Karščiausią Eurolygos komandą pasitinkantis M.Schilleris – apie ASVEL stiprybes (VIDEO) 9

Jonas Lekšas, BasketNews.lt

Kauno „Žalgiris“ maču su Vilerbano ASVEL antradienį pradės dvigubą Eurolygos savaitę.

Prancūzijos klubas, kuris į Kauną atvyko iškart po pergalės Barselonoje, šiuo metu skaičiuoja 6 laimėjimų seriją ir yra karščiausia lygos komanda.

Apie ASVEL pagarbiai atsiliepė ir žalgiriečių vyriausiasis treneris Martinas Schilleris, išskyręs jų atletiškumą ir puolimą.

„Ši komanda skiriasi nuo kitų. Kodėl? Jie su „Baskonia“ yra atletiškiausios komandos lygoje. Kitas dalykas, puolime jie labai daug žaidžia ant ūselio su (Moustapha) Fallu, (Charlesu) Kahudi ir (Davidu) Lighty. Tai daro juos ypatingais“, – kalbėjo M.Schilleris.

„Taip pat reikia prižiūrėti jų tritaškius, kadangi jie juos realizuoja labai aukštu procentu, nors ir nemeta labai daug, panašiai kaip ir mes. Kahudi ir (Williamas) Howardas yra jų pagrindiniai žaidėjai. Mano nuomone, dėl pastarojo ASVEL žaidimas šiuo metu yra toks geras, – pratęsė M.Schilleris. – Taip pat Fallas dabar vėl žaidžia daugiau minučių, jis – x faktorius ir jie daro labai gerą darbą.“

Lietuvos čempionų vairininkas vylėsi, jog dvikovą dėl čiurnos traumos su Klaipėdos „Neptūnu“ praleidęs Thomasas Walkupas galės rytoj pasirodyti ant parketo.

„Vakare sportuosime ir matysime, bet dėl jo nusiteikęs esu optimistiškai“, – sakė M.Schilleris.

– Pirmajame mače Vilerbane problemų po krepšiu pridarė Moustapha Fallas. Kas yra svarbiausia, stabdant jį?
– Neprileisti jo kuo arčiau krepšio, nors suprantu, kad tai padaryti yra praktiškai neįmanoma. Vis dėlto reikia stengtis, bet reikia pabrėžti, jog jis yra kitoks žaidėjas. Fallas – ne tik didelis, bet ir labai stiprus. Jo kojos neįtikėtinai stiprios, jį labai sunku pastumti ir Fallas man primena (Nikolą) Milutinovą. Tikslas – neįleisti jo į baudos aikštelę, suprantant, jog tai nepavyks padaryti šimtu procentu.

– Per šią pergalių seriją ASVEL įveikė Eurolygoje dominuojančias Milano, Miuncheno ir Barselonos komandas. Kiek jus stebina toks būsimų varžovų žaidimas?
– Sezono starte sakiau, kad jei jie nebūtų paveikti COVID-19, būtų labai aukštai turnyrinėje lentelėje. Jie – ypatinga komanda ir taip pat jie dabar nežaidžia Prancūzijos lygoje, o tai suteikia jiems daug laiko pasiruošti Eurolygai. Aš nesu labai nustebęs, bet žinoma, jų varžovai buvo favoritai. Vis dėlto, matant, kaip gerai ASVEL žaidžia, tai nėra milžiniškas siurprizas.

– Artūras Milaknis iškrito mėnesiui. Kaip tai pakeis įprastą rotaciją ir kas turės užpildyti veterano netektį?
– Pasirinkimai yra aiškūs – turime Steve‘ą (Vasturią) ir Karolį (Lukošiūną), kurie Eurolygoje pastaruoju metu nežaidė daug dėl objektyvių priežasčių. Jie mums padės ir taip pat minutės pakils kitiems žaidėjams. Kalbu apie Nigelą (Hayesą), Roką (Jokubaitį), Marių (Grigonį). 20 minučių turės būti užpildytos šių vyrukų.

Komentarai

  1. w

    keista kad rubstavicius nepaminetas, gali 2/3 pozicijoj zaist, bent jau gynyboj tikrai geresnis uz vasturija butu, jei jau iregistravo tai galetu kaip ir murauska isleist bent porai minuciu

  2. Vycka to w

    o kuom įsitikinimas su TIKRAI geresnis, pasidalink su visais, kiek esi Rubštavičiaus rungtynių aukštesniame nei NKL lygyje matęs, kuom jis jose išsiskyrė, kad tikrai už Vasturia geresnis, kai Šaras dar ėmė jį, jis buvo apibūdinamas kaip geras gynyboje, o juk ne NKL žaidė

  3. Darius

    Ir toliau vyksta tuščias sezonas be žiūrovų, gaila krepšininkų ir sirgalių. Labai plėstis ir politikuoti nenoriu, nes vis tiek niekas nepasikeis, bet būtų mano valia, iškart nuimčiau visus ribojimus ir draudimus. kas nori, tegu saugosi, skiepinasi ar ten izoliuojasi nors 10 metų, bet nereguliuoja tiems, kas nori gyventi kitaip.
    Žiauriai pasiilgau Žalgiriuko, nes per daugiau kaip 40 metų sirgimo per daug įaugę į kraują. Laikau save sirgaliumi nuo 1978 m, kai pats, dar vos stalą praaugęs, nupėdinau į halę, nusipirkau vaikišką (tuo metu tokių buvo) bilietą ir sirgau H tribūnoje. Nuo to laiko stengiausi varžybų nepraleisti.
    Ta proga prisiminimas iš berods 1985 m. Tada Žalgiris Kaune tapo sąjungos čempionais ir prie halės vyko tikra beprotybė. Žmonių susirinko minia, niekas nesiskirstė, po rungtynių atvarė žmonės iš viso miesto. Laimės buvo tiek, kad jokia milicija neturėjo šansų kažką kontroliuoti. Ir prasidėjo, žmonės aplipę halę laukė išeinančių žalgiriečių, o kuriam išėjus griebdavo, keldavo į viršų ir nešė. Visi kažką rėkė, buvo tokia nenusakoma masinė ekstazė. Griebia vieną ir neša, tipo iki mašinos. Kur ta mašina, niekas nežino, bet neša. Kažkaip koks Chomičius iš viršaus ant rankų pakeltas diriguoja, aiškina kur nešt. Stebuklas, jau nunešėm. Išeina kitas ir tą nešam. Nešėm, nešėm, žiūrim, išeina Valikonis. Visi nutilo, niekas Valikonio nešt negriebia, tada pasigirdo ; praleiskite Valikonį ! Ir minia prasiskyrė, o Valikonis pats nuėjo. Gaila žmogaus, kai dabar pagalvoji, juk jis irgi dūšią ir sveikatą įdėjo, kaip mokėjo, taip žaidė, nuoširdžiai, nesimuliavo ir nesitaupė juk. Ne taip gi kaip dabar kai kurie, kuriems asmeninė statistika svarbiau už bendrą reikalą.
    Tai va, toks pasakojimas. Liūdnas. Žmonės bijo, taip bijo, kad pamiršo gyventi. Krepšininkai skiepinasi arba tik vaidina, kad skiepinasi, nežinau. nekomentuosiu.

  4. Heyhey

    taip tikrai pasiilgom arenos , bet si sezona bent pacios varzybos vyksta , kas buvo 2020 pavasari tai tkrai buvo ziauru, vyko tik baltarusijoje futbolas. Ne rubstavicius dar ne geresnis uz vasturija , bet nieko gero apie vasturija pasakyti negaliu , imtas jisai buvo jasikeviciaus , pirmu numeriu, su mintim kad nepavyks islaikyti walkupo , bet atsitiko pandemija ir pavyko. Gintis jis tikrai nemoka ir niekada neismoks , be to dar zaidzia visai ne savo pozicijoje , todel vaizdas yra liudnas.

  5. Heyhey

    tik nesuprantu kam skiepija tuos sportininkus , kaip aiskeja kad skiepai yra tik individualiai apsaugai nuo vidutines ir sunkios ligos eigos, bet viruso neeliminuoja , yra nelogiska skiepyti jaunus stiprius zmones kurie ir taip pasveiksta greitai tik visokie reglamentai visokiu instancijų neleidzia jiems greiciau sugrizti i varzybas.

  6. Darius

    Sportininkus skiepija todėl, kad sportininkai skiepinasi, o jei jie nesiskiepintų, tai niekas jų ir neskiepintų. Dabar sportininkai eina būriais ir dar gavę špricą išlindę į lauką prieš kameras aiškina, koks tai yra gėris ir atseit mes turėtume sekti jų pavyzdžiu. Nors mano įsitikinimu jokie virusai nebus baisūs ne pasiskiepinus, o sveikai gyvenant, valgant, sportuojant, grūdinantis ir nesinervuojant.

  7. 💚💚💚

    Šįkart Dariaus komentaras sugraudino… Nepamenu to „Žalgirio“ sutikimo, o Raimundas Valikonis jau miręs. Bet, prieš vertindami ir dabartinius žalgiriečius, pagalvokit, žmonės…

  8. Pakentesim

    Be ziurovu Bet kitam sezonui tikimes Jau sirgaliu Arenoje

  9. Sportininkai

    Jei krepsininkai skiepijasi tai ir zmonos pasiskiepis