Visas rungtynes pirmavęs „Žalgiris“ išvykoje įveikė „Lietkabelio“ ekipą 3

Martino Schillerio auklėtiniai „Betsafe–LKL“ čempionato vienuoliktajame ture iškovojo dešimtąją pergalę. Visas rungtynes pirmavę žalgiriečiai išvykoje rezultatu 82:77 (27:13, 13:7, 13:27, 29:30) įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą.

Nigelas Hayesas rungtynes pradėjo taikliu tolimu metimu, Joffrey Lauvergne pridėjo dvitaškį, du tolimus metimus pataikė Artūras Milaknis, o lengvą dvitaškį iš po krepšio realizavo Marius Grigonis – 13:2. Du lengvus taškus pelnė N.Hayesas, ne tokį lengvą dvitaškį pridėjo Martinas Gebenas, Karolis Lukošiūnas pelnė penkis taškus iš eilės, greitoje atakoj du taškus pridėjo ir Rokas Jokubaitis, o du taškus su varžovo pražanga pelnė Lukas Lekavičius – 27:13.

Tritaškiu pirmuosius „Žalgirio“ taškus antrame kėlinyje pelnė Thomasas Walkupas ir tai buvo vieninteliai komandos taškai per pusę kėlinio – 30:20. Vis tik, likusi kėlinio dalis jau priklausė kauniečiams. Aštuonis taškus iš eilės surinko J.Lauvergne, o savo taškų sąskaitą dvitaškiu atsidarė Paulius Jankūnas – 40:20.

Trečiojo ketvirčio pradžioje iš toli pataikė M.Grigonis, du baudų metimus sumetė N.Hayesas, M.Grigonis varžovų gynybą sudraskė reidu į baudos aikštelę, tačiau varžovai priartėjo – 47:36. Po minutės pertraukėlės iš vidutinio  nuotolio pataikė P.Jankūnas, po dvitaškį pridėjo M.Gebenas ir R.Jokubaitis, bet „Lietkabelis“ dar labiau sumažino atsilikimą – 53:47.

Lemiamą dvikovos ketvirtį tolimu metimu iš kampo pradėjo R.Jokubaitis, du lengvus taškus iš po krepšio pridėjo J.Lauvergne, keturis baudų metimus realizavo M.Grigonis, o A.Milaknis smeigė dar vieną tritaškį – 65:58. J.Lauvergne pasižymėjo dviem taškais su varžovo pražanga, du tritaškius iš eilės sumetė A.Milaknis, o J.Lauvergne vėl įdėjo iš viršaus – 76:63. Šešis taškus iš eilės dar surinko N.Hayesas ir Lietuvos čempionai iškovojo pergalę rezultatu 82:77.

„Žalgiris“: J.Lauvergne 17 (5 atk. kam), A.Milaknis 15, N.Hayesas 13, M.Grigonis 11 (8 rez. perd.), R.Jokubaitis 7 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), K.Lukošiūnas 5, M.Gebenas 4, P.Jankūnas 4, L.Lekavičius 3 (6 rez. perd.), T.Walkupas 3 (6 atk. kam., 6 rez. perd.), M.Blaževičius 0.

„Lietkabelis“: K.Vinalesas 19 (4 rez. perd.), P.Valinskas 13, M.Normantas 13, G.Maldūnas 12 (9 atk. kam.), G.Masiulis 11.

Komentarai

  1. 709

    Pergalinga visa savaite. Reikia laikyti taip ir toliau!

  2. Sunkiai

    Iki pertraukos +20 Shilleris Rotavo Dave ir pagrindiniams polsio Dave jaunimui Su Gebenu Jokubaiciu walkupu lukociunu isbsarste persvara

  3. Vycka

    gerai, kad gavo pailsėti pagrindiniai nemažai, nes Bayern tai taškosi, po 3 kėlinių gauna, Lučičius nežaidžia