Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Bambergo „Brose“ 86:72 (VIDEO) 15

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai švenčia trečiąją pergalę Eurolygoje. Ketvirtadienį devintojo turo rungtynėse kauniečiai „Žalgirio“ arenoje patiesė Bambergo „Brose“ komandą 86:72 (18:22, 29:17, 24:16, 15:17).

Pirmosios trys minutės gana nervingai klostėsi abejoms komandoms, o Lietuvos čempionams pirmauti galimybę suteikė mačą dvitaškiu su pražanga atidaręs Augusto Lima – 3:2. Kukliai pradėjusios ekipos netrukus įsismarkavo, pasipylė tritaškiai, kuriuos kauniečiams smeigė Kevinas Pangosas ir Leo Westermannas, varžovų gynybą iš po krepšio pralaužė Paulius Jankūnas – 13:12. Čia pat svečiai iš Vokietijos surengė dvi lengvais taškais pasibaigusias atakas, tad nepatenkintas vaizdu aikštėje pasitarimą šaukė Šarūnas Jasikevičius (13:16). Po jos sunkiai sustabdomas buvo „Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas, kurio vieno pastangomis atsilikimas pernelyg neišaugo pralaimėto pirmojo kėlinio metu – 18:22.

Antrajame kėlinyje įsidrąsinę svečiai toliau pildėsi sunkiai rungtynių pradžioje didėjusį taškų kraitį, tačiau atsaką vis atrasdavo ir žalgiriečiai: po dvitaškį pelnė Antanas Kavaliauskas, Edgaras Ulanovas ir Lukas Lekavičius – 24:28. Tuomet kauniečiai perėmė vadžias į savo rankas: tritaškiu visą puolimą budino Artūras Milaknis, išradingu prasiveržimu pasižymėjo L.Lekavičius, o puikų tarpusavio ryšį demonstravo taškus rinkęs Brockas Motumas bei nuostabius perdavimus jam dalinęs K.Pangosas – 35:30. Iki tol komandos draugų ieškojęs K.Pangosas nusprendė pats imtis iniciatyvos ir trimis tolimomis bombomis per tris atakas sprogdino visą „Žalgirio“ areną – 44:34. „Brose“ mažino atsilikimą iki 44:39, bet pirmą rungtynių pusę dar vienu tolimu šūviu uždarė siautėjęs K.Pangosas – 47:39.

Kaip pirma rungtynių pusė buvo uždaryta, taip antroji dalis buvo ir atidaryta – tik šįkart prieš K.Pangoso šeštąjį tritaškį, iš toli pataikyti spėjo ir P.Jankūnas – 53:39. Puikiai po krepšiu kovojęs A.Lima didino pranašumą iki 55:39, bet atiduoti pergalės be kovos svečiai nebuvo linkę (57:47). Tiesa, ilgai džiūgauti varžovams neleido savo indėlį įnešęs Edgaras Ulanovas, penktąjį K.Pangoso rezultatyvų perdavimą taškais vertė B.Motumas – 66:50. Įspūdingai besiklosčiusiose rungtynėse tarsi vyšnaitę ant torto efektingu dėjimu vienu ranka uždėjo A.Lima, nuo komandos draugų neatsiliko tritaškį įsmeigęs L.Westermannas, o prieš lemiamas minutes šeimininkai pasidėjo tvirtus pamatus pergalei – 71:55.

Ketvirtajame kėlinyje svečiai stengėsi kuo greičiau mažinti atsilikimą, bet to daryti neleido šaltakraujiškai žaidęs kapitonas P.Jankūnas – 76:63. Į kampą įsprausti Vokietijos čempionai nebevaldė emocijų, technine pražanga nubaustas buvo varžovų strategas, o įpusėjus ketvirčiui kauniečiai toliau užtikrintai kontroliavo situaciją – 77:63. Pozicijas kovoje dėl pergalės stiprino iš vidutinio nuotolio pataikęs L.Westermannas (79:63), tačiau tuomet paskutinį savo šturmą pradėjo „Brose“ krepšininkai – 80:69. Pastariesiems bandant atkurti intrigą, darbo vėl ėmėsi P.Jankūnas, o gražų žaidimą įtvirtino B.Motumas – 86:72.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 23 (9 atk. kam.), K.Pangosas 19 (6/12 trit., 6 rez. perd.), L.Westermannas 10 (6 rez. perd.), B.Motumas 8, A.Lima 7 (8 atk. kam., 2 blk.), E.Ulanovas 7, L.Lekavičius 6, A.Milaknis 4, A.Kavaliauskas 2, R.Seibutis 0.

„Brose“: D.Theisas 15 (4/4 dvit.), J.Strelnieks 14, F.Causeuras 12, N.Zisis 10.

Komentarai

  1. Ro

    Visus su pergale

  2. Visus

    Su gražia pergale. Gražus žaidimas. Bet vis tiek manau, kad SF Žalgiriui labai reikalingas. Ką manote?

  3. Renata

    Ir vėl tas pats brokas – lieka 1/2 min iki pabaigos pirmaujam +10/+15 ir prasideda- ai ko čia stenktis galim nežaist užteks kamuolį palaikyt.

  4. Q

    ulanovui verkiant reikia pamainos,vien prazangos ir prarasti kamuoliai,nu niekaip jis netinkamas but pagrindiniu SF eurolygos komandoj

  5. Darius

    Seibutis si sezona jau 5-se eurolygos rungtynese rinko minusini arba nulini naudinguma. Tragiskas zaidejas, tiesiog apgailetinas. Hanlanas nr2. Manau jau laikas ji varyti lauk

  6. Arturas

    gerbemas zalgiris.

  7. Darius

    Seibutis Žalgiryje dirba atakuojančiu gynėju, taip ? Taip. Nors gal ne. Tikrai nežinau ką jis ten daro. Per 9 Eurolygos rungtynes šitas atakuojantis gynėjas taikliai atakavo varžovų krepšį 7 kartus. Vos 7 taiklūs metimai iš žaidimo per 9 rungtynes !!!!! 7 metimus įmetė šitas. Per 9 rungtynes. Stogų daugiau gauna, negu pataiko metimų. Jeigu jį ir Kavaliauską laiko aikštelėje vienu metu, Žalgiris sėda į duobę. Nežinau ką daryti su abiem šitais statybininkais, vilkinčiais garbingą Žalgirio aprangą. Nušvilpinėti ? Neteko švilpti Žalgirio krepšininkui, bet turbūt teks. Abu kainuoja pusę milijono eurų, o naudos nei iš vieno, nei iš kito.

  8. jo

    seibutis nukrito i lkl lygi , tai labai keista, nes vasara rinktinej atrode tikrai neblogai o ir sezono pradzioj pora rungtyniu irgi, dabar ziureti man i ji geda, manau fiziskai ir ypac psichologiskai abu su kavalanu krite, pernai buvo tas pats , tik gale sezono siek tiek atsigavo. Taigi tenka pamirsti ta seibuti kuris laikrasti ant savo peciu tempe

  9. &

    man irgi nesuprantamasZalgirio vadybos moliniu nieko nedrymas,pasirodo,jie tik moka makaronus kabinti apie skola,jei ne meras tai butu bankrotas,nes tik ,,varkes,, moka daryti,komandai reikia geru zaideju – SF,Centro,reikia kalbetis su zaidejais Seibuciu,Kavaliausku,Milakniu,gal but reikia i komanda psichologa.dar kunigas nepaisytu,nes tiek treneriu Zalgiris turi,tik siknom trynasi,,tai ka jie is viso daro,komandoje reikia permainu,viska sustyguoti….

  10. To &

    Pisk iš čia rūgštį, narkomane. Šneki šūdus, kad tik pašnekėti…

  11. xx

    kavaliauskas su seibuciu ne i ta lygi papuole,niekaip neisipaiso i komanda

  12. a

    gal kas žinot kur galima vaizdo yrašą rast.

  13. R

    Žalgiris – Brose 2016.11.24 vaizdo yrašas https://www.youtube.com/watch?v=Hizd6vlckvy

  14. Darius

    Kalbejau apie Seibucio puolima, bet parasysiu ir apie Seibucio gynyba. Sitas komos bukles krepsininkas nei velnio nebepasigina. Denge Rice – tas pelne 20 tasku. Lakste tai prie Strielnieko, tai prie Causeuro – abu buvo rezultatyviausiame komandos trejete. Nepaisant apgailetino Seibucio puolimo ir bedantes gynybos, Jasikevicius sita smigusi, degradavusi krepsininka leidzia i starto penketa. Nors jis apskritai netempia lygio, kuris butinas norint zaisti Zalgiryje.

  15. Darius

    Specialiai perziurejau kartojima. Pasakoju. Parazito seibuti isleidzia i aikste 3 kelunyje. Jau pirmoje atakoje seibutis visiskai nesigina pries Strielnieka, tas pelno taskus is po krepsio laisvas, mesdamas is apacios. Seibutis uz 3 metru ziuri. Zalgirio atakoje seibutis pasyviai prastovi kairiame kampe, nejuda. Neimetam. Gaunam dar 2 taskus i savo krepsi. Neimetam. Seibutis pradeda gintis ir vel pro ji kaip pro stovinti prabega Strielniekas, Seibutis bauduoja kaip boba. Strielniekui pofik tokios baudos, jis vel imeta laisvas is po krepsio ir imeta dar ir bauda. Su Seibucio isejimu i aikste jau gavom 7 taskus is eiles. Seibutis supyksta. Griebia kamuoli ir stengiasi imesti pries Strielnieka. Varosi, soka, meta, Strielniekas kala Seibuciui stoga tarsi sakydamas, turek, apgailetinas livare. Jasikeviciui pagaliau gana. Jis sodina livara ant suolo. Apgailetinas livaras pyksta ant ranksluoscio, trankydamas ji i grindis. Nebutu livaras.