Klampiame mače nepasidavę žalgiriečiai Stambule įveikė „Daruššafaka“ ekipą 26

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvigubų rungtynių savaitę Eurolygoje pradėjo Turkijoje, kur sunkaus mačo pabaigoje palaužė Stambulo „Daruššafaka“ 75:71 (15:19, 18:20, 16:14, 26:18).

Rungtynių pradžioje kauniečiai taškus vertė iš po krepšio – visų pirma, iš savo stipriosios pusės pasižymėjo Edgaras Ulanovas, netrukus atstumą iki 5:2 didino pražangos nesustabdytas Brandonas Daviesas. Į du Markelio Browno tolimus šūvius vienu atsakė Marius Grigonis, o po kiek ilgesnės tylos „Žalgirį“ į priekį išvedė savo šoklumą demonstravęs Aaronas White‘as – 11:10. Greitajame puolime savo taškų kraitį Eurolygoje atsidarė ryžtingai sužaidęs jaunasis Rokas Jokubaitis, tačiau antrąsias progas kūręsi šeimininkai jau pirmavo 13:17. Po Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlės baudų stojo mesti Artūras Milaknis, bet pirmosios dešimt minučių lengvo gyvenimo Stambule nežadėjo – 15:19.

Po apmaudžių klaidų antrajame kėlinyje deficitas augo iki 15:23. Tuomet Lietuvos čempionus už ausų ėmėsi tempti baudos aikštelėje dominavęs B.Daviesas, po kurio dėjimo pasitarimui komandą sušaukė „Darussafaka“ trenerių štabas – 21:23. Prie B.Davieso prisijungė Derrickas Waltonas, taškų kraitį atsidarė pusiausvyrą 31:31 grąžinęs Leo Westermannas. Prieš didžiąją pertrauką varžovai buvo nubausti technine pražanga, tačiau sulaukė fortūnos šypsnio, susimetė metimus su sirena ir ilsėtis keliavo pirmaudami 33:39.

Trečiajame kėlinyje atsilikimą mažinti ėmėsi B.Daviesas ir D.Waltonas, bet tolimi šeimininkų šūviai visą kauniečių darbą vertė niekais (38:45). Kamuolį puolime ėmė B.Daviesas, tarsi vidurio puolėjas sužaidė L.Westermannas, o vos antrą komandos tritaškį smeigė deficitą iki 45:48 nurėžęs M.Grigonis. Tiesa, čia pat skirtumas ir vėl pavojingai išaugo (45:52). Prieš lemiamą rungtynių atkarpą situaciją kiek sušvelnino baudas sumetęs B.Daviesas – 49:53.

Vos per 26 sekundes „Daruššafaka“ užsidirbo tris komandines pražangas, dėl išnaudoto pražangų limito aikštelę priverstinai paliko svarbus varžovų krepšininkas, o dar daugiau vilties įkvėpė iki 52:53 sumažėjęs atstumas. Dar geresnės nuotaikos įsivyravo po fantastiško Thomaso Walkupo dėjimo, čia pat žalgirietis ir ėmė kamuolį puolime bei išvedė kauniečius į priekį 56:55. Ketvirčiui įpusėjus svarbų tolimą dūrį smeigė A.Milaknis, baudomis 61:61 rezultatą lygino A.White‘as. Tuomet savo atsaką sudavė šeimininkai, kurie tirpstant laikui privertė labai sunerimti Š.Jasikevičių (61:66). Po pasitarimo gudriai pražangas provokavo be kamuolio buvę E.Ulanovas ir A.Milaknis – 65:66. Tritaškiu į tritaškį atsakė A.White’as, o prasidėjus paskutinei minutei tas pats A.White‘as dvitaškiu vėl surado atsakymą (70:71). Puikiai atidirbus gynyboje aukso vertės tritaškį be jokių dvejonių paleido varžovus į kampą įspraudęs L.Westermannas – 73:71. Šeimininkams nesurengus rezultatyvių atakų, „Žalgirio“ pergalę rezultatu 75:71 įtvirtino tas pats L.Westermannas.

„Žalgiris“: B.Daviesas 17 (2 per. kam.), L.Westermannas 12, A.White‘as 10 (6 atk. kam.), M.Grigonis 10, A.Milaknis 8 (5 atk. kam.), T.Walkupas 6, E.Ulanovas 6, D.Waltonas 4 (5 atk. kam.), R.Jokubaitis 2, L.Birutis 0, A.Kavaliauskas 0.

„Daruššafaka“: R.McCallumas 17 (4/8 trit.), J.Diebleris 12 (3/7 trit., 4 rez. perd.), M.Brownas 11 (3/5 trit., 4 rez. perd.).

Komentarai

  1. eurolygos diena olybet

    prognoze turkams nera sansu

  2. delfi

    pries autsaideriu testa – ulanovo ryztas negalime teisintis kad kazko truksta

  3. zalia balta

    tikimes nesunkios pergales aisku kaip ir saras akcentuoja gynyba nepraleidus daugiau kaip 80 tasku aisku galime prasileist 65 70 tasku

  4. Juzas

    Krepšinis gyvai
    LT komentavimas
    HD kokybe
    https://goo.gl/gE92mG

  5. g

    kaip galima ta pustalupi leist i starto penketa?

  6. Darius

    Musu papuasas sunkiai iki lanko dameta.

  7. Tip

    Dodgy clown cant even throw water on his sandy sandalz, guess who

  8. g

    blogas tonas jau duotas visom rungtynem, mldc

  9. Lopas Birutis

    Su kreivom rankom įsigudrino metiką vaidinti

  10. zalgiris

    birutis visai nesigaudo kavaliauskas is ritmo iskrites

  11. zalgiris

    su davies dar zaidimas geras traukia tik atsiseda ir stringam ir duodam antrus sansus

  12. zalgiris

    walkupo is vis neleidzia kaip truksta lietuviu indelio

  13. Darius

    Uz pirmus 2 kel uz zaidimo kokybe Zalgiriui 5 balai is 10. Is pozityviu dalyku mano nuomone yra zymiai uztikrintesnis Waltono zaidimas. Bet kas is to, zaidziame sudinai, Turkijos komanda atrodo zymiai uztikrinciau.

  14. Blyn

    Tritaškininkų komanda :))). Juokas pro ašaras. Labanskt, nesigadinkit nuotaikos

  15. Atiduos

    Šitas su tokiu žaidimu, tada galės su statyba žaist

  16. OP

    LAIKAS BUTU PAKEISTI BENT 2 AR 3 ZAIDEJUS NAUJAIS, JEIGU NORIMA, PATEKTI I TOP8, ARBA BUS SPYGA

  17. s

    avelino tuoj atsisveikins su norris cole, manau butu puiki pamaina vietoj waltono.

  18. .

    laikas permainom

  19. 709

    Su pergale!!!

  20. Darius

    Nepaisant isvargtos pergales pasidare dar labiau akivaizdu, kad Waltonas yra beviltiskai prastas zaidejas. Kodel jis dar cia ?

  21. leo atsigauna

    Na pagaliau leo westermano dvi geros runktynes ir saltakraujiski metimai

  22. zalgiris 9

    Nera jau toks beviltiskas prastas waltonas kaip ir sake vysniauskas siendien uztekrintesnis zaidimas buvo na bet gal ir suzais kada labiausiai reike

  23. SAMB

    Dariau tu kartais kalbbi teisingai nepatinka ir man tas izaidejas bet ka dayti komandai kai dabar ji sukomlektuota pramest kazka nemanau kad cia variantas reikia laukti bet su Tavim sutinku nes tikrai matau kad sergi uz aalius Zalgiris forever

  24. eurolyga

    Milanas 78-80 bayern laimejo tai zalgiris vel grizo i 8 vieta barca milanas uz 10

  25. zalgiris 7

    Eurolygoje po daug palankiu klubu pergaliu zalgiriui

  26. sveikinu

    zalius su pergale, sutinku kad woltonas dar neatitinka eurolygos , taciau labai keista kad tiek mazai komentaru teigiamu, labai keista kad cia susirenka vien nelaimeliai kurie komandai pralaimint reiskia savo neigiamas emocijos , o laimint tingi net klaviatura pamaigyti , nesinori tiketi kad tai nacionalinis bruozas, tuo labiau kad tai paneigia soldoutai arenoj, taigi nenusiminkim , palaikykim komanda