J.Zdovcas – apie debiutą Kaune, traumuotus žaidėjus ir „Bayern“ iššūkį 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Prieš kiek daugiau nei savaitę prie Kauno „Žalgirio“ vairo stojęs Jure Zdovcas ruošiasi krikštui namų arenoje. Be pergalių Eurolygoje esantis „Žalgiris“ ketvirtadienį namuose priims taip pat be laimėjimų žengiančią Miuncheno „Bayern“ ekipą.

Prieš laukiantį debiutą „Žalgirio“ arenoje J.Zdovcas neslėpė susijaudinimo. Pasiruošimą rungtynėms su „Bayern“ taip pat apsunkina ir tai, jog ketvirtadienį tikrai negalės žaisti Janis Strelnieks ir Joffrey Lauvergne, o Pauliaus Jankūno ir Emmanuelio Mudiay situacija paaiškės tik prieš pat mačą.

„Aš to nesureikšminu, nes negaliu to pakeisti, taip jau yra. Mes treniruotėse su vienu jaunu vaikinu turime 10 žaidėjų. Treniruotės buvo geros, o man tai yra svarbiausia. Žaidėjai turi atiduoti visas pastangas“, – pažymėjo „Žalgirio“ strategas.

Kaip ir „Žalgiris“, „Bayern“ turi problemų dėl žaidėjų sveikatos – Vladimiras Lučičius, Leonas Radoševičius ir Paulis Zipseris praleido Eurolygos startą. „Žalgirio“ vairininkas turi informacijos apie varžovų būklę, tačiau nėra absoliučiai tikras dėl jų galimybių rungtyniauti ketvirtadienį.

„Turime ryšių savo trenerių štabe su šalimi, iš kurios atvažiuoja „Bayern“. Atrodo, kad šie žaidėjai nežais, bet niekada negali žinoti, pamatysime rytoj“, – kalbėjo J.Zdovcas.

– Kuriose vietose matote didžiausias „Bayern“ grėsmes? – žurnalistai paklausė J.Zdovco.
– Jie turi daug ginklų. Gerus metikus perimetre. Augustine‘as Rubitas, kuris praėjusiais metais žaidė čia, gali išplėsti aikštelę, Deshaunas Thomasas puikiai žaidžia po krepšiu. Tokios komandos turi 10 gerų žaidėjų, niekada negali žinoti, kas tą dieną iš jų iššaus. Turi koncentruotis į 5 žaidėjus, esančius aikštelėje. Tai bus pagrindinis akcentas. Jie turi individualiai stiprių žaidėjų, kurie vieni gali nulemti rungtynių baigtį.

– Miuncheno klubas jau žaidė su tokiomis taktiškai stipriomis komandomis kaip Sankt Peterburgo „Zenit“ ir „Barcelona“. Kiek ši vaizdo medžiaga padeda ruoštis rungtynėms?
– Žiūrime, kur jų silpnosios bei stipriosios pusės. Kiekvienos rungtynės – nauja istorija. Jie taip pat mokosi iš padarytų klaidų. Turime žiūrėti į save, gerinti savo žaidimą. Pradėjome geriau dalintis kamuoliu, šiek tiek geriau atrodome komandinėje gynyboje, tai man bus svarbiausias dalykas. Buvo gerų dalykų rungtynėse su Šiaulių ekipa, tai nėra Eurolygos komanda, tačiau ji gerai žaidžia puolime. Turime ir toliau daryti tinkamus dalykus. Turime kovoti dėl kiekvieno kamuolio.

– Kokius žaidimo aspektus stengiatės pirmiausia pakeisti treniruotėse?
– Aš turėjau vieną pilną treniruotę, ji buvo vakar vakare. Vakar ryte trumpai dirbome ties puolimu, vakare bandėme išlaikyti koncentraciją gynyboje. Atlikome kelis pakeitimus, įvedėme kai ką naujo. Nėra lengva, kuomet neturi 4 žaidėjų. Šiandien koncentruosimės į „Bayern“ komandos puolimą ir mūsų gynybą.

– „Bayern“ taip pat pralaimėjo ketverias rungtynes iš eilės. Kokios, jūsų manymu, yra pagrindinės jų problemos?
– Jie neturi stabilumo. Gali žaisti labai gerai, ir tuomet – labai prastai. Jie iki dabar nežaidė kaip komanda. Daug žaidėjų, kurie nori pelnyti taškus. Tai – jų pagrindinė problema. Tiek jūs, tiek aš žinome, kad „Bayern“ yra gera komanda, laukia dar daug rungtynių, tas pats, kaip ir su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda. Ankščiau ar vėliau jie pradės laimėti.

– Varžovų gretose išsiskiria Corey Waldenas ir Darrunas Hilliardas. Kaip stabdyti šiuos žaidėjus?
– C.Waldenas tapo taškus pelnančiu žaidėju, ankščiau buvo labiau akcentuotas į įžaidėjo funkcijas. Pradėjo daugiau atakuoti krepšį nei kurti. D.Hilliardas, žinote, yra puikus metikas. Šie žaidėjai bus pagrindinės grėsmės mums.

– Kiek laiko komandai nepadės J.Strelniekas?
– Nėra kažko labai blogo. Mano žiniomis, kitą savaitę turėtų žaisti.

3840x530

Komentarai