Š.Jasikevičius apie pasikeitusį „Olympiacos“: „Jie turi daug naujų derinių“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ antradienį stos į Eurolygos dvikovą su Pirėjo „Olympiacos“, o rungtynių išvakarėse vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius tradiciškai pasidalijo savo mintimis prieš artėjantį susitikimą.

Kalbėdamas apie pokyčius „Olympiacos“ stovykloje po to, kai į komandą atvyko Georgios Bartzokas, Š.Jasikevičius išskyrė naujų derinių gausą.

„Yra aibė naujų derinių. Idėjos vis tiek tos pačios ir žais tie pagrindiniai žaidėjai, kamuolys bus daug (laiko) pas V.Spanoulį. Galbūt, aišku, išėjus W.Cherry pasikeitė W.Baldwino vaidmuo, jis tapo didesnis.

Vis tiek žais V.Spanoulis, N.Milutinovas, metikai ir su kamuoliu T.Rochestie. Tai kažkiek panašu. O puolime kažkiek pasikeitęs, reiks prisitaikyti prie tų žaidėjų“, – apie pokyčius „Olympiacos“ stovykloje kalbėjo Š.Jasikevičius.

Paklaustas, ar didžiausi pasikeitimai „Olympiacos“ klube yra puolime, Š.Jasikevičius tai patvirtino.

„Taip. Žinote, kas yra iš tų žaidėjų gynyboje su N.Milutinovu arba ne taip agresyviai žaidžia ties pikenrolu, arba jau kažkokiu momentu keičiasi, bet daugiau mažiau gynyboje nepasikeitė“, – sakė strategas.

„Mums reikia ritmo, agresyvumo. Pas juos talento yra tikrai nemažai, mums reikia žaisti agresyviai, savo greitą krepšinį. Žinoti, kur rizikuoti, kur ne. Iš tikrųjų daug kur rizikuoti nėra, nes komanda apstatyta gerais metikais. Tas pats S.Vezenkovas, reikėtų pabrėžti jo vaidmenį, kuri padidėjo su G.Bartzoko atėjimu. Rimta komanda“, – tęsė Š.Jasikevičius.

Šią popietę taip pat paaiškėjo, jog „Olympiacos“ rytojaus mače versis be Georgio Printezio, tačiau Š.Jasikevičiaus manymu, Pirėjo klubas jį turi kuo pakeisti.

„Pastaruoju metu nežinau, kas su jo sveikata, nes nesu viduje, bet ir su „Baskonia“ jau Rubitas pradėjo (startinėje sudėtyje), ir S.Vezenkovas daug žaidžia ketvirtoje pozicijoje. Matosi, kad jis negaluoja, tai gal nori išsigydyti. Tiek A.Rubitas, tiek S.Vezenkovas neblogai jį atstovi“, – apie veterano netektį varžovų ekipoje teigė „Žalgirio“ vyr. treneris.

Kalbėdamas apie savo komandos progresą Š.Jasikevičius pripažino pagerėjusį pataikymą, tačiau atkreipė dėmesį į kitus aspektus.

„Manau yra daug kas, kur tikrai lemia kažkokios detalės. Galbūt mažiau daliname taškų už dyką ir, aišku, kažkiek daugiau pataikome, nėra ko neigti. Pataikome daugiau tritaškių ir lengviau. Niekada negali garantuoti, kad juos pataikysi, bet tie patys faktoriai, kaip gynyba bei detalių išpildymas turi išlikti bei tikėsimės, kad jie išliks“, – baigė Š.Jasikevičius.

Komentarai