Naujokus įvertinęs J.Zdovcas išskyrė ALBA greitį (VIDEO) 6

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos namų rungtynes su Berlyno ALBA  pasitinka pasikeitęs – prie komandos prisijungė Zoranas Dragičius ir Tai Websteris.

Žalgiriečių vairininkas Jure Zdovcas prieš penktadienio mačą įvertino naujausią komandos pirkinį T.Websterį ir pasidalino mintimis apie atsisveikinimą su Emmanueliu Mudiay.

„Jis pridės daugiau kūrybos, metimų iš vidutinio nuotolio bei įsiveržimų į baudos aikštelę, – spaudos konferencijoje kalbėjo J.Zdovcas. – Iki šiol mes to perimetre neturime. Mano darbas bus padaryti jį geru gynyboje, kas nėra T.Websterio stiprybė. Dirbsime ties tuo daug, jam reikės kažkiek laiko. Daug iš jo dabar nesitikiu, jis net nesitreniravo vakar visa jėga.“

„Negaliu sakyti, jog atsisveikinti su E.Mudiay buvo sunkus sprendimas, – sakė slovėnas. – Jis paskutiniu metu nežaidė daug dėl traumų, mums reikia šviežio oro, energijos perimetre. Visada tokie sprendimai yra sunkūs, E.Mudiay – puikus vyrukas, didelis talentas, bet čia yra profesionalus sportas, mes turime laimėti rungtynes, o, deja, iš Emmanuelio negavome to, ko norėjome.“

J.Zdovcas taip pat patikino, jog nemato rytojaus rungtynėse ilgai žaidžiančių T.Websterio ir Z.Dragičiaus, bet didesnes galimybes rimčiau pasirodyti duoda pastarajam.

Kalbėdamas apie būsimą varžovę ALBA išskyrė jų stiprybes ir gyrė lyderius – Maodo Lo ir Luke‘ą Sikmą.

„Jie – greita ir mobili komanda, žaidžianti mažiau pikenrolų, bet labai gerai judanti be kamuolio. Privalėsime būti susikoncentravę 40 minučių, jų mačai visada vyksta iki rungtynių pabaigos, – dėstė J.Zdovcas. – ALBA turi viską aikštėje darantį L.Sikmą, taip pat M.Lo. Net tai žinant, juos labai sunku sustabdyti, bet tai – akcentas.“

– Oscaras da Silva atrodo didžiausia Eurolygos sezono staigmena. Kokios jo stiprybės?
– Taip, tai dar vienas žaidėjas, kuris gali pataikyti. Jis žaidžia ketvirtu-penktu numeriu, yra mobilus, labai greitas ir protingas. O.Silva nuostabiai skaito žaidimą ir tai didelis siurprizas, bet kuomet į jį žiūri, atrodo, jog jis Eurolygoje žaidžia ilgus metus.

– ALBA turi geriausią procentą kovoje dėl kamuolių puolime, bet prasčiausią gynyboje. Kaip būtų galima paaiškinti šiuos skaičius?
– Žinome, kad jie puikiai dėl kamuolių kovojanti komanda puolime, nuolat trys žaidėjai lipa ant lentos ir tai tikrai turėsime tai sustabdyti. Kodėl jie neatrodo taip stipriai savoje aikštės pusėje, pasakyti negaliu.

– Kaip Pauliaus Jankūno trauma keičia aukštaūgio paieškos kryptį?
– Kiekvieną dieną vis kažkas naujo. P.Jankūnas pastaruosius mačus žaidė gerai ir patyrė traumą. Tikimės, kad jis greitai grįš, per vieną mėnesį, bet tai mūsų aukštaūgio paieškose daug nekeičia. Tai mus tiesiog skatina rinkoje būti agresyvesniems.

– Kaip Z.Dragičius išplečia jūsų žaidimo galimybes taktiškai?
– Zoranas yra patyręs ir jis jau per pirmąją treniruotę daug mums davė, tikiuosi, kad tai tęsis ir nebus viskas tik pratybose. Pažįstu jį, jis kietas vyrukas, pridės greičio, taip pat gynybos, jei tik jį gerai motyvuosi.

– Pastaroji savaitė buvo nuvilianti. Kokią komandos reakciją pamatėte šią savaitę?
– Mes turėjome kelis rimtus susitikimus, išsikalbėjome. Žaidėjai žino, kad mes privalome atlikti pakeitimus, jog tobulėtume ir laimėtume rungtynes. Tikiuosi, jog mes tai ir padarysime, turėjome dvi geras treniruotes šią savaitę.

– Ar tikitės, jog mačas su ALBA bus atspirties taškas, nes vėliau laukia Eurolygos grandai?
– Neskirstau komandų, kiekvienos rungtynės man vienodos, stengiamės laimėti visada. „Žalgiris“ tai darė visuomet, turime traumų, bet vėliau jos niekam nebūna įdomios. Esame „Žalgiris“ ir visi tikisi tik pergalių.

3840x530

Komentarai

  1. Darius

    Buvo ir anksčiau sunkių sezonų, bet net ir juose Žalgiris iškovodavo labai gražių pergalių, pvz prieš 20 m Eurolygoje nesisekė, bet Kauno halėje buvo sutriuškintas tada labai galingas Kinder beveik 30 taškų skirtumu. Vakar Zvezda irgi namie sutriuškino Panatinaikos virš 30 taškų. Wolters, kuris žaidė Žalgiryje ir tapo nereikalingas, įmetė 18 taškų. Iš neturtingų klubų Asvel po 8 turų turi 6 pergales. Reiškia galima. Pažiūrėsime šiandien, ar atsirado bent koks pagerėjimas.

  2. Dariui

    Woltersas tapo nereikalingas ar Žalgiris tiesiog jo neišlaikė? O Asvel biudžetas nėra jau toks mažas.

  3. ss

    wolterso nenorejo jasikevicius ir paeme pereza, paskui is walkupo turejo daryt izaideja nes nebuvo kam izaidinet

  4. Ugnegesiai

    Zalgirio Gaisrininkai ka komandai duos Dragicius su Websteriu ?

  5. Nepateisino

    Perezas Wotonas ir Prie saro Tokiu pasitaike aisku Saro kviestas Vasturia 😀 nedave naudos

  6. visu

    pirma ar žais ugniagesiai klausimas, gal dragičius kazkiek zais o del websterio abejoju.