Aštuntoji pergalė Eurolygoje: „Žalgiris“ palaužė Vokietijos čempionus (VIDEO) 23

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsią pergalingą atkarpą Eurolygoje ir tryliktojo turo rungtynėse „Žalgirio“ arenoje po permainingos kovos 88:84 (21:22, 29:27, 22:23, 16:12) pranoko Bambergo „Brose“ komandą.

Vokietijos čempionams prisišaudyti prireikė trijų minučių, tačiau per tą laiką „Žalgirio“ komandoje pasižymėti sugebėjo tik prie baudų metimų linijos stojęs Brandonas Daviesas – 2:3. Edgaro Ulanovo perdavimą triuškinančiu dėjimu viena ranka pažymėjo toliau vienintelis varžovų gynybą per pusę kėlinio įveikęs B.Daviesas, tad svečiai pirmavo 4:7. Baudas sumetė Edgaras Ulanovas, bet „Brose“ krepšininkai atrasdavo silpnas žalgiriečių vietas ir atsiplėšė iki 6:16. Po sušaukto Šarūno Jasikevičiaus pasitarimo puolimą tritaškiais iš skirtingų kraštų budino Aaronas White‘as ir Artūras Milaknis – 12:16. Kėlinuko pabaiga nuteikė dar maloniau, kadangi perėmus kamuolį gražų jau trečiąjį Kevino Pangoso rezultatyvų perdavimą dėjimu pavertė A.White’as, netrukus pats K.Pangosas smeigė tritaškį, o pirmą dešimties minučių atkarpą su sirena užbaigė Antanas Kavaliauskas – 21:22.

Antrajame kėlinyje solidų žaidimą tęsė po krepšiu didelių sunkumų nesulaukęs A.Kavaliauskas, iš toli iššovė Vasilije Micičius ir A.Milaknis, tad kauniečiai jau pirmavo 31:27. Lietuvos čempionų vežimą toliau tempė be klaidų krepšį atakavę A.Kavaliauskas ir A.Milaknis, iš vidutinio nuotolio pataikė pranašumą iki 40:33 didinęs Paulius Jankūnas. Išlaisvėjus puolimui pasižymėjo ir A.White‘as, tačiau kelių metimų dėka svečiai ištirpdė praktiškai visą turėtą deficitą (42:40). Įsibėgėjusį E.Ulanovą sustabdė tik pražanga, bet likus porai minučių švieslentėje degė keturi ketvertai – 44:44. Prieš didžiąją pertrauką minimalią persvarą 50:49 šeimininkams taikliais baudų metimais sukūrė P.Jankūnas, K.Pangosas ir rezultatyviausias „Žalgirio“ pirmos pusės žaidėjas A.Kavaliauskas.

Trečiasis ketvirtis startavo ketvirtu A.Milaknio tolimu šūviu, reidą krepšio link atliko K.Pangosas, o gražiai tarpusavyje sužaidė aukštaūgiai B.Daviesas ir P.Jankūnas – 57:54. A.Milaknis toliau tritaškiais bombordavo svečių gynybą ir, smeigęs jau šeštąjį, kasė rimčiausią duobę šiame mače Vokietijos čempionams – 64:54. Tiesa, vis kylančio triukšmo lygio ir didėjančio spaudimo svečiai nepabūgo ir staigiai rėžė atsilikimą iki 64:61. Klasę žaisdamas nugara demonstravo E.Ulanovas, iš tolėliau savo taiklumą patikrino V.Micičius – 68:64. Per likusį laiką pražangas provokavo A.Kavaliauskas ir P.Jankūnas, bet tolimų dūrių dėka varžovai panaikino visą kauniečių persvarą – 72:72.

Lemiamą rungtynių atkarpą žalgiriečiai pradėjo itin aktyviai ir P.Jankūno bei aštriai žaidusio K.Pangoso pastangomis bandė perimti iniciatyvą – 79:74. Kėliniui persiritus į antrą pusę šeimininkų puolimas kiek užsikirto, o tuo pasinaudoję varžovai artėjo iki 80:79. Svarbiu metu komandą ant savo pečių ištempė kapitonas P.Jankūnas, kuris ne tik pasižymėjo dvitaškiu su pražanga, bet netrukus smeigė ir triukšmo bombą sprogdinusį tritaškį – 86:79. Baltos vėliavos nekėlę svečiai surado savyje jėgų ir likus 25 sekundėms „Žalgiriui“ tepaliko dviejų taškų pranašumą (86:84). Išdeginus 15 sekundžių svarbias baudas realizavo A.White‘as ir taip garantavo kauniečiams trečią pergalę Eurolygoje paeiliui – 88:84.

„Žalgiris“: A.Milaknis 20 (6/9 trit.), P.Jankūnas 17 (5 atk. kam.), A.Kavaliauskas 15, K.Pangosas 11 (6 rez. perd., 2 per. kam.), A.White’as 9, E.Ulanovas 6 (4 rez. perd.), V.Micičius 5 (5 rez. perd.), B.Daviesas 4, A.Toupane 1, P.Valinskas 0.

Brose“: D.Wrightas 22 (4/7 trit., 5 atk. kam.), D.Hackettas 17 (3/4 trit.), M.Lo 14 (4/6 trit.), L.Radosevičius 11.

Komentarai

  1. Gytis

    Brangioji Kauno Zalgirio vadyba……..Ar „nepersudet“ su kainom i Zalgirio Arena…….as abonento neturiu,,atvaziuoju retkartciais is Kazlu rudos……nu bet man moket 24 eur i trecia auksta,,,tai ka zinau…..ir jus noriy sirink pilna sale…..?????????

  2. Martynas

    Tau brangu tu nevaziuok jmj as po 40 e moku ir dar valgau geriu ir neverkiu

  3. tai

    24 eurai siais laikais ne pingai liti po 100 moka ir neverkia

  4. x

    nu kaip jus nesuprantat, kad ne visi turi daug pinigu, kad tiek uz bilieta moketi

  5. As

    Gyti o kas tave vercia eiti? Cia ne butinybes preke. O kam jiem mazint kainas jei pacius brangiausius isperka?

  6. As

    Beja kaip ten sakoma reik bijoti ne aukstu kainu o zemu atlyginimu

  7. is kur

    Jam treciam aukste 24 eurai tai tegul uz maziau perka treciam aukste nereikes skustis

  8. zzz

    del zalgirio negaila ir 200 euru

  9. ZK

    Didziausios sekmes Bambergo Brose vyrams!

  10. Jonas
  11. zalgiris pirmyn

    Dar stipriau ant bangos i 8 pergale

  12. zalgiris p

    Siendien vel reikes tokio pangos davies toupane kaip stambule

  13. kaunas

    Praita meta uztikrintai laimejom pries brose dar pangos zude tritaskiais

  14. zzzz

    tai be abejo laimesim zali jega

  15. milas kaip ant sparnu po rungtyniu su fenerbahce ☺

  16. a

    ta miciciu siust kuo toliau,ir kuo greiciau..

  17. kainas

    milas zveris milas siaucia

  18. a

    jei pao laimi i 5 vieta kylam

  19. Su

    Pergale visus !!!!!

  20. Martynas

    Zalia Balta. Super. Fantastica. Milaknis pavare

  21. Ramunas

    Ačiu šarui ir jo brigadai… Tik labai gaila nes manau kad musu auxinis berniukas po šio sezono bus paimtas i kita komanda treniruot… Nes žalgiris tokio talento neišlaikys finansiškai…

  22. Darius

    Bambergo komandai verkiant truksta pajegaus centro, si komanda zaidzia zemu penketu, nes ir dvimetriniu zaideju turi nedaug. Bambergui sunku po lenta, todel siandien pasireiske Kavaliauskas. Bambergas viena is nedaugelio komandu, pries kuria musu Antanas gali gerai zaisti. Bet Tupanas tikrai turi zaisti zymiai geriau, grizo Ulia ir Tupakas vel minusinis.
    Kas dar. Zalgiris tragiskai zaidzia pirmus kelinius. Visa laika 1 keliny paleidziam i prieki varzova 8 ar 10 tasku, tik tada pradedam zaisti ir vytis. Kaip cia taip yra, negi neimanoma geriau sustartuoti ?

  23. Vilmantas

    Verksni, pirk Bilietus ankščiau ir nereiks verkt dėl kainų.