Su žiniasklaida bendravęs M.Schilleris: „Džiaugiamės vyrukais, kuriuos turime“ (VIDEO) 0

Edvinas Jablonskis, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ trečiadienio rytą pakvietė žurnalistus į pirmąją žiniasklaidai atvirą treniruotę prieš artėjantį 2021–2022 m. sezoną, prieš kurį savo mintimis pasidalijo vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

Antrąjį sezoną Kaune pasitinkantis austras įvertino surinktą sudėtį, aptarė Emmanuelio Mudiay persiviliojimą bei pristatė naująjį trenerių štabo narį.

„Pirmosios dienos visada yra susipažinimui, įvertinti, kas yra kokioje kondicijoje, – teigė M.Schilleris. – Kol kas vyrukai yra geroje formoje ir šiuo metu tai yra svarbiausia.“

M.Schilleriui tai buvo pirmasis tikras tarpsezonis, kurio metu jis galėjo prisidėti prie sudėties komplektacijos. Paklaustas, kaip vertina nuveiktus darbus rinkoje, strategas džiaugėsi įgyvendintais tikslais.

„Šiuo metu viskas yra gerai, tačiau realybė tokia, kad viską pamatysime, kai prasidės rungtynės. Žinau, kad tai yra trumpas atsakymas, bet tokia realybė. Džiaugiamės tuo, ką surinkome ir vyrukus, kuriuos turime. Dabar reikės visus žaidėjus suklijuoti ir pamatysime, kaip seksis. Į komandą pasikvietėme vyrukus, kurie tikrai nori čia būti, taigi manau, kad tai yra svarbiausia“,– komentavo M.Schilleris.

Antradienio naktį „Žalgiris“ taip pat pristatė 2015 m. NBA naujokų biržoje septintuoju šaukimu pasirinktą Emmanuelį Mudiay. Kaip sakė M.Schilleris, šio krepšininko įtikinėti pernelyg nereikėjo.

„Visa ši situacija buvo labiau ne įtikinėjimas prisijungti, bet laukimas dėl E.Mudiay ateities NBA, – sakė M.Schilleris. – Procesas buvo kiek ilgokas, nes NBA vasaros lyga taip pat prasidėjo žymiai vėliau nei įprastai, todėl tai nukėlė nemažai dalykų. Kaip ir sakiau, jo ilgai įtikinėti nereikėjo, viskas buvo labiau susiję su galimu E.Mudiay išvykimu į NBA.“

„Emmanuelis nuo pat pradžių buvo labai suintriguotas žaidimu Eurolygoje ir „Žalgiryje“, taigi didžioji dalis proceso buvo laukimas. Kai reikalai JAV pajudėjo į priekį, susitarimo pasiekimas buvo ganėtinai greitas“, – pridėjo strategas.

Vis dėlto E.Mudiay praėjusį sezoną praleido be komandos ir nesužaidė nė vienų oficialių rungtynių. Paklaustas, ar galima sportinė E.Mudiay forma kelia tam tikrą nerimą, M.Schilleris pripažino, jog darbo įdėti teks.

„Žinant aplinkybes ir tai, kad jis praėjusį sezoną nežaidė, E.Mudiay forma yra gana gera. Jis sportavo individualiai su savo treneriais, žaidė vasaros lygoje ir atrodė neblogos formos. Didelio susirūpinimo nėra, tačiau privalėsime jį grąžinti į tikrą žaidybinį ritmą. Rūpestis, galbūt, yra kiek per stiprus žodis, tačiau tai bus tam tikras iššūkis“, – sakė specialistas.

Strategas taip pat pažymėjo, kad šiame sezone jis mato „Žalgirį“ metant daugiau tritaškių nei pernai bei vylėsi, kad padidėjus tolimų metimų skaičiui, pavyks išlaikyti aukštą realizacijos procentą.

„Norėsime išplėsti aikštelę ir atakuoti iš toli. Pasirašėme sutartis su T.Cavanaugh ir N.Giffey ganėtinai anksti ir tokia kryptimi judėjome jau nuo pat pradžių komplektuojant sudėtį. Tai yra viena iš charakteristikų, kurią, manau, matysime artėjantį sezoną. Praėjusiame sezone tritaškius metėme labai gerai, bet neatakavome dažnai. Taigi, šio sezonas tikslas bus mesti daug tritaškių ir daryti tai tiksliai“, – sakė M.Schilleris.

Praėjusiais metais Marius Grigonis pagarsėjo, kaip lemiamų akimirkų specialistas. Taigi, kas galėtų pakeisti į Maskvos CSKA išvykusį lietuvį?

„Pamatysime, – sakė M.Schilleris. – Tikrai turiu sakyti, kad pamatysime, nes vis dar nėra aišku. Su Mariumi buvo viskas kitaip, nes visiems buvo aiškus jo statusas komandoje ir Eurolygoje. Su šia grupe ir dideliais pokyčiais, šiuo metu atsakyti į šį klausimą yra sunku.“

Šią vasarą „Žalgiris“ sulaukė pokyčių ir trenerių štabe. Evaldą Beržininkaitį klube pakeitė 31-erių austras Stefanas Grasseggeris.

„Jis komandai pridės labai gerą analitinį mąstymą, – S.Grasseggerį pristatė M.Schilleris. – Taip pat ypač geras technines savybes, kurios šių dienų treneriams yra labai svarbios. Šios dvi savybės yra pagrindinės. Stefanas taip pat yra labai lojalus žmogus, kurio darbą žinau labai ilgai.“

„Dabar žinau miestą, areną, visas patalpas, – pirmuosius ir antruosius metus Kaune lygino M.Schilleris. – Taip pat pažįstų Eurolygą, LKL, taigi visi šie dalykai prideda stabilumo.“

Komentarai