Be A.Milaknio į Madridą vykstantis M.Schilleris: „Walteris Tavaresas – Eurolygos Rudy Gobertas“ (VIDEO) 6

Jonas Lekšas, „BasketNews.lt“

Kauno „Žalgiris“ išsiruošė į Madridą, kur sužais paskutines šio mėnesio Eurolygos rungtynes prieš vietos „Real“.

Kauniečių vyriausiasis treneris Martinas Schilleris prieš išvyką išskyrė varžovų darbą savoje aikštės pusėje bei palygino Walterį Tavaresą su vienu geriausiai besiginančiu NBA krepšininku.

„Labai gera komanda, turinti antrą geriausią gynybos reitingą, taip pat geriausiai metimus blokuojanti ekipa, – varžovų stiprybes gynyboje vardino M.Schilleris. – Jie priverčia varžovus atakuoti krepšį labai žemu procentu. Baudos aikštelėje jie turi Walterį Tavaresą, kuris yra Rudy Goberto atitikmuo Eurolygoje. Taigi pelnyti prieš juos taškus bus iššūkis ir mes jį pasitinkame.“

Prieš išvyką buvo pranešta, jog dėl kirkšnies skausmų Kaune lieka Artūras Milaknis. Snaiperis iki rungtynių Madride turėjo ilgiausią gyvą nepraleistų rungtynių seriją, ant parketo pasirodęs net 200 sykių paeiliui.

M.Schilleris tikino, jog dabar komanda laukia magnetinio rezonanso tyrimo rezultatų, ir atskleidė, jog kiti žaidėjai, išskyrus Patricio Garino, bus pasiruošę rungtyniauti ketvirtadienį.

– „Real“ pastaruoju metu turi problemų, ypatingai puolime. Kas bus svarbiausia, norint pratęsti jų sunkumus puolime?
– Pirmiausia, reikia kalbėti apie jų asmenybes, nes jie turi daug individualiai stiprių žaidėjų. Jų stiprybė – išlindimas po užtvarų ir metimai, turint tokius žaidėjus kaip Jaycee Carrollas ar Sergio Lullas. Taip pat jie turi gerai pikenrolus išpildantį Tavaresą. Turėsime atlikti gerą darbą gynyboje.

– Pirmajame mače Facundo Campazzo su Walteriu Tavaresu pridarė daugiausiai problemų. Kaip pasikeitė jų žaidimas išvykus argentiniečiui?
– Žaidimas išties pasikeitė, nes jie prarado aukštos kokybės žaidėją ir jam pakeitimo nerado. Jie prarado vieną iš trijų geriausių lygos įžaidėjų, kuris keičia žaidimą ir kokybę. Kaip bebūtų, jie vis tiek yra labai gera komanda ir kalbame apie aukščiausią lygį.

– Kas yra svarbiausia žaidžiant prieš W.Tavaresą abejose aikštės pusėse?
– Gynyboje svarbiausia neleisti jam greitai suktis po krepšiu ir susirinkti kamuolius, kas nėra lengva, turėsime kovoti visi, nes negalime to palikti tik JoJo (Joffrey Lauvergne’as), Martinui (Gebenui) ir Augustine‘ui (Rubitui). Puolime turime jį ištraukti toliau nuo krepšio, kad ir kaip tai padaryti yra sunku.

– Iki reguliariojo sezono pabaigos liko 9 mačai. Ar dabar labiau sekate situacija turnyrinėje lentelėje ir ar matote „Real“ kaip tiesioginį oponentą dėl atkrintamųjų?
– Neseku labiau situacijos, žiūriu jį taip pat visą sezoną. Man svarbiausia mūsų pergalių ir pralaimėjimų balansas. Ką tai reiškia, tiesiog stebime, kiek reikia pergalių, siekiant pasiekti atkrintamąsias. Galiausiai, žiūrime į kiekvienas rungtynes atskirai.

3840x530

Komentarai

  1. A. Masėnas

    Vasturija yra Žalgirio nelaimė

  2. s

    ate top8. tokios formos realui neimest nei 60 tasku, tragedija ne zaidimas, ir jau nuo pat rungtyniu su baskonija, grigonis isvis dinges, kaip ir daznai jau buna pries rimtesnes komandas, nera ir nebus jis tikru lyderiu..

  3. Opa

    Gaila vargsu . gal uztektu lkl

  4. Žalia-balta

    Ko norėt iš vidutinės Eurolygos komandos, kai LKL’e vargsta iki paskutinio metimo su Panevėžiu ar Utena. Silpna komanda, be minties žaidime, be kiaušų .

  5. Fanas

    Siandien prapisom per 3 dalykus – per super skyleta antigynyba prie trajako ir per 2 debilus aikstej – varliaedi ir ta jobana zviozda jokubaiti. Pastarasis jau vemt vercia, idiotas paskutines klases, isicaizduojantis MJ – bl ..meta nesamoneskiek nori ir kada nori, pastoviai po debilisku sprendimu praranda kamuolius, pastoviai perlaiko kamuoli ir kaip begalvis laksto po aikste nesamones kresdamas. Tokiam duot i snuki ir daugiau neveleist i aikste, kol neprades aikstej galvoti. Varliaedis po sutarties pratesimo apskritai zaisti baige, laksto issivepes, net is po kasio pataikyt nesugeba. O antigynyba prie trajako tai ach…na, visi trajakai sumesti praktiskailaisvu ar beveik

  6. Fanas

    praktiskai laisvu zaideju, kazkur apie puse tasku prasileido nuo trajako, maladiec slidininkas krutai gynyba sustate. Be tiek zaideju esancios komandos nesugebejo aplost, net pasispardyt, ir dar tiek tasku teimesta. Teisingai, atia top 8, buvo sansas vienakart sezone iveikt Reala, tai irta slidininkas susiko.