Kauno „Žalgiris“ – dvidešimtą kartą LKL čempionas!!! (VIDEO) 20

Kauno „Žalgirio“ komanda jau 20-ą kartą tapo Lietuvos krepšinio lygos čempione! Pirmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą 80:70 (18:20, 18:19, 22:17, 22:14) ir laimėjo „Betsafe–LKL“ finalo seriją rezultatu 4:1.

Rungtynių pradžioje ką norėjo po varžovų krepšių išdarinėjo Brandonas Daviesas, kurio pastangomis kauniečiai buvo priekyje 10:7. Kėlinukui įsibėgėjus Kevino Pangoso pastebėtas Aaronas White‘as sudrebino krepšio konstrukcijas, bet savų ginklų atradę svečiai nusvėrė svarstykles į kitą pusę – 12:13. Tuomet savo vardą sostinės krepšininkams priminė Beno Udrihas, nesulaikomą reidą pademonstravo Vasilije Micičius, o dar vienu triuškinančiu dėjimu pasižymėjo 18:20 pralaimėtą pirmąjį ketvirtį uždaręs B.Daviesas.

Antrą ketvirtį „Žalgiriui“ pradėjo fantastišką tolimą bombą su atakos sirena švystelėjęs B.Udrihas, jau 14-ąjį tašką rinko po krepšiu nesulaikomas B.Daviesas – 25:24. Greitu tempu taškų kraitį pildęsis B.Daviesas dar ir atliko nuostabų perdavimą Pauliui Jankūnui, nugara stipriąsias savo savybes išnaudojo atstumą iki 31:27 padidinęs Edgaras Ulanovas. Antroje kėlinio pusėje lyg peiliu per sviestą visą vilniečių gynybą įveikė K.Pangosas, bet vienu metu turėtas penkių taškų pranašumas staigiai virto vieno taško deficitu (33:34). Prieš didžiąją pertrauką vos antrą tolimą šūvį Lietuvos čempionams driokstelėjo Axelis Toupane, tačiau pirmą rungtynių pusę 36:39 laimėjo kur kas geriau iš trijų taškų zonos šaudę „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

Neįtikėtiną darbą pirmoje rungtynių dalyje atlikęs B.Daviesas apsukų nemažino ir po didžiosios pertraukos, itin greitai išnaudotu svečių komandinių pražangų limitu pasinaudojo žaliai-baltus į priekį 42:41 išvedęs K.Pangosas. Tiesa, ilgai džiūgauti žalgiriečiai neturėjo kada, mat po akimirkos jau atsiliko rezultatu 42:46. Sunkiu komandai metu vėl prabilo patikimiausias komandos žaidėjas šioje serijoje B.Daviesas, dėjimu sostinės komandos minutės pertraukėlę provokavo viską nuo nulio pradėjęs A.White‘as – 46:46. Savo žodį tarė ir lyderio vaidmens ėmęsis K.Pangosas, 24-ąjį tašką metimu viena ranka pelnė šeimininkus į priekį 55:54 išvedęs B.Daviesas. Prieš lemiamą dešimties minučių atkarpą svarbų tolimą dūrį smeigė V.Micičius, leidęs kauniečiams pirmauti 58:56.

Ketvirtajame kėlinyje toliau komandą į priekį tempė B.Daviesas, iš gynybos gniaužtų išsilaisvinęs apie save priminė kapitonas P.Jankūnas – 63:61. Tuomet prabilo ir nauju komandos vedliu tapęs B.Udrihas, tačiau įsisiautėjusias tribūnas svečiai malšino artėdami iki 68:66. Fantastiškas rungtynes žaidžiantis fiksavo 42 naudingumo balus, o trofėjaus link artino tritaškiais „Lietuvos rytą“ suvarpę A.White‘as bei V.Micičius – 77:68. Per likusį laiką pergalę ir dominavimą Lietuvoje jau aštuntus metus iš eilės „Žalgiris“ įtvirtino skaičiais 80:70.

„Žalgiris“: B.Daviesas 29 (9/13 dvit., 8 atk. kam., 3 per. kam.), K.Pangosas 10 (4 rez. perd.), B.Udrihas 10 (6 rez. perd.), V.Micičius 8 (6 rez. perd.), A.White’as 7, P.Jankūnas 6, A.Toupane 5, A.Milaknis 3, E.Ulanovas 2, A.Kavaliauskas 0, G.Masiulis 0, P.Valinskas 0.

„Lietuvos rytas“: L.Mavrokefalidis 20 (6/8 dvit., 5 atk. kam.), M.Echodas 9 (5 atk. kam.), T.Petersonas 8, R.Giedraitis 8, C.Krameris 8 (5 atk. kam., 10 rez. perd.).

Komentarai

  1. kaunas

    kaunas svencia kaunas cempionas hey hey

  2. SUTIKTUVES

    KURR

  3. krepsinis.net

    turkijos ziniasklaida anadolu efes tariasi su miciciumi

  4. zalia balta

    imam taure atiduot visas jegas siendien galetu ir pangosas isaut ir uzbaigiam sezona fantastiskaj

  5. ei

    kavenski visi i arena

  6. Aha

    Nu ka, Micicius I Efesa. Anksciau kazkur teko skaityt, kad Vasios sprendimas labai priklausys nuo to, ar Saras liks, tai po tokiu naujienu minciu kyla ivairiu. Tuo labiau, kad visos kalbos apie Pesiciaus sutarti su Barca kazkaip nutilo. Matyt katalonai laukia Zalgirio sezono pabaigos ir tada griebs Sara… Liudna :(

  7. R

    O bus konferencija?

  8. man

    labai dziugu kad tapome cempionais ir kartu keista kai micicius verziasi i paskutine eurolygos komanda, atlostu dar viena sezona ir manau eitu tada i zymiai turtingesne organizacija bet matyt savas kraujas saukia

  9. Darius

    Man cia neleidzia komentuoti :), bet visus su pergale ir nuostabiu sezonu ! Tikekimes, kad kitiems metams liks komandos branduolys ir Jasikevicius. O Micicius zveriskai geras krepsininkas, Lietuvoje tokio neturime. Taciau yra Robertas Giedraitis, kuris degraduoja netinkamame klube. Padaryciau viska, kad butu Zalgiryje, jo potencialas fantastiskai didelis. Manau pas mus jis kalnus verstu. Toks lietuviskas Sony Weems. Gerose rankose taptu zveriskai geras .

  10. Darius

    P.S.
    Nors Statyba musu priesai, bet noriu is ju pasijuokti, ta vienintele ju pergale finale mums buvo labai naudinga, nes turejome 3 rungtynes namie ir klubas gavo papildomu pajamu :) tame tarpe ir is arenos palubeje susirinkusiu raudonu aborigenu haha. Isivaizduoju su kokiomis nuotaikomis jie vakar grizo namo eilini karta gave i skudurus.

  11. Giedraitis?

    Taip puolime turi potenciala, bet gynyboj? Del to ir sedi ryte o ne normaliam klube.

  12. xxx

    kaunas jega wilno slabakai

  13. Darius

    Neabejoju, kad gynybos galima ismokyti net meska. As gi sakau, kad Giedraitis turi patekti i normalias rankas ir i gera kluba. Jei jums atrodo kitaip, normalu, zmoniu nuomones skiriasi.

  14. jo

    gerbiamasis skiriasi, be to giedraitis kazkada buvo kviestas i zalgiri , bet pasirinko ryta, aisku galima ismokyti komandines gynybos bet asmenines sunkiai, kaip ir metimas , jei neturi , sunkiai ismoksi, yra isimciu aisku , nesigincyju

  15. Darius

    Gerbiamas, buvo toks krepsininkas Ricardo Pittis, desiniarankis ir zaide auksciausiu lygiu. Karjeros saulelydyje jis turejo problemu su desine ranka, todel per vasara ismoko mesti kaire ir dar pora metu rungtyniavo. Unikalus atvejis, bet jei nori, galima visko ismokti. Beje, o tu jau taip rusiuoji zmones, kad karta kviestas neatejo, tai daugiau jam uzdedi plyta ant ivaziavimo ?

  16. dariau

    nemaciau as jame nieko zverisko micic visa serija blankus apart vakar svarbiu tritaskiu ir perlaikydas kamuolius skuboti sprendimai tuo paciu ir eurolygoje

  17. giedraitis

    ne pittis , mano nuomone jam zalgiris per gera komanda

  18. delfi

    kito sezono zalgiris seima skirstosi palikdama daug sklaustuku

  19. x

    del giedraicio pilnai pritarciau. nerealiu duomenu krepsininkas, plius su metimu. galetu jau keltis i aukstesni lygi

  20. Darius

    Lietuvoje daugiau tokio ugio kaip Giedraitis krepsininku ir tokiu fiziniu duomenu, iskaitant suoli, greiti, koordinacija, jega, plastiskuma, nera. Nedaug tokiu net tarp visu europieciu. Sitas nerealus talentas murkdosi netinkamoje vietoje, o is jo galetu iseiti europinio lygio zvaigzde. Gaila bičo. Paziurekit koks jo greitis varantis kamuoli. Varo kaip Jason Kidd.