Puolime sprogusio J.Lauvergne vedamas „Žalgiris“ žengė į KMT finalą (VIDEO) 7

Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto kovas. Pusfinalyje Martino Schillerio auklėtiniai rezultatu 84:72 (15:21, 23:14, 17:18, 29:19) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ ir žengė į finalą, kuriame lauks dvikova su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Dvikovos pradžioje žalgiriečiai leido varžovams surinkti septynis taškus be atsako, į kuriuos atsakė keturiais Joffrey Lauvergne ir dviem Artūro Milaknio taškais – 6:7. Tritaškį smeigė Thomasas Walkupas, o J.Lauvergne, Augustine‘as Rubitas ir Rokas Jokubaitis pridėjo po du taškus – 15:21.

Per pirmas penkias antrojo ketvirčio minutes dvitaškiais pasižymėjo Nigelas Hayesas, A.Rubitas ir J.Lauvergne, o Paulius Jankūnas sumetė du baudų metimus – 23:29. Šešis taškus iš eilės suvertė J.Lauvergne, o Marius Grigonis baudų metimais rezultatą išlygino – 31:31. Iš toli pataikė T.Walkupas, o kėlinuko pabaigoje dar keturis taškus pridėjo „Žalgirio“ prancūzas – 38:35.

Sudėtingą dviejų taškų vertės metimą iškart po pertraukos pataikė N.Hayesas, šešiais taškais pasižymėjo J.Lauvergne, dviem T.Walkupas, tačiau vėl teko vytis varžovus – 48:50. Du baudų metimus realizavo A.Milaknis, iš po krepšio taikliai atakavo A.Rubitas, o su trečiojo kėlinio sirena tinklelį skrodė taiklus A.Milaknio tritaškis – 55:53.

Lemiamą ketvirtį dviem taikliais metimais iš dviejų taškų zonos pradėjo Rokas Jokubaitis, nelengvą metimą viena ranka įmetė P.Jankūnas, o po M.Grigonio tritaškio ir dviejų J.Lauvergne dvitaškių komandas skyrė dviženklis taškų skaičius – 68:56. Dvitaškį pridėjo A.Rubitas, aštuonis taškus surinko P.Jankūnas, o Karolis Lukošiūnas smeigė tolimą metimą – 84:72.

„Žalgiris“: J.Lauvergne 28 (13/19 dvit., 10 atk. kam.), P.Jankūnas 12 (6 atk. kam.), T.Walkupas 8 (6 rez. perd.), A.Rubitas 8, A.Milaknis 7, R.Jokubaitis 6 (5 rez. perd.), K.Lukošiūnas 6, M.Grigonis 5, N.Hayesas 4 (6 atk. kam.), M.Gebenas 0.

„Neptūnas“: N.Giga 16 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Ž.Janavičius 11, B.Griciūnas 11, M.Jogėla 10 (4 rez. perd.).

Komentarai

  1. 709

    Su pergale! Jau tik vienas zingsnis teliko iki pirmo trofejaus si sezona.

  2. Sunkiai

    Bet trys kelinius vargo turejo prasta gynyba MLDC Jankunas 12 tasku

  3. ???

    Sveikiname komandą su nelengva pergale. Ačiū Joffrey, pagarba kapitonui… Sėkmės rytoj KMT finale ir snaiperio konkurse!

  4. Aha

    Padare tai, ka ir turejo padaryt, bet zaidimas buvo tikrai nuviliantis. Su visa pagarba Neptunui, nu nera ten pries ka zaist, o jie tris kelinius tamposi. Jei ir ryt taip zais, tai Kabelis tures tikrai neblogus sansus imt taure. Siandien Panevezys labai lengvai nunese Juventusa, nors turbut visi tikejosi, kad pusfinaliu rungtyniu scenarijai bus kardinaliai priesingi. Bet kas neramina labiausiai tai, kad Zalgirio forma siuo metu atrodo pakritus, o Eurolygoj kaip tik arteja lemiama atkarpa, kur reikes ne tik zaist ant savo galimybiu ribos, bet ir sokt auksciau bambos, norint ne tai kad patekt i Top8, bet bent jau rimtai pakovot del patekimo.

  5. KMT

    Su Pasvaliu kad ir be Lauvergne Turejo problemu cia jau Su Lauvergne ir tai 3 kelinius Su Neptunu tampesi vargo

  6. f

    pagarba sileriui kad vasturija paliko ant suolo

  7. As nesutinku

    Kam vezesi Vasturia jei neleido as Norejau kad isleistu negu Jokubaiti ilgai laikyt