Žalgiriečiai NBA naujokų biržoje: nuo vienintelio loterijos šaukimo iki septintojo rato dugno 0

Praėjusią savaitę Brukline surengtoje NBA naujokų biržoje išgirdome ir lietuvišką pavardę – 34-uoju šaukimu Niujorko „Knicks“ pasirinko Kauno „Žalgirio“ sistemoje užaugusį gynėją Roką Jokubaitį.

„Žalgirio“ klubo istorijoje R.Jokubaitis prisijungė prie Isaiah Hartensteino, Artūro Gudaičio ir Martyno Andriuškevičiaus, kurie savo pavardes biržoje išgirdo iškart po sezonų su Kauno ekipa.

Anksčiau NBA naujokų biržoje pašauktų krepšininkų yra ir dabartinėje kauniečių ekipos sudėtyje. Tokiu pasiekimu gali didžiuotis prancūzas Joffrey Lauvergne, kurį 2013 m. 55 šaukimu pasirinko Memfio „Grizzlies“ organizacija. Stipriausioje planetos krepšinio lygoje aukštaūgis iš viso praleido 4 sezonus.

Būtent J.Lauvergne yra 30-as krepšininkas „Žalgirio“ istorijoje, kuris po naujokų biržos profesionalo karjeros metu užsivilko ir Kauno komandos marškinėlius. „Žalgiris Insider“ pasikapstė klubo metraščiuose ir surikiavo visus buvusius ir esamus žalgiriečius pagal jų biržos šaukimo numerį.

Išlaikydami intrigą, pradėkime nuo žemiausiai savo pavardes NBA naujokų biržoje išgirdusių žaidėjų.

159 šaukimas Franjo Arapovičius

Pusantro sezono (1997–1998 m.) Kaune rungtyniavusį aukštaūgį iš Kroatijos 1987 metais tuo metu dar septintojo rato pabaigoje pasirinko susidomėjimą žaidėjais iš Europos demonstravęs Atlantos „Hawks“ klubas.

F.Arapovičiaus pirmas kontaktas su NBA lyga buvo įrašytas į biržos metraščius, tačiau kroatas už Atlanto taip ir nepersikėlė. Įdomu tai, kad tų pačių metų naujokų biržoje 6-ame rate 127 šaukimu „Golden State Warriors“ pasirinko Šarūną Marčiulionį.

1987-aisiais pirmąjį biržos šaukimą turėjęs San Antonijo „Spurs“ klubas pasirinko Davidą Robinsoną.

Perskaityti visą tekstą gali visi „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai. Dar nesi prisijungęs prie „Žalgiris Insder“? Tapk prenumeratoriumi jau dabar: https://insider.zalgiris.lt.

Komentarai