Įspūdingai sirgalių palaikytas Kauno „Žalgiris“ užbaigė sezoną Eurolygoje 29

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užbaigė savo žygį šio sezono Eurolygoje, kuomet ketvirtosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse 82:99 (16:30, 25:19, 20:23, 21:27) nusileido Stambulo „Fenerbahce“ komandai.

Pirmosiomis susitikimo minutėmis savo sąlygas diktavo Eurolygos vicečempionai, tad nieko nelaukęs reagavo Šarūnas Jasikevičius – 0:7. Prabėgus beveik trims minutėms ledus tolimu šūviu pralaužė Leo Westermannas, individualiais veiksmais kelią prasiskynė Brandonas Daviesas, tačiau be klaidų puolime rungtyniavo greitai solidžią persvarą 5:21 susikrovę svečiai. Po dar vieno pasitarimo nepaisydamas pražangos pasižymėjo Nate‘as Woltersas, keturias baudas sumetė Thomasas Walkupas, dvi pridėjo Edgaras Ulanovas, dvitaškį įmetė Deonas Thompsonas, bet pirmąją atkarpą 16:30 laimėjo nepriekaištingai tritaškius (6 iš 6) toliau metusi „Fenerbahce“.

Antrą kėlinį sėkmingai pradėjo Mariaus Grigonio ir B.Davieso tandemas, tritaškiu atsilikimą iki 25:34 mažino Aaronas White‘as. Aštriais reidais varžovų gynybą draskė N.Woltersas, bet įsijausti žalgiriečiams neleido fantastišką pataikymą toliau išlaikę turkai (30:44). Tuomet du tolimus šūvius paleido Artūras Milaknis, vieną driokstelėjo N.Woltersas, iš viršaus krovė B.Daviesas ir į rūbinę kauniečiai keliavo priartėję iki 41:49.

Į jau 9-ąjį svečių tritaškį gražiu reidu atsakė L.Westermannas, įspūdingą skrydį demonstravo triukšmo bangą sukėlęs A.White‘as, o deficitą iki 48:52 nurėžė trukdymų nepaisęs B.Daviesas. Tiesa, čia pat „Fenerbahce“ susigrąžino dviženklį pranašumą (48:59). Tuomet fantastiškai iš viršaus kamuolį grūdo T.Walkupas, pastarojo perdavimą dvitaškiu pavertė vėl kiek smagesnes nuotaikas sugrąžinęs B.Daviesas – 52:59. Ūgio persvarą po krepšiu išnaudojo ir E.Ulanovas, bet atotrūkis vėl išaugo iki 54:65. Apie save priminė M.Grigonis, tačiau savo sąlygas vis tvirčiau primetė dar kelis tolimus šūvius Turkijos čempionai (56:72). Prieš ketvirtąjį kėlinį atsikvėpti Stambulo komandai neleido N.Woltersas ir triuškinamu dėjimu paskutinį žodį taręs B.Daviesas – 61:72.

Lemiamą mačo atkarpą dvitaškiu su pražanga pradėjo B.Daviesas, bet Eurolygos vicečempionai vėl ištraukė tolimų metimų ginklą ir krovėsi rimtus pamatus pergalei – 64:84. Gelbėti padėtį dar bandė aukštaūgiai A.White‘as ir B.Daviesas, penkis taškus paeiliui rinko atsilikimą iki 73:86 apmažinęs N.Woltersas. Mačo pabaigoje iš toli iššovė M.Grigonis, rezultatyviausio žalgiriečio viršūnėje įsitaisė B.Daviesas, o simbolinius paskutinius taškus šio sezono Eurolygoje pelnė jaunasis Rokas Jokubaitis – 82:99.

„Žalgiris“: B.Daviesas 25 (9/12 dvit., 7 atk. kam.), N.Woltersas 18 (5/6 dvit., 4 rez. perd., 2 per. kam.), A.White‘as 7 (5 atk. kam.), M.Grigonis 7, T.Walkupas 6, A.Milaknis 6, L.Westermannas 5 (6 rez. perd., 2 per. kam.), E.Ulanovas 4, D.Thompsonas 2, R.Jokubaitis 2.

„Fenerbahce“: A.Muhammedas 25 (4/5 dvit., 5/5 trit., 4 rez. perd., 3 per. kam.), K.Sloukas 15 (5 atk. kam., 10 rez. perd., 4 per. kam.), J.Veseley 12 (6 atk. kam., 3 blk.), M.Guduričius 11 (3/5 trit., 2 per. kam.), E.Greenas 11 (2 per. kam.).

Komentarai

  1. Zalgiris

    Na ka pagaliau turi but zalgirio vakaras zalia balta

  2. Zalgiris

    Na siendien reikia daugiau ginklu leo grigonio geresniu sansu ir scarbu atkovotI kamuoliai

  3. Zalgiris

    Tik jau nereikia siendien kavaliausko geriau jau bandyt jankuna blogiau nebus

  4. Zalgiris

    Siendien reikia naujo zalgirio veido

  5. Gribonis

    Visada ties klaidos riba žaidžia, lėtas, nepataiko, prasiveržime nėra fantazijos, tenerifės ar Albos lygio crap, netinkamas jievralygai

  6. Solydu

    Na zalgiris nepaluzo po fantastiniu fenerbache tritaskiu kai pataiko per rankas sansu mazai

  7. zalia balta

    Zalgiriui tritaskiai pagyvina ir 2+1 atsakom laikomes

  8. opa

    nu va. nezaidem praktiskai visai , klausimas gal kas sumokejo?

  9. Samb

    Zalgirio pasiekimas tikrai yra geras ir manau bus dar geriau kita sezona visiems optimistiskumo moreciau palinket

  10. Aciu

    Vyrasi uz fantastiska sezona

  11. as

    kitam sezonui reikia visom isgalem viliot giedraiti, ar paieskot kokio neblogo legionieriaus, nes ziauriai truksta normalaus 2/3 numerio

  12. Aciu aciu

    Nors ir pelnem 82 taskus ira neblogai visgi vel turejom tik du lyderius ko permazai

  13. ???

    Ačiū, vyrai, už puikų sezoną! Sėkmės ateityje!

  14. Laukiam sezono

    Vel bus laukimas kita sezona reikes daugiau pergaliu kad ne reiktu vel stebuklo

  15. Laukiam sezono

    Na galima sakyt uz puse sezono atsadavima fantastinI sugrizimi is 13 vietos tai istorija

  16. KAUNAS

    Na fenerbache fantastiskai mete tritaskius 15 tritaskiu cia net nera sansu kaip ir dvitaskius

  17. Uz zalgiri

    Pritruko per visa ketvirfinaly leo grigonio white indelio kaip siendien ulanovo

  18. Uz zalgiri

    Kita sezona jei ir papulsim I top 8 reiketu zaist su palankIa komanda kaip su 7 6 5 komandomis

  19.  .

    Ulanovas absoliučiai niekinis žaidėjas.. sužaidė geriausią karjeros mačą ir visi pamiršo, kad už kosminius pinigus yra pats blogiausias komandos žaidėjas. Labiausiai juokina tie kurie dar kalba apie tą jo mistinę gynybą.. Šiandien maudė jį visi, kas tik norėjo.. Maskoliūnas geriau pasigynęs būtų.. o apie jo „puolimą“ iš vis net nešneku. Duok dieve koks nesusipratėlis turkų klubas nupirks jį šią vasarą.. Būtų geriausias transferis Žalgirio istorijoje.

  20. Uz zalgiri

    Is kartos I karta zalgiris atidave sirdi

  21. Darius

    Aciu zaidejams, zaidusiems is visu jegu ir sirgaliams, kurie nepagailejo pinigu ir atnese uzpakalius i rungtynes, taip pat treneriu kolektyvui. Tegu sita serija buna pamoka kitam sezonui. Kas suzaide, kam nepavyko, o kai ko isvis negalima buvo leisti i aikstele, o komandoje taip neturi buti, kad 3 ar 4 sedi ir ranksluoscius padavineja. Neaiskinsiu kam reikia padekoti uz pastangas, patys mate bisi. Mums akivaizdziai truko greito zmogaus, kuris patampytu varzovu gynyba. Taip pat nera antro centro ir sunkaus krasto. Kaip visad turiu 1 kandidata – Giedraiti, o kitu patys iesko tegu. Pataisius sudeti ir Sarui bus lengviau ir nereikes bandyti spausti vasko is … to ka ten dabar turi. Beje, man nebepatinka White. Mums tokiu mergaiciu nereikia. Gintis reikia kitaip. Isejai i aikste, draskykis ir mirk, juk lemiamos rungtynes, o jis inteligentiskai taip. Bet pries ji inteligentiskai nesigyne, o dave imtyniu kaip reikiant.

  22. 709

    Aciu komandai uz eurolygos sezona. Pasiekem ka galejom. Pries milionus nepasokinesi , prie ju teisejai net arti neprileidzia o kadangi pas mus tokiu nera tai ir gali mus dauzyt tiesiogine prasme. Tai ka fanai palaikom taip komanda iki sezono pabaigos!!! Mes zaliai balti busim visada!!!!!!!!!!!!!!

  23. Darius

    P S
    Siandien kaunieciu buvo turbut maziausias procentas is visu iki tol vykusiu eurolygos rungtyniu. Vos kiek daugiau nei puse arenos buvo kaunieciu, daug marijampolukes gyventoju, siaulieciu, bet net virs 20 procentu vilnieciu. Bravo. Smagu matyti tokius grazius skaicius, kai visa Lietuva uz Zalgiri

  24. Et

    Baiges kaip baiges, bet nors ne per tyliai mes norejom nugalet…

  25. to Darius

    Jus rimtai?

  26. Siandien teisejai irode, kad

    #NeverSlovenia (yep, visiškas never) & #LatviaiNeBraliukai (yep, nė kūjelio ne braliukai…)

  27. zalgiris

    Na kaune leo grigonis ulanovas dar gal walkupas white buvo bejegiaI pries fenerbache gynyba sioi serijoI atidirbo woltersas dideles pastangos

  28. puikus

    eurolygos sezonas , atsidavimas visu tiek zaideju tiek fanu sukure puikias dvi savaites vainikuojancias visa sezona, del kito sezono labai daug klaustuku kai reikes beveik visa priekine linija is naujo kurti , del giedraicio esu skeptiskas , gynyboj totalus grybavimas, puikia tinka ispanu krepsiniui , bet jasikeviciui tikrai ne, ziuresim kaip bus.

  29. kaunas

    zalgiris super