Mirė buvęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas Grigorijus Khizhnyakas 5

24sek.lt inf.

Užgeso gerai žinomo buvusio Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjo gyvybė. Nuo širdies smūgio mirė 44-erių ukrainietis Grigorijus Khizhnyakas.

216 cm ūgio vidurio puolėjas 2000-2002 m. rungtyniavo Kauno „Žalgiryje“ ir 2001-aisiais tapo LKL čempionu.

„Kauno „Žalgiris“ – man labai svarbus. Tai ne tik „Žalgiris“, tai mano antrieji namai, – prieš dvejus metus interviu „Žalgiris TV“ kalbėjo G.Khizhnyakas. – Ukrainoje užaugau kaip žmogus, asmenybė, tačiau Lietuvoje man pavyko tapti profesionaliu ir aukšto lygio krepšininku. Lietuva – didžiulė krepšinio mokykla. Po sezonų Lietuvoje mano karjera atsispyrė nuo tramplino.“

Per savo karjerą jis taip pat žaidė Ukrainos, Rusijos, Graikijos komandose. Profesionalo karjerą baigė 2010-aisiais ir dirbo Kijevo „Budivelnik“ klube.

„Pamenu beveik visas rungtynes Kauno „Žalgiryje“. Pamenu sirgalius, didžiulį jų palaikymą. Pavyzdžiui, netgi šiandien, kuomet išsikviečiau taksi, suklydau ir vairuotojui nurodžiau keliauti į Kauno sporto halę. Tik vėliau supratau, kad „Žalgiris“ žaidžia naujojoje arenoje. Teko atsiprašyti vairuotojo ir važiuoti į „Žalgirio“ areną“, – „Žalgiris TV“ šypsojosi G.Khizhnyakas.

„Žalgirio“ sirgaliams jis turėjo įsiminti dėl savo įspūdingų blokų, juokelių ir geros širdies. 2000-ųjų gruodžio 14-ąją Eurolygoje jis buvo išrašęs net 8 blokus Madrido „Estudiantes“ ekipai.

2002-ųjų vasario 14-ąją ukrainietis pasiekė savo naudingumo Eurolygoje rekordą, kai prie „Žalgirio“ pergalės prieš Londono „Towers“ prisidėjo 37 efektyvumo balais. 2001-2002 m. sezoną G.Khizhnyakas Eurolygoje rinko vid. 14,4 taško, 8,1 atkovoto kamuolio ir blokavo 3,2 metimo.

Atstovaudamas „Žalgiriui“ jis dvejus metus iš eilės buvo daugiausiai metimų blokuojantis Eurolygos žaidėjas.

Komentarai

  1. didziule

    pagarba , bet pavarde lietuviskai ne taip rasosi

  2. Darius

    Labai liūdna žinia, atsimenu Chižniaką, o ne kažkokį niekada neegzistavusį Khiznhyiaką kaip tikrą žalgirietį. Žavėdavausi jo atsidavimu, jis žaisdavo nesitaupydamas. Daugybę kartų stebėdavausi, kaip jis, turėdamas 4 pražangas, aria gynyboje, blokuoja metimus. Kitas stabdytų, imtų atsargiau, o Griša ne, visada žaisdavo atsidavęs 100 proc. Labai labai liūdna. Didžiulė didžiulė pagarba šiam didžiam ŽMOGUI Grigorijui Chižniakui.

  3. Tomas Kundelis

    Ilsėkis ramybėje Griša tavo kraujas buvo yra ir bus žalias. amžinąją atelsį legenda

  4. egidijus

    net neišeina pasakyti „legionierius“: savas,žalias, žmogus, kurį matei tik aikštelėje, bet niekada neužmirši, dėl didelės jo širdies. Ilsėkis ramybėje.

  5. Justas

    Pagarba siam krepsininkui… Uzuojauta seimai.