„Žalgiris“ palaužė iki paskutinių sekundžių kovojusius šiauliečius (VIDEO) 44

Sekmadienį „Betsafe–LKL“ keturioliktajame ture „Žalgirio“ arenoje rungtyniavę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo sunkią pergalę prieš Šiaulių „Šiaulių“ komandą 86:80 (17:23, 26:23, 23:14, 20:20) ir išliko nepralaimėję vietinėse pirmenybėse.

Pirmajame kėlinyje žalgiriečiai buvo besivejančiųjų vaidmenyje. Nigelas Hayesas, Paulius Jankūnas ir Lukas Lekavičius triskart lygino rezultatą (6:6), bet „Šiaulių“ ekipa netrukus atsiplėšė 6:12. P.Jankūnas pasižymėjo dvitaškiu su pražanga, po N.Hayeso perdavimo įmetė Jockas Landale‘as, tačiau varžovai ir toliau taikliai atakavo kauniečių krepšį – 11:21. Kėlinio pabaigoje po šešių pramestų komandos tritaškių iš toli prisitaikė Artūras Milaknis, dvitaškį su pražanga pridėjo K.C. Riversas – 17:23.

Thomasas Walkupas antrojo kėlinio pradžioje pelnė taškus po atkovoto kamuolio puolime, tarp 7 K.C. Riverso taškų įsiterpė Martino Gebeno baudų metimai ir rezultatas tapo lygus – 29:29. Nors A.Milaknis pataikė tritaškį, bet šiauliečiai vėl atsiplėšė (32:40). Septynis taškus iš eilės rinko Karolis Lukošiūnas, o paskutinėje pirmosios mačo pusės atakoje J.Landale‘as smeigė tritaškį – 43:46.

Per pirmąsias tris trečiojo kėlinio minutes žalgiriečiai rinko net 12 taškų be atsako, kai dėjimą su pražanga atliko M.Gebenas, tritaškį įmetė K.Lukošiūnas, o 4 taškus rinko Zachas LeDay (55:46). M.Gebenas dar kartą dėjimu pavaišino varžovus, tryliktąjį tašką pelnė K.Lukošiūnas ir skirtumas buvo pasiekęs 10 taškų (60:50). Visgi per likusias 5 minutes trečiojo kėlinio minutes pasižymėjo tik 5 taškus surinkęs K.C. Riversas ir baudą įmetęs Z.LeDay – 66:60.

Šeimininkų taškų sausra tęsėsi ir per pirmąsias 6 ketvirtojo kėlinio minutes, per kurias 4 taškus pelnė M.Gebenas ir du baudų metimus pridėjo T.Walkupas, o „Šiauliai“ vėl persvėrė rezultatą 72:75. M.Gebeno, T.Walkupo ir K.C. Riverso baudų metimai išlaikė minimalų deficitą, kol galiausiai apsigynus žalgiriečius į priekį išvedė K.C. Riversas (80:79). Paskutinėmis sekundėmis nuo baudų metimo linijos neklydo K.C. Riversas ir E.Ulanovas – 86:80.

„Žalgiris“: K.C. Riversas 22, K.Lukošiūnas 13, M.Gebenas 13 (2 per. kam., 2 blk.), P.Jankūnas 6 (8 atk. kam.), A.Milaknis 6, T.Walkupas 6 (7 rez. perd.), E.Ulanovas 6, J.Landale‘as 5, Z.LeDay 5 (6 atk. kam.), N.Hayesas 2, L.Lekavičius 2, E.Venskus 0.

„Šiauliai“: R.Gustys 22 (2 per. kam.), K.DeShieldsas 17 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), A.Wrightas 15 (5 atk. kam.), E.Šaulys 11 (6 atk. kam.).

Komentarai

  1. REIKIO IZAIDEJO

    Ant kiek komandai reikia gero PG kuriancio tai sunku patiket

  2. Anonimas

    Tai pirk ta PG tu visi mato,kad reikia,bet rinkoj nieko nera.durneli tu jibanas

  3. Fanas

    Rinkoje nera nejuokink puse eurocup komandu neiseis i kita etapa ir gali paleisti savo lyderius

  4. Anonimui

    Tai reikia pramėtyt mėšlą – Haysą, Jankūną – ir atsiras krūva babkių. Nes pusė sių metų kkmandos- konkretūs mėįliai

  5. Fanas

    Ir vėl tas gavnojiedas Valkupas paskutinėm minutėm aikštėj ir aišku sušika situaciją. Šarai, bl… tu gal galvą pasitikrink, užknisai su savi jau sakysiu idiotizmais, kiek galima ? Žaidimas šlykštus, niekas lošti nenori, heizas jau gyvas lavonas, visiškai žlugęs žaidėjas, žaidimas tik pagal supistus derinius ir niekaip kitaip. Jptvjmt, Šarai, kiek dar šita pornografija tęsis ? Ir įsiklausyk ir įsikalk į galvą, ką pasakė Kemzūra po lengvai laimėtų rungtynių, gal pagaliau į tavo apkerpėjusią galvą šviesi mintis prasimuš – išmuši Žalgirį iš derinio ir viskas tada einasi labai lengvai. žaidėjai kitaip žaisti negali, jokios improvizaijos yra tabu, žaisi ne pagal derinį – ilgai mirksi ant suolo ir dar būsi žvėriškai apkrioktas.
    Šaras užpisančiai įsikandęs derinių, viskas daroma tik pagal juos ir niekaip kitaip, nesvarbu, kad jau žaidėjas taip užspaustas, kad to derinio nepadarys, tada meta kažkokį šūdą ir aišku niekas nesigauna. Žaidėjai jau kaip zombiai, jie daugiau nieko nežino ir nesupranta – dešimtys derinių, niekas neveikia, jau visi Šaro deriniai seniai perksti ir išnagrinėti po kauliuką, bet kuris skautas jau vos ne minutės tikslumu pasakys, koks šūdinas tūpas derinys kada bus verčiamas daryti. Šarai, tavo sistema jau paseno, ją priešininkai jau mintinai moka, keisk kažką ir drąstiškai dabar, kol dar yra bent kažkokia viltis kažką pakeisti, duok žaidėjams laisvės, gerokai mažink derinių skaičių, gal žaidėjai bent kelis iš kelių dešimčių sugebės normaliai padaryti. Ir dar kas svarbiausia – nustol EL kriokti ant žaidėjų, jie panašu jau taip užglušinti, kad jau nebesistengia kažką gerai padaryti – o kam to reikia, jei nepadaręs derinio vis tiek pūsi ant suolo, kriokimas smegenis atjungė. Ir paskutinėmis kėlinių atakomis – Valkupo aikštėj būti NEGALI, jis tik malkas kapoti tinkamas.
    O po šios dienos klaikių rungtynių, kur tik 3 žaidėjus mačiau dar norinčius lošti (Milas, Lukošiūnas ir Geben, visi kiti pofigistai) – nukirpti smarkiai algas, gerai išspardyti subines ir palikti salėj po visų treniruočių – tegu kad ir naktimis mėto, gal EL rungtynių dieną kažką padarys. Aišku, kitos savaitės 2 rungtynės jau iš anksto skaitomos kaip praloštos. Bet gal vėliau bus geriau ???

  6. Auriuxx

    Tai eik tu Žalgiriuko treniruoti,eksperte???

  7. Darius

    Kodel sakai, kad visas Zalgirio zaidimas isnagrinetas po kauleli ? Va siandien kaip zaide, rekordas ! Kazkas naujo, 40 tritaskiu mete. Tiesa, kiek ten imete, 7 ? Tai bent klisarankiu komanda. 18 % tritaskiu taiklumas. Dar 1 dalykas, pagal + – rodiklius si vakara du blogiausi komandoje yra Jankunas , kuris turi -10, taip pat ir Hayes ta pati -10. Abu pastoviai skandina komanda. Taciau rungtyniu pabaigoje komandos inkaras tampa Walkupas. Baisu ziureti i jo vargus stengiantis ispersti nors kazkokia teigiama molekule atakoje, dazniausiai nesigauna nieko. Tai va, mano isitikinimu su heisu reikia momentaliai atsisveikinti, o Jankunui perrasyti kontrakta ne 400 000, o 40 000, nors nemanau, kad jis vertas ir 25000. Nuviliancios rungtymes, nuviliantis zaidimas, treneris, legionieriai, isskyrus Riversa si vakara, nei vienas nesuzaide bent pusetinai. Geda.

  8. Auriuxx'ui

    Tu manai, dabar Motiejus atleis Sara, ismokes didele kompensacija, kad butu galima kiekvienam issakanciam savo nuomone pagal tavo siulyma patreniruoti komanda ?? Nu tu ir idiotas, geriau butum nieko nerases :-(
    Cia nereikia būti net dideliu ekspertu, kad matyti, koks sudas aikstej vyksta, kad yra dolbani deriniai, kurie niekaip neveikia, nes priesininkai gerai suranda priesnuodziu. Ir kad yra Saro vimdanti sistema, kad deriniu laikytis PRIVALU (net jei jie neveikia), kitaip tu tinkamas tik suolui sildyti. Net ir tu su savo kiaurom smegenim tai suprastum. O tai mato gerokai uz tave gabesni ir protingesni priesininku komandu treneriai ir zino, kad susitikus su Zalgiriu praktiskai dabar gali pasiimti lengva pergale.

  9. zalgiris

    nestumkit ant saro jus gal norit kad eurolyga laimet balvonai jus neismaneliai va pas obradoviciu irgi neina grajus bet ant jo niekas nestumia

  10. .

    Tai pagirkim Šarą, juk laimejo ! Toki galinga varzova nukove. Visi sirgaliai svencia.

  11. eurolyga

    Jau Maccabi pasirinko Aaronas Jacksonas

  12. Izaidejai

    Atsiras tas zaidejas iki kaledu

  13. Saras

    Nu kas mate kad Saras bande tausoti pagrindinius ruosiasI antradieniui o 1 kelinI isleido jankuna Hayesa

  14. RIversas

    Pritruko Riverso tritaskiu bet ir solydziaI suzaide is arciau walkupuI uleI nekrito tritaskiai

  15. Hayes

    Apie Hayes daugiau kalbekit kaip blankiai atrode 1 visa kelini nieko nenuveike laisvas tritaskius prameta

  16. Kantrybes

    Bus tas izaidejas nera taip greit paprasta rast

  17. Ne prieko saras

    Saras nelieciamas ramus o kad pat pripazino klaidas komplektacijos pramazino

  18. Hayes

    Ar idomu turi kontrakta kitam sezonui nes klaida butu pasilikti taip beviltiskai zaidzia be ugneles pasitikejimo

  19. Saras

    Pergale sunkesne nei tikejomes po maco sake saras su visa pagarba varzovui bet manau kad esame geresne komanda daug kas siendien nesigavo del teisingumo jautesi nebloga energija bet noretusi brandesnio zaidimo daug is to ka norejome siendien pasiekeme pergale nenuvarginome zaideju pries dviguba savaite

  20. M.

    Eimantą Bendžių ar Gyti Masiulį į žalgirį vietoj Hayes`o

  21. Tritaskiai

    Nu pries dzukija 21 tritaskis neptuna atrodo 12 14 ryta 13 nu siendien tiesiog nepakrito

  22. Fanas 2

    O Riversa pamirsai prirasyt prie kitu nese svarbiu momentu tasku efektivus

  23. Sarui

    Sarui svarbu buvo pergale ir tausojimas zaideju nenuvargynant pries dviguba savaite

  24. ???

    Būtina nusiraminti visiems: ir komandai, ir kritikams… Žmonės palaužti emociškai, o spaudimas iš visų pusių tik blogina padėtį. Atslūgs įtampa, ir „Žalgiris“ atsigaus. Stiprybės visiems! Žalia, balta!

  25. Zalgiris efes

    Na nuojauta nebutu nuostabu kad nuo EFes prasileisim 90 tasku

  26. zalgiris

    Sarui reikejo nuo 1 kelinio leist Riversa o ne Jankuna Hayes kur ir pralosem 17-23 kol Jankunas Hayes mete pro sali

  27. Zalgiris efes

    Dabar saras ivardis kas diriguoja efes Larkin micicius bet suzaidzia kiti is kuriu nesitiki

  28. Zalgiris efes

    Duosim walkupui dengtis Larkina

  29. 709

    Griztu eurolyga prie seno modelio 9savi+3legionieriai tada pamatytume tikra komandu pajeguma. Tada vyktu zaidimas tiek LKL tiek eurolegue

  30. REIKIO IZAIDEJO

    Ant saro nera reikalo stumti, kam galima mesti akmeni i darza tai vadovybei, isejo perezas o svarbiausia pozicija pas sara visiskai laisva lekavicius tik sg walkups net nera tikras izaidejas, galiu klysti bet prie gero kurejaus visai kitokie rezai daba butu eurolygoje, zmones daro sold outa o vadovybei nusispjaut, kodel as ar kiti negaliu pakritikuoti juk pinigus duodu klubui kai perku biletus i varzybas

  31. Izaidejai

    To Atsiras tas zaidejas iki kaledu. Is kur tokia informacija jog iki kaledu, buciau dekingas ?

  32. Ekspertai zurnalistai

    Dar stebisi komanda pralaimi 6 7 karta o zmones perka bilietus nes sirgaliai tiki palaiko iki galo su meile istikima nenusisuka

  33. Izaidejai 2

    As manau gali geriausia varianta tai skaitei kad Zalgiris dairosi pastiprinimo izaidejo grandyje

  34. blet uzpiso

    uzpiso ziuret motiejuas galetu algas sumazint pinigu sutaupytu 420k jankunui uz ka blet uz 2 taskus perungtynes pinigus svaisto su jankunu

  35. Darius

    Kai buvo nupirktas Riversas parašiau, kad iš jo bus bandoma padaryti įžaidėją, tai mano žodžius patvirtino vakar dienos rungtynės. Ant suolo vieną žaidimo atkarpą sėdėjo Walkupas ir Lukas, o įžaidėju žaidė Riversas ir man visai patiko tai, kaip jis susitvarkė. Geras žaidėjas, tik reikia, kad kojas kaip reikiant apšiltų. Su tritaškiais jam nesiseka, bet ranką turi ir pats sau progą metimui susikurti moka. Čia gal tik psichologiškai per smegenis kirto žmogui, kai labai stengėsi, kelis metė, visus pro šalį, tada dar labiau susikoncentravo, bet tuo pačiu tie netaiklūs metimai kažkiek ir susikaustymo davė. Vienų gerų rungtynių jam reikia.

  36. kas

    cia siulet bendziu ir masiuli, tai pernai buciau passiuntes , bet si sezona tai tikrai blogiau uz hayes nebutu ir dar koks kulvietis tikrai sugebetu ta pati padaryti tik uz keturis kartus mazesnius pinigus. Neseniai treneris pasakoja ka gali duoti komandai naigelis , bet mano nuomone jisai nieko negali, nei metimo nei suolio nei greicio , gynyba imitacine, nei driblingo , siuo metu turi tik psichologiniu problemu ir dangstosi metydamas bajeriukus, su siauliais visa tai labai matesi , tai kam tokio zaidejo reikia ir dar uz tokius pinigus, kur cia verslas pone direkloriau? O del jankuno tur but visai kita situacija , sutartis pratesta iskart po finalinio ketverto , ta sezona paulius veze, sekantis sezonas traumos, sitas sezonas jau apgailetinas , bet tai komandos veidas , daves tiek daug zalgiriui kad nera ko ant jo labai pykti , nors ir visai nepazaidzia

  37. Fanas

    Daryk nedares is Riverso PG, reikia kurejo ir visai kiti rezultatai butu tikiuos yra tikrai ieskomas naujas PG

  38. aaa

    Jankunas jau pernai buvo silpnas vidutiniokas, maximum utenos/pnv lygio, zaidejas pats turetu suvokti savo padeti ir pasitraukt garbingai tokiam amziuje… nejaugi dar per mazai uzsidirbo per visa karjera, kad kiekviena centa melzt, nors ant taves sudai pilami…

  39. a

    Sara atleisti, kad ir kaip siais metais komandai nesiseka, tai butu pats kvailiausias sprendimas ever. Jeigu ir galima ji kuo kaltinti tai nebent del prastos komplektacijos, bet kaip treneris jis yra nr.1 lietuvoj siuo metu negincitinai, su tokia lavonu komanda kaip siemet pas kt treneri butu po -20-30 skirtumai… paziurekit kaip obradovicius ant zaideju koliojasi ir vistiek gerai viskas… siais metais nesiseka, lygiai tos pacios problemos kaip ir zalgiry su sudetimi, nes prisieme lavonu turku virs puses komandos, bet treneris turi suktis su tom kortom kokias turi… ir saras sioj vietoj tikrai dar neblogai sukasi, dauguma rungtyniu pralostos maziau nei 5 tasku skirtumu, kas yra minimalu siais laikais krepsiny…

  40. na

    taip, tiesiog eurolyga eina i prieki labai greitai, o zalgiris pradejo atsilikti su filosofija

  41. Saras ramus

    Nieks nieks saro neatleis pats juk pripazino savo komplektacijos klaidas

  42. Zalgiris efes

    Riversui pagaliau reikia geru runktyniu su efes

  43. Galvoju,

    Šaras buvo tikras,kad vis tiek laimės,todėl davė komandą,pasitikrinti,kaip sužais,esant menkiausiai galimybei ,mėtyti tritaškius.Statistika gavosi labai bloga.Nėra tikrų snaiperių Žalgiryje.

  44. aaa

    tai kad tu snaiperiu zalgiri tikru niekada nelabai ir buvo… vieninteliai popovic ir brown buvo rimtesni ir tai juodu atkarpu nemazai pasitaikydavo… milas dar savo laiku buvo puse velnio, bet geriausiu atveju stiprus vidutiniokas…