R.Jokubaitis: „Galbūt kartais net per daug graužiu save po blogų rungtynių“ 2

Dar 2019–2020 m. Eurolygos sezone žalgirietis Rokas Jokubaitis kantriai laukė progos pakilti nuo atsarginių žaidėjų suolo bei įnešti savo indėlį į komandos žaidimą. 20-metis krepšininkas galimybės sulaukė šiame sezone, kai vyriausiasis komandos treneris Martinas Schilleris jam skyrė svarbų vaidmenį rotacijoje. 

R.Jokubaitis specialiai „Žalgiris Insider“ laidų rubrikai #WhatItTakes pasidalijo mintimis, ką reiškia atlaikyti Eurolygos turnyro lygį būnant vienu jauniausiu krepšininkų komandoje. 

Jaunajam žalgiriečiui šis Eurolygos sezonas buvo jau trečiasis karjeroje ir jame R.Jokubaitis rinko po 7 taškus per beveik 21 minutę rungtynėse. Iš Mažeikių kilęs gynėjas tikina, kad viso sezono metu bandė stumti save į priekį bei išgyvena dėl nesėkmingų epizodų. 

„Galbūt kartais net per daug save graužiu viduje po blogų rungtynių ar blogų atkarpų. Man tai jau yra įaugę, kad esu savikritiškas. Visada nori pasidaryt analizę. Po gerų dalykų, aišku, pamiršti blogus dalykus. Kai pralaimi, kai nesiseka, pamatai trūkumus. Aišku, reikėtų kartais pergyventi mažiau, nes sezonas ilgas turi žaisti rungtynes po rungtynių“, – sakė R.Jokubaitis.

Visame „Žalgiris Insider“ skirtame interviu su R.Jokubaičiu krepšininkas papasakojo apie jausmą pirmą kartą pasirodžius Eurolygos rungtynėse bei prisitaikymą prie šio turnyro fiziškumo. 

Komentarai

  1. Aha

    Nu tai Jokubaitis i Barca… To ir buvo galima tiketis, kad ir ka siule Zalgiris, vis delto Saras yra Saras, o Barca yra Barca. Nors aisku, labai gaila, kad iseina, nes kita sezona labai truks lietuviu indelio, viskas remsis daugiausia legionu, o lietuviai uzims statistu vaidmenis. Bet labai tikiuosi, kad Saras Roka statys daugiausia i pg, kaip ta dare Zalgiryje, o ne i sg kaip Schilleris. Kazkaip atrodo, kad ir pats Rokas to noretu, o ir mums visiems tai butu i nauda del rinktines, nes Kalnas amzinai nezais, o Rokas dabar yra artimiausia jo pamaina. Tai sekmes didziausios, Rokai, laikysiu uz tave kumscius.

  2. 709

    Barselonoje jau stazavosi A Velicka. Duok Dieve, kad nepasikartotu istorija ir su Roku.Dideli klubai daniausiai pasirupina savo jaunimu,o tik tada atvykusiais. Tikekimes Saras pramus Rokui minuciu aiksteleje,o ne tik treniruotese.