Į aikštę pirmą kartą žengusio P.Garino akivaizdoje „Žalgiris“ šventė pergalę Pasvalyje 15

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo trečią pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate. Sekmadienį Martino Schillerio vadovaujami žalgiriečiai išvykoje rezultatu 81:67 (20:21, 21:11, 25:21, 15:14) įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Į taiklų varžovo tolimą metimą tuo pačiu atsakė rungtynes starto penkete pradėjęs Rokas Jokubaitis, iš viršaus įdėjo Joffrey Lauvergne, o po dar vieno prancūzo dvitaškio kauniečiai pirmą kartą įgijo pranašumą – 7:6. Varžovai pelnė devynis taškus be žalgiriečių atsako, o „Žalgirio“ taškų badą nutraukė taiklūs Mariaus Grigonio baudų metimai – 9:15. Aikštelėje pirmą kartą su „Žalgirio“ marškinėliais pasirodė Patricio Garino, du baudų metimus pataikė Paulius Jankūnas, penkis taškus iš eilės surinko Lukas Lekavičius, iš po krepšio pataikė Artūras Milaknis ir skirtumas sumažėjo iki minimumo – 18:19. Kėlinio pabaigoje į taiklius varžovo baudų metimus dvitaškiu iš vidutinio nuotolio atsakė R.Jokubaitis, tačiau priekyje liko „Pieno Žvaigždės“ – 20:21.

Antrojo kėlinio pradžioje po penkių iš eilės varžovų taškų aštrų reidą surengė R.Jokubaitis, po varžovo nesportinės pražangos baudų metimus sumetė A.Milaknis, o po dviejų Nigelo Hayeso tritaškių rezultatas vėl buvo lygus – 30:30. Persvarą „Žalgiriui“ suteikė du taiklūs J.Lauvergne baudų metimai, devynis taškus iš eilės surinko M.Grigonis ir svečiai nutolo – 41:32.

Iškart po pertraukos iš po krepšio pataikė N.Hayesas, tačiau varžovai vėl spurtavo ir priartėjo – 43:41. Tritaškį greitoje atakoje realizavo M.Grigonis, iš viršaus efektingai įdėjo J.Lauvergne, o baudų metimus realizavo N.Hayesas – 50:43. Du baudų metimus pataikė M.Grigonis, o po penkių L.Lekavičiaus taškų komandas skyrė dviženklis skirtumas – 57:47. Tolimą metimą smeigė A.Milaknis, pirmuosius savo taškus pelnė Augustine‘as Rubitas ir skirtumas dar šiek tiek paaugo – 62:50. Pačioje kėlinio pabaigoje dar keturis taškus į „Žalgirio“ sąskaitą pridėjo L.Lekavičius ir kauniečiai pirmavo 66:53.

Puikų savo pasirodymą taikliu dvitaškiu ketvirtojo kėlinio pradžioje pratęsė L.Lekavičius, keturis taškus iš eilės surinko A.Rubitas, bet dar vieną spurtą surengę varžovai vėl sumažino atsilikimą – 72:67. Du taškus iš po krepšio įmetė N.Hayesas, dar vieną reidą surengė R.Jokubaitis, o po J.Lauvergne dėjimo sugrįžo „Žalgirio“ dviženklė persvara – 78:67. Du taškus su nesportine varžovo pražanga įmetė J.Lauvergne ir „Žalgiris“ šventė dar vieną pergalę – 81:67.

„Žalgiris“: M.Grigonis 16 (5 rez. perd.), L.Lekavičius 16, J.Lauvergne 13 (5 atk. kam.), N.Hayesas 12, R.Jokubaitis 9, A.Milaknis 7, A.Rubitas 6, P.Jankūnas 2, S.Vasturia 0, M.Gebenas 0, P.Garino 0, T.Walkupas 0.

„Pieno žvaigždės“: B.Mirkovičius 26, A.Šikšnius 12, A.Milutinovičius 8.

Komentarai

  1. kostaz,

    gal ir isvargs 3 vieta LKL-e siemet….juokas ima, baisiau nei baisu……

  2. garino pro

    pagaliau!

  3. asdf

    vasturia << perez, idomu kiek dar ilgai su juo tasysis, pikciausia tai kad dimsa issiunte vietoje jo

  4. ,

    Didziausia klaida buvo pasilikt Vasturia ir paleist Dimsa, nu bet turim ka turim…

  5. 3 vietą?

    Nejuokink

  6. Nuojauta

    Kad siemet Taip zaidziant apie 1 vieta nenusimato

  7. Nuojauta

    Nu pasvaly nera lengva zaisti nors ir prie sato nebuvo lengva

  8. Kaunas

    Na Kazkaip Walkupas mazai zaide is vis kolkas neturejo geru runktyniu

  9. Kaunas

    Pagaliau nors Jokubaitis I startini Vasturia istumia

  10. Garino

    Galejo ir daugiau laiko pazaisti

  11. 2 3 vieta

    Po eurolygos runktyniu zalgiris visada jausisakineja nuovargis Pasvalys 1 puse iklampyno zalgiriecius klaudu netruko nesusitvarke su Branko mirkoviciumi

  12. Darius

    Schileriui dar nesiseka konstruoti žaidimo, tai net Pasvaly negali atsipalaiduoti, kai 37 min vyksta tikra kova. Kažkas neveikia, o kaip gali veikti, kai žemiau kritikos žaidžia Vasturija, Geben ? Garino dar labai toli nuo geros formos. Bet Pasvalys su maža rotacija laikėsi labai gerai, tik gale palūžo. Kol kas Žalgiriui dar labai daug trūksta. Net lentą prieš Pasvalį pralošė.

  13. Vasturia

    Dar 4 kelini laiko vasturia jokio progreso Jankunas tuscias palaksto Geben gauna magai mimuciu

  14. heyhey

    tai buvo trecios rungtynes per 7 dienas, jau gal neatsimenat ir prie Šaro buksuodavom panasiose situacijose, mano pagrindine kritika butu vasturia ir geben, pirmasis labai tiktu pieno zvaigzdem , geben aisku irgi , bet matosi kad per karantina nesportavo ir is medzio pavirto kelmu.

  15. kaunas

    viskas einasi gerai