Eurolygos sezonas užbaigtas skambia pergale Vitorijoje (VIDEO) 15

Kauno „Žalgirio“ komanda pasirodymą 2016-2017 m. Eurolygos sezone užbaigė puikia pergale išvykoje. Didžiąją rungtynių dalį pirmavę žalgiriečiai palaužė dėl aukštesnės vietos prieš atkrintamąsias varžybas kovojusią Vitorijos „Baskonia“ ekipą 84:79 (21:16, 20:24, 27:16, 16:23). Su 14 pergalių ir 16 pralaimėjimų kauniečiai Eurolygos sezoną baigė dešimtoje vietoje.

Į pirmuosius šeimininkų taškus tritaškiu atsakė Paulius Jankūnas, Augusto Lima ir Edgaras Ulanovas pasižymėjo iš arčiau, o Kevinas Pangosas tritaškį smeigė po puikiai išpildyto derinio – 10:2. „Baskonia“ netrukus irgi susikūrė situacijas, po kurių į „Žalgirio“ krepšį skrido taiklūs tritaškiai – 10:10. Po antrojo Kimo Tillie tritaškio beveik 4 minučių tylą kitoje aikštės pusėje nutraukė Antano Kavaliausko metimas po įmantraus Leo Westermanno perdavimo (12:13). Aikštelėje pasirodęs Brockas Motumas dusyk buvo išvestas prie tritaškio linijos ir varžovus baudė tiksliais šūviais – 18:16. Paskutinei atakai Šarūnas Jasikevičius ant parketo grąžino K.Pangosą, kuris išprovokavo „Baskonia“ pražangą ir sumetė visas tris baudas – 21:16.

Antrojo kėlinio pradžioje sau įprastą metimą realizavo Lukas Lekavičius, baudas pataikė Renaldas Seibutis, o B.Motumas smeigė savo trečiąjį tritaškį – 28:22. Tarp dviejų Jaka Blažičiaus tritaškių įsiterpė ir L.Westermanno tolimas šūvis, tačiau, nepaisant Luko Lekavičiaus dvitaškio, netrukus jau pirmavo Vitorijos komanda (33:35). L.Westermannas nesustojo ir atsaką pateikė tritaškio ir metimo iš vidutinio nuotolio forma. Pirmąją rungtynių pusę taikliomis baudomis užbaigė K.Pangosas – 41:40.

Po didžiosios pertraukos E.Ulanovui tritaškiu prireikė lyginti rezultatą (44:44). L.Westermannas po krepšiu surado A.Limą, o po E.Ulanovo puolime atkovoto kamuolio atidavė kamuolį ir K.Pangoso tolimam šūviui – 49:44. K.Tillie irgi pataikė iš toli, bet vėl suveikė L.Westermanno ir A.Limos tandemas. Galiausiai puikią atkarpą Leo užbaigė tritaškiu su sirena – 54:47. Taškų lenktynėse rezultatyvumą didino E.Ulanovo 4 taškai iš eilės ir L.Westermanno baudų metimai (60:53). Artūro Milaknio du tritaškiai metimai ir tiksliai sužaistas K.Pangoso ir A.Kavaliausko „du prieš du“ uždarė trečiojo kėlinio pabaigos „Žalgirio“ spurtą – 68:56.

Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiams pelnyti pirmuosius taškus prireikė beveik 4 minučių, kol L.Westermanno perdavimą per visą aikštę taškais vertė B.Motumas, bet per tą laiką varžovai priartėjo nežymiai – 70:59. Skirtumas daug labiau menko per kitas porą minučių, kai „Baskonia“ pelnė 10 greitų taškų, o „Žalgirio“ gretose pasižymėjo tik B.Motumas ir P.Jankūnas – 74:69. „Žalgirio“ kapitonas pratęsė puikią seriją, pelnydamas dar 5 taškus (79:73). Baudas sumetus E.Ulanovui, varžovai pavojingai priartėjo (81:79), tačiau lemiamoje atakoje L.Westermannas atliko savo 9-ąjį rezultatyvų perdavimą, kurį tritaškiu pavertė K.Pangosas ir „Žalgiris“ šventė dar vieną pergalę išvykoje – 84:79.

„Žalgiris“: K.Pangosas 15 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.), L.Westermannas 13 (9 rez. perd.), B.Motumas 13 (3/3 trit., 6 atk. kam.), E.Ulanovas 12, P.Jankūnas 10, A.Milaknis 6, A.Lima 5, L.Lekavičius 4, A.Kavaliauskas 4, R.Seibutis 2, R.Javtokas 0.

„Baskonia“: S.Larkinas 20 (6 rez. perd.), R.Beaubois 16, K.Tillie 13 (7 atk. kam.), J.Blažičius 12.

Komentarai

  1. vygis

    palinkeciau suzaist atsipalaidavus savo malonumui

  2. na but gerai kad liktu 10

    Bet manau bus sekmingos runktynes ka parodo zaidziant isvykoje nekausto jaudulis kad neveltui 7 pergales

  3. 15min

    Domanta saboni pagyres kevinas pangosas planuoja likti zalgiryje

  4. Gedas

    Cia rodo tiesiogiai kam reikia tiny.lt/zalgiristiesiogiai

  5. V...

    Kitam sezonui Seibuti reikia švilpint lauk iš komandos, nes iš jo naudo, kaip iš ožio pieno.

  6. V...

    Visus, visus su gražiai sunkia pergale. Šaunuoliai vyrai, kad išlaikė šaltus nervus ir nors pralošė paskutinį ketvirtį, bet pergalę vistiek išlaikė savo rankose. Šaunuoliai, šaunuoliai, šaunuoliai….

  7. Akromas

    Sveikinu su puikia pergale ir puikiu sezonu!!!!! Viena mažiausių biudžetų turnyre turėjusių komandų sugebėjo aplenkti Barceloną, Maccabi, Galatasaray ir krūvą kitų ne silpnų komandų. Nuostabu :)

  8. top

    Aciu uz PUIKU sezona!

  9. w

    reiktu islaikyti legiona (isskiryrus Lima ir vokieti) ,ir pasipildyti pora nauju (SF ir kazka vietoj Limos)

  10. kaunas

    Su gera nata zalgiris uzbaige pergalingai sezona galima didziuotis cia komanda kaip ir sirgaliai sakydamas saras

  11. pangos

    Neveltui ir nori likty pangosas saltakraujiskai imest svarbu tritaski

  12. Tsonga

    Būtų gerai jei išlaikytų Westermaną,MOtumą ,ir atsikratytų Limos ,o jei Seibutį iškeistų į atletišką pigų juoduką būtų dar geriau.Pangosas geriausia žaidžia prie tritaškio,jei per ilgai užlaiko kamuolį tas baravykas jį praranda o jei dar kokius aley upus daro,nu kartais jis išsižiojalis

  13. lauk Seibutį

    su gražia pergale, tik būtų smagiau, jei dažniau laimėtų namuose, nes nueini žmogus ir grįžti iš arenos galvą nuleidęs. Dabar dėl kito sezono, tai neduok dieve tas kelmas Javtokas dar sugalvotų „žaisti“, taigi jis Motiejūno favoritas, dar sutartį žiūrėk ims ir pasiūlys. Ir būtina vyti lauk seibutį, kad jį kur šikantį sutrauktų. Atsikratę dviejų medžių automatiškai taptume stipresni, nes už tuos 2 blogiau nebūna ir būti negali.

  14. krepsinis.net

    zalgirio pasirodymas eurolygoje ketvirtas geriausias klubo istorijoje

  15. Vco

    Sveiki, kur galeciau paziuret rungtyniu pakartojima?