Rezultatyviai žaidę žalgiriečiai nutraukė Prienų ekipos pergalių seriją (VIDEO) 9

Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai namuose be didesnio vargo 87:55 (17:11, 34:16, 21:18, 15:10) nutraukė pergalingą Prienų „CBet“ žygį „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir iškovojo septintąją pergalę.

Per pirmąsias penkias minutes šeimininkų gretose pasižymėjo tik Martinas Gebenas, tad tuo naudodamiesi prieniškiai atsiplėšė iki 2:8. Budinti Lietuvos čempionus ėmėsi Thomaso Walkupo juvelyrinį perdavimą dėjimu pavertęs Jockas Landale‘as bei tritaškį iš krašto paleidęs Karolis Lukošiūnas – 7:8. Varžovą už nugaros paliko Nigelas Hayesas, o kėlinio pabaigoje žalgiriečius į priekį tempė iš toli pataikę aukštaūgiai J.Landale’as ir Paulius Jankūnas – 17:11.

Antrajame kėlinyje patikimai „Žalgirio“ atakoms dirigavo T.Walkupas, kuris ne tik pats pasižymėjo, bet ir nuostabiu perdavimu per visą aikštelę apdovanojo priekyje buvusį Zachą LeDay – 22:13. Greitajame puolime iš toli nepabijojo mesti K.Lukošiūnas, atstumą iki 29:13 augino Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis. Į dar gilesnę duobę svečius stūmė galingai žaidęs E.Ulanovas, Mariaus Grigonio pastebėtas M.Gebenas bei dar vieną tolimą bombą smeigęs K.Lukošiūnas – 42:17. Intensyvios gynybos nesulaukęs M.Grigonis neklydo iš toli, bet atsigavimo ženklus demonstravo prieniškiai (45:26). Prieš didžiąją pertrauką vieną didžiausių persvarų grąžino po krepšiu karaliavęs E.Ulanovas – 51:27.

Antra rungtynių pusė startavo sėkmingu J.Landale‘o žaidimu, kuris vienas pats rinko 9 taškus ir didino atstumą iki 60:31. Netaiklų komandos draugo metimą kartojo N.Hayesas, baudų stojo mesti P.Jankūnas – 64:33. Kiek geresnę atkarpą sužaidus svečiams, pasitarimui žalgiriečius kvietė priekaištų atradęs Šarūnas Jasikevičius (64:38). Po pasitarimo mažylio Luko Lekavičiaus užtvara naudojosi krepšį dėjimu drebinęs M.Gebenas, meistriškumą baudos aikštelėje demonstravo dar vieną kėlinį laimėti leidęs komandos kapitonas P.Jankūnas – 72:45.

Formalumų tvarkymą tolimu šūviu pradėjo A.Milaknis, naują rekordinės persvaros ribą brėžė pražangos nesulaikytas Z.LeDay – 78:45. Iš toli iššovė ir N.Hayesas, ketvirčiui įpusėjus jėgą rodė atstumą iki 85:51 didinęs J.Landale‘as. Rungtynių pabaigoje kauniečiai atleido vadeles, tačiau pasiekė lengvą pergalę rezultatu 87:55.

„Žalgiris“: J.Landale‘as 16 (6 atk. kam.), Z.LeDay 14 (5 atk. kam.), E.Ulanovas 10 (5/7 dvit.), P.Jankūnas 9 (5 atk. kam.), K.Lukošiūnas 9 (3/6 trit.), M.Gebenas 8, N.Hayesas 7, T.Walkupas 6 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), A.Milaknis 5 (1/6 trit.), M.Grigonis 3, L.Lekavičius 0 (7 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam.).

„CBet“: A.Velička 14 (1/7 trit., 5 atk. kam., 7 rez. perd., 4 per. kam.), S.Spenceris 13 (6/9 dvit., 6 atk. kam., 3 per. kam.), L.Uleckas 9 (0/7 trit.).

Komentarai

  1. Fanas

    Per ka rodys ?

  2. Andrius

    Per kur galima paziuret givenantiems uzsieni?

  3. 709

    Su eiline pergale LKL

  4. Vycka

    neramina Lukas, jei iš Perezo nieko gero nebus, tai su visa pagarrba Walkupui, nenueisim toli be aukšto lygio įžaidėjo, nors pernai irgi ne pyragai buvo

  5. Darius

    Lukas zaidzia labai silpnai, o galetu bent dvigubai geriau. Sunku pasakyti kas jam yra

  6. Lukas

    Jau daug kas sneka kad lekavicius sedes jau kelintos runktynes prastos siendien prastI sprendimai jo klydo

  7. zalgiris

    Na saras kazka minejo po penktadienio runktyniu del lekaviciaus ar pamirses zalgirio sistema neperpranta

  8. zalgiris

    Kazin ar jau be atsigaus tas perez vistiek manau sezonui isivaziavus reiktu papildymo

  9. Darius

    arenoje net nepastebėjau, kad save vadinantys kažkokiais green boysais pasiplovė iš varžybų po 2 kėlinio. O šiandien internete skaitau, kad šitie nususę lochatronai išnešė mieles ? Neįsivaizduojamas dalykas, kad anksčiau halėje aktyviausia E tribūna būtų pasiplovusi po pusės varžybų, o dabar matai nešė muilą su grasinimais ? Ir neškit. Būtų gerai, kad ir nebeparneštumėt, kol protelio tuščiose galvose nėra. Apsisuko ant kulnų ir išėjo. Niekam netrukdo tai, kad rungtynių metu ketina įvesti tvarką ir visi liko, o šitiems netinka ? Nelabai suprantu, kaip atsukę šiknas komandai po to dar gali vadintis ištikimiausiais sirgaliais ? Išėjote iš varžybų, liurbiai. Nesate jokie ištikimiausi sirgaliai, nes daugybę metų nepraleidžiu nei 1 Žalgirio namų rungtynių ir matau, kad ta jūsų tribūna būna pustuštė per visas ne Eurolygos rungtynes. O šitie žiopliai renkasi, į šitas rungtynes eisiu, šitos neįdomios, tai neisiu. Neleidžia skanduočių su keiksmažodžiais, tai visai neisiu. Cirkas.