M.Schilleris – apie auklėtinių energiją grįžus po saviizoliacijos ir „Real“ jėgą (VIDEO) 1

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“

Tris dienas saviizoliacijoje buvę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmadienį vakare taip kibo į treniruotes, kad jų energija nudžiugino vyriausiąjį trenerį Martiną Schillerį.

Kauniečiai dėl teigiamo Roko Jokubaičio testo sekmadienį ir antradienį nežaidė dvejų LKL rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, todėl turėjo net daugiau laiko pasiruošti rytojaus dvikovai su Madrido „Real“ nei būtų buvę įprastomis sąlygomis.

„Žaidėjai buvo labai laimingi grįždami į aikštę po trijų dienų nežaidimo“, – vaizdą, kurį išvydo pirmadienį, prisiminė M.Schilleris.

„Žalgiris“ penktadienį po kelionės iš Prancūzijos išgirdo prastas žinias dėl R.Jokubaičio ir, nors visų kitų komandos narių testai buvo neigiami, jie turėjo saviizoliuotis.

Anot M.Schillerio, net ir būdami namie, žaidėjai galėjo minimaliai palaikyti sportinę formą.

„Komanda gavo individualių treniruočių planus iš mūsų fizinio rengimo trenerių ir sportavo namie. Bandėme kaip galima geriau išlaikyti žaidėjų fizinę būklę“, – pasakojo „Žalgirio“ strategas.

„Žalgiris“ su Ispanijos klubu kausis be Jokubaičio, tačiau M.Schilleris dėl to nebuvo linkęs ieškoti pasiteisinimų.

„Aišku, pirmiausia netenkame vieno rotacijos žmogaus. Iš šešių žaidėjų gynėjų linijoje mes netenkame vieno. Kitas dalykas, netenkame tam tikrų savybių, tam tikro atletiškumo. Mums jo tikrai trūks, bet daug komandų turi panašių problemų ir mes turėjome panašią problemą, kai Joffrey Lauvergne negalėjo žaisti Maskvoje. Su tuo susiduria visos komandos“, – sakė austras.

Penktadienio „Žalgirio“ varžovai Eurolygoje kol kas turi tik dvi pergales per šešerias rungtynes, tačiau M.Schilleris neabejoja, kad tai – aukščiausio lygio oponentai.

„Akivaizdu, kad „Real“ reiškia kokybę ir patirtį, – sakė „Žalgirio“ treneris. – Manau, pagrindinis dalykas yra jų tęstinumas, komanda kartu yra jau ilgą laiką. Jie laimėjo ketverias iš eilės rungtynes, visas 9 rungtynes Ispanijos lygoje. Visi žino, kokios kokybės tai komanda.

Žiūrint į detales, jie yra daugiausiai tritaškių metanti Eurolygos komanda, turi šešis žaidėjus, kurie meta daugiau tritaškių nei dvitaškių. Tai bus vienas mūsų koncentracijos taškų.“

„Žalgirio“ treneris varžovų komandoje išskyrė Trey Thompkinsą, kuris šį sezoną per rungtynes pelno po 13,3 taško, atkovoja po 4,8 kamuolio ir renka po 13,8 naudingumo balo.

„T.Thompkinsas yra labai įdomus žaidėjas, sudėtingas oponentas, nes gali žaisti ketvirtu ir penktu numeriu, gerai atakuoti iš toliau, žaisti baudos aikštelėje, – vardijo M.Schilleris. – Krepšinio fanams tai – nieko naujo. Jis – sudėtingas varžovas ir kol kas žaidė gerai.“

3840x530

Komentarai

  1. Hyper

    Sekmes rytoj !