasiveržimą pridėjo Edgaras Ulanovas – 6:0. A.Lima toliau rungtyniavo tarsi terminatorius: galingu „stogu“ gelbėjo savąjį krepšį, o netrukus dar efektyviau krovė kamuolį iš viršaus su varžovo pražanga (10:4). Pratrūkęs Virginijus Šeškus uždirbo svečiams techninę pražangą, kurią baudų metimu įtvirtino Kevinas Pangosas, aštriai sužaidę baudų mesti stojo Lukas Lekavičius ir Brockas Motumas, gynybą baudos aikštelėje cementavo bloką į statistikos protokolą įsipaišęs Robertas Javtokas – 17:9. Iš komandos draugų estafetę perėmė prie baudų metimų linijos stojęs Renaldas Seibutis, o pirmo kėlinio sirena fiksavo skaičius – 19:14.

Buvusių „Žalgirio“ sistemos auklėtinių Regimanto Minioto ir Mindaugo Kupšo vedami prieniškiai persvėrė rezultatą (19:21), tačiau netrukus svarstykles šeimininkų pusėn grąžino L.Lekavičius ir kamuolį puolime nusiėmęs Isiaih Hartensteinas – 23:21. Metimo skonį pajuto penkis taškus įsirašęs komandos kapitonas Paulius Jankūnas, momento išlaukęs dar du taškus pelnė talentingasis I.Hartensteinas, tritaškį visiškai laisvas tiksliai išmetė atotrūkį iki 33:26 didinęs E.Ulanovas. Perėmus kamuolį K.Pangoso rezultatyvų perdavimą lengvais taškais pavertė E.Ulanovas (35:27), tačiau „Vytauto“ komanda su tolstančiais kauniečiais nesitaikstė ir mažino atsilikimą – 35:30. Vos tik pakilęs nuo suolo sėkmingą pasirodymą tęsė A.Lima, bet prieš pat didžiąją pertrauką deficitą tritaškiu rėžė Vytenis Lipkevičius – 38:33.

Trečiajame kėlinyje sudėtingą metimą su sirena pataikė A.Lima, šeštąjį tašką į savo kraitį prasiveržimu įsirašė L.Lekavičius – 42:38. Kiek užstrigusį kauniečių puolimą gyvino sau įprastu stiliumi pasižymėjęs L.Lekavičius ir tolimu šūviu iš kampo ledus pralaužęs K.Pangosas – 47:40. Čia pat „Žalgirio“ persvara pirmą kartą išaugo iki dviženklės: dvigubo dublio link artėjo užtikrintai žaidęs A.Lima, reidu krepšio link visą varžovų gynybą draskė Leo Westermannas, dar vieną tritaškį smeigė K.Pangosas – 54:42. Nors rungtynių arbitrai nebuvo gailestingi ir dalino technines bei nesportines pražangas, tai nesutrikdė galingai į žaidimą įsiliejusio R.Javtoko bei greito išpuolio smaigalyje atsidūrusio L.Westermanno – 64:47.

Įsižaidęs K.Pangosas ketvirtojo kėlinio pradžioje pelnė devintąjį tašką, žiūrovus iš vietų kėlė nuostabų L.Westermanno rezultatyvų perdavimą dėjimu įtvirtinęs B.Motumas – 68:50. Svečiai nebuvo linkę atiduoti pergalės be kovos ir suradę savo atsaką artėjo iki 68:55. Tuomet žalgiriečiai nusprendė kiek spustelėti „Vytauto“ krepšininkus: iškrapštęs kamuolį iš varžovų rankų taškais šią „vagystę“ užbaigė R.Seibutis, tritaškį iš krašto smeigė Artūras Milaknis – 74:57. Drąsiai krepšio link nardė L.Lekavičius, dvitaškį su pražanga realizavo komandos kapitonas, ir likus trims minutėms, mačo baigtis nebekėlė klausimų – 79:59. Nors per likusį laiką žalgiriečių žaidimas sustojo, pergalę savo rankose žaliai-balti jau laikė kur kas anksčiau ir triumfavo rezultatu 79:66.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 12 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), A.Lima 12 (6/7 dvit., 9 atk. kam.), L.Lekavičius 10, E.Ulanovas 10 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), K.Pangosas 9, B.Motumas 7, L.Westermannas 4 (2 per. kam.), R.Seibutis 4 (2 blk.), R.Javtokas 4 (2 blk.), I.Hartensteinas 4, A.Milaknis 3, P.Valinskas 0.

„Vytautas“: M.Kupšas 14 (6/11 dvit., 2 blk.), S.Kulvietis 12 (2 blk.), V.Lipkevičius 10.

Komentarai

  1. Zalifan from Germany

    Why plays our team in white shirts at home today?

  2. Man

    Atrodo, kad Žalgiris privalo atleisti B. Motumą ir vietoj jo pasiimti šoklų, lengvajį krašto puolėją, kurių tikrai daug atkris NBA prieš prasidedant sezonui…

  3. Don't know

    Does it matter? :)

  4. kaunas

    Ka cia reiskia tie zodziai does it matter

  5. Darius

    Treniruočių pobūdžio rungtynės. Bent jau toks susidarė įspūdis, stebint Šeškų. 3 kelinyje rezultatas dar buvo apylygis, tačiau Žalgiris spurtavo, o Šeškus į tai nereagavo niekaip, nepaėmė nei 1 min pertraukėlės nei 3, nei 4 kelinukuose. Kai buvo +20 minutinės jau buvo nereikalingos.

  6. vel

    Paulius turi tempti komanda vienas , vel nera aukstesnio meistriskumo zaideju, ka darysim eurolygoje kol kas neisivaizduoju, pangos tikrai nepatrauks, o daugiau nera kam, nera lyderiu