Š.Jasikevičius – apie amerikietišką „Panathinaikos“ žaidimą ir išaugusį L.Lekavičiaus vaidmenį (VIDEO) 0

Tomas Vanagas, BasketNews.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį sužais Eurolygos devynioliktojo turo rungtynes. Į „Žalgirio“ areną atvyksta Ricko Pitino treniruojama Atėnų „Panathinaikos“ komanda.

Nors žalgiriečiai pirmajame rate per pratęsimą palaužė graikų klubą, nuo to laiko pasikeitė daug aplinkybių.

Jei Kauno ekipai teks vertis be vis dar traumuotų Leo Westermanno ir Antano Kavaliausko, „Panathinaikos“, priešingai, sulaukė pastiprinimo – Seano Kilpatricko ir Adreiane‘o Payne‘o.

„Manau, dabar PAO žaidžia agresyviau, bando labiau atakuoti kamuolį, spausti. Tuo Pitino pasižymėjo visą savo karjerą“, – prieš mačą kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

– Kaip pasikeitė „Panathinaikos“, kai komandą pradėjo treniruoti R.Pitino?
– Pas juos sumažėjo derinių. Jei pas Xavi Pascualį būdavo sunku atsirinkti, kokiais jis deriniais žais, dabar yra gal kokie penki ar šeši pagrindiniai deriniai. Viskas paprasčiau.

– O kaip pasikeitė Luko Lekavičiaus vaidmuo?
– Ir Luko, ir I.Papapetrou išaugo. Nežinau, ar čia dėl trenerio, ar tiesiog taip atsitiko. Lukas dabar žaidžia agresyviau, net daugiau minučių. Toks vaizdas, kad jam naujas treneris į naudą.

– „Panathinaikos“ turi ir naujų žaidėjų, kiek tai apsunkina jūsų pasiruošimą?
– Kažkiek apsunkina, bet tokių situacijų per sezoną visada būna. S.Kilpatricką kažkiek žinome iš NBA, kažkiek iš rungtynių pirmadienį. Jis žmogus, galintis įmesti daug taškų. Tai tikrai rimtas žaidėjas.

– Kaip S.Kilpatrickui gali sektis adaptuotis Europos krepšinyje?
– Sunku pasakyti. Net ir rinkdamas informaciją to nežinai, nes vieniems sekasi geriau, kitiems blogiau.

– Ar galima sakyti, kad su A.Payne‘u ir S.Kilpatricku „Panathinaikos“ uždangstys savo problemas po krepšiais ir puolime?
– Gali būti. Iš kitos pusės, A.Payne‘as yra panašus ir į J.Gistą, ir į S.Lasme savo žaidimu. G.Papagianis irgi daugiau žaidžia su nauju treneriu. Tikrą įspūdį kol kas sunku susidaryti. Mūsų kovingumas ir agresija turi būti pagrindiniai dalykai artėjančiose rungtynėse.

– Kiek amerikietiško žaidimo bruožų matote „Panathinaikos“ žaidime?
– JAV koledžo žaidimo bruožų tikrai matosi – atakos pailgėjo, jie stengiasi atakuoti likus septyniomis ar aštuoniomis sekundėm. Bet nuo pirmadienio praėjo daug laiko, atvyko nauji žaidėjai, gal ir jiems bus kokių variantų aikštėje sugalvota. Stengiamės daugiau žiūrėti į save.

– Kiek R.Pitino žaidimo filosofija jums buvo žinoma iki jam atvykstant į Atėnus?
– Nelabai. Esu prieš jį žaidęs koledže, bet tai buvo prieš dvidešimt penkerius metus. Koledže jis garsėjo kaip įvairių zoninių gynybų, spaudimo šalininkas. Tą jis bandė įdiegti ir „Knicks“ bei „Celtics“. Sakau, kažkokių elementų matosi. Žinau, kad per pirmąsias treniruotes Atėnuose jis jau bando įvesti savo spaudimus, agresyvumą. Man atrodo, jis reikalauja agresyvesnės gynybos prieš kamuolį turintį žaidėją.

– Kaip klostosi L.Westermanno ir A.Kavaliausko reabilitacija?
– Kol kas viskas pagal planą. Antanas dar mažai dirba, bet jau kelias treniruotes su fizinio parengimo treneriais turėjo. Leo irgi viskas gerai, jis juda į priekį.

– Ar prieš „Panathinaikos“ galės žaisti Derrickas Waltonas?
– Galės. Jis vakar treniravosi. Sprendimus priimsime rungtynių eigoje bet N.Woltersui tikrai reikia pagalbos.

– Brandonas Daviesas tampa „Žalgirio“ lyderiu aikštėje. Ar jis tampa lyderiu ir rūbinėje?
– Man atrodo, jis jaučia, kad jam reikia būti vienu iš lyderių. Šįmet turime tylesnį įžaidėją, tai atkarpomis, kai nežaidė P.Jankūnas ir N.Woltersas, jautėsi B.Davieso ir A.White‘o lyderystė. Jie daugiau šneka su komandos draugais. Mums to ir reikia. Marius irgi gali būti žmogumi, kuris ateityje prisidės prie to, kad visi eitų į vieną pusę. Su tuo problemų neturėsime. Šiai dienai situacija gerėja.

2000x1000_Z-Panathinaikos_lt

Komentarai