„Žalgiris“ įveikė „Panathinaikos“ ir iškovojo pirmą pergalę Eurolygoje (VIDEO) 35

Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“ iškovojo pirmą pergalę Eurolygoje. Dešimtojo turo rungtynėse Jure Zdovco auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 76:69 (20:12, 23:25, 17:15, 16:17) įveikė Atėnų „Panathinaikos“.

Sužaidus dvi minutes pirmuosius „Žalgirio“ taškus tolimu metimu pelnė Mantas Kalnietis, keturis taškus iš eilės surinko Tyleris Cavanaugh, o Marekas Blaževičius pataikė iš vidutinio nuotolio – 9:4. Sėkmingą reidą po krepšiu surengė, tolimą metimą pataikė ir du baudų metimus sumetė Artūras Milaknis, o Edgaras Ulanovas surinko keturis taškus – 20:12.

Nielsas Giffey tritaškį pataikė greitoje atakoje, dar vieną tolimą metimą taikliai paleido A.Milaknis, o M.Blaževičius pataikė iš po krepšio – 28:17. Du baudų metimus realizavo Tai Websteris, keturis taškus baudų metimais surinko ir dvitaškį pridėjo M.Blaževičius, o Janis Strelniekas pasižymėjo septyniais taškais – 43:37.

Po penkis taškus trečiojo kėlinio pirmoje pusėje surinko T.Cavanaugh ir Zoranas Dragičius, E.Ulanovas taikliai metė iš toli, Joshas Nebo įdėjo iš viršaus, o dvitaškį kėlinio pabaigoje įmetė Lukas Lekavičius – 60:52.

Taikliai iš toli atakavo A.Milaknis, iš po krepšio pataikė J.Strelniekas, o M.Kalnietis dvitaškiu užbaigė greitą ataką – 67:57. Žalgiriečiai pralaimėjo atkarpą 0:8, tačiau tada T.Cavanaugh realizavo dar vieną tritaškį, N.Giffey sumetė du baudų metimus, o nugara į krepšį sėkmingai sužaidė E.Ulanovas – 74:67. Per likusį laiką varžovai dar pelnė du taškus, o kauniečių pergalę taikliais baudų metimais įtvirtino E.Ulanovas – 76:69.

„Žalgiris“: A.Milaknis 13, T.Cavanaugh 12 (9 atk. kam.), E.Ulanovas 11 (6 atk. kam.), M.Blaževičius 10, J.Strelniekas 9, M.Kalnietis 5 (5 rez. perd.), N.Giffey 5, Z.Dragičius 5, T.Websteris 2, J.Nebo 2, L.Lekavičius 2.

„Panathinaikos“: D.Maconas 21, I.Papapetrou 10.

Komentarai

  1. ...

    Nu ką… Pagaliau!! Laimėjom dviejų nevykelių dvikovą. Nu bet Panathinaikos ir lavonai, nesitikėjau. Bet pergalė yra pergalė. Rungtynių gale šiurpuliukai nubėgo, kai sirgaliai su komanda skanduotę darė.

  2. Darius

    tikiuosi, kad ne paskutini karta :). Kaip jau anksciau rasiau, traumu epidemija i nauda isejo Marekui ir Cavanaugh, abu atrodo psichologiskai labai sustipreje. Na ir pagaliau suzaide Ule. Sveikinimai su pirma pergale !

  3. Opa

    Su pergale visus !!!!!!!

  4. Cezario pjūvis

    Gimdymas užsitęsęs, sunkus, bet pirmagimis yra Pirmagimis.

  5. Aha

    Su pergale!!! Pagaliau… Aciu!!!!

  6. Andrius

    Šaunuoliai aš tikiu jeis😁

  7. Pagaliau

    Visi Laimingi iki Kolkas Penktadienio 😁😀 4 Kelini zalgiris isgyveno

  8. Pao

    Strigo daug po krepsiu Kiek neisnaudota progu Zalgiris zaide banguotai

  9. Kaunas

    Tustoka zalgirio arenoje Lankomumo antirekordas 6383

  10. Ule

    Ledus pralauzes Ulanovas tarsi buvau pamirses pergales jausma

  11. 1

    Ka dabar 9 varžybas galim raslabucha gaudyt

  12. Fan from Germany

    With the win!!! Who knows what kind of orange button or badge coach Zdovc wears on his suit ?

  13. Eurolyga

    Bayern 71-63 Fenerbache Tai Kaune Nores Laimet nes Treneriui bus nepyragai

  14. Klampios

    Neviskas ir zalgiriui gerai sekesi Nebuvo ta Komanda kuri buvo Madride Klaidu netruko bet Pozityvo nedaug

  15. 1 pergale

    1 pergale pasidziaugem uzteks 😁 stimulas dabar vel nesustot art galim Klumpti

  16. Ikvepimas

    Per menesi kardinaliai pasikeites Zalgiris nesklandziai bet ikvepe oro

  17. TT

    Rungtynes anenoje stebejo 42% ziurovu. Kaip interviu minejo Paulius tikrai komanda palaiko.Taip palaiko kad surinks pinigu minimalai.

  18. Antirekordas

    Sirgalių arenoje 6383

  19. Darius

    skundžiasi mažu lankomumu ? O tai kodėl neįleidžia į rungtynes sveikų žmonių, kurie neturi gp ? Žmogaus teises riboti galima tik įstatymu. To negali padaryti Vyriausybės nutarimai, o juo labiau to negali daryti verslas. Lietuvos Respublikos Konstitucija skelbia, kad visi asmenys įstatymui, teismui, valstybės institucijoms ar pareigūnams yra lygūs. Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl įvairių asmens tapatybės bruožų. Teisių apribojimas ar privilegijų teikimas dėl lyties, amžiaus, rasės, religijos, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu ir dėl kitų priežasčių yra vadinama diskriminacija. Tai, kad moliomotiejūnas neįleidžia sirgalių, kurie neturi gp, yra diskriminacija. Gp neturi jokio juridinės galios ir yra neįregistruotas jokiuose valstybės registruose. Žalgiris turi teisininkus, bet nuėjo lengviausiu keliu, vykdo vyriausybės nutarimus, kurie prieštarauja aukštesnę teisinę galią turintiems Lietuvos įstatymams. Aš tikrai eičiau į rungtynes, bet Žalgiris pasirinko manęs neįleisti, todėl nesibrausiu.

  20. Laimis

    Sveikinimai Žalgiriui iš Vilniaus!

  21. Padrikas

    Daug kas mini Nieko ispudingo neizvelgia zaidimas padrikas Panatinaikosas atrode apgailetinai pjove gryba Nors atkarpom sugrizdavo Ar nebus kad reikes nuryti karcia piliule Ir Vel eis Pralaimejimu serijos ? Per daug nereikia sureiksminti sita pergale dziugu Bet ateina rimtesni Varzovai

  22. Dariau

    Ne nevien delto Pasas juk ir del Ilgos seriju pralaimejimu

  23. Bilietai

    Atsiliepe ir Bilietu pardavimams Kai Zalgiris klupo istisai Nesekmes

  24. Darius

    tikrai taip, sirgalių ir su gp dėl tokio žaidimo lygio mažėja. Bet ir komandos vadovai prisideda prie to, kad sirgaliai negali patekti į areną. Sėdi apsimyžę ir vykdo kiekvieną dulkių maišo pirstelėjimą. Gal pinigų už tai gauna ? Vaidina pandemiją. Nepamirškite, kad kitais metais pišpasį išduos jau tik po 3 marmalo dozės, tai kas susimarmaliavo vasarą, sausio – vasario mėn čiuošite į skiepobusą dozės, o vasarą vėl dar vienos. Ir pažiūrėsiu, kiek bus dar norinčių nuodyti savo organizmus. Jau dabar kas turi širdutę besimakaluojančią, kas su sąnariais bėdų, kas jau ir po marmalo sirgo normaliai, o kas ir kojas pakratė.

  25. mazokai

    besidziaugianciu , bet vis tiek su pergale nors zaidimas iki eurolygos vidutinioku tikrai nedatraukia, Palikit ramybej ta zmogeli , jam nieko neirodysit , pandemija vaidinimas, zalgiris gali bylinetis su valstybe del gp ir t.t , tiesiog tokiam lygyje nera ka irodineti , gyvena visi kaip ismano.

  26. fff

    tiesiog gedingas eurolygai lankomumas, va tokiu metu ir pasimato tikrieji fanai. gal su feneriu jau bent 8k bus, is kitos puses jau matem kad su is palaikymo ateinanciu spaudimu sita komanda sunkiai tvarkosi

  27. A. Masėnas

    Eu 100 % tikras, kad reikia apskusti vyriausybes nutarimus teismui, beje tai jau yra adaryta, kadangi nutarimai priesrarauja gskiojantiems istatymams. Bet sutinku su tuo, kad kiekvienas gali oats nuspresti, ar kaip aviai vykdyti viska, ka nutaria vyriausybe, ar vadovautis savo galva. Bet Zalgiriui garbes fanu segregacija tikrai nedaro.

  28. Bruzas

    Rizikaves ir Laimejes Zalgiris Pradeda nauja etapa

  29. masenui

    laukiam ziniu iš teismo

  30. Dariau

    Nemanau Kad vadovai prisideda Jie laikosi visu Vyriausybes Nurodymu O del paso juk taip visur yra Sporto rengyniuos Tam Daug kas Skiepijosi ir Gavus pasa patekti i Arena Per visa Lietuva

  31. Emocijos

    As pats Siemet nesilankau o Taip ilga laika Lankiausi arenoje Kai dabar Abonementai bilietai Internetu

  32. 3 doze

    Norinciuju pasiskiepyti skaicius padvigubejo registruojamasi Treciai dozei😁

  33. A. Masėnas

    As irgi laukiu ziniu is konstitucinio teismo del gp ivedimo. O tikiunciuosius mokslu raginu susistiprinti pastiprinancia 3 doze.

  34. Cavanaugh

    Tampa stabiliausiu Zalgirio zaideju ir pries Pao vel demonstravo solydu zaidima. Nors visus 9 Kamuolius Cavanaugh sugriebe gynyboje taciau svarbus zalgirio uzdavinys buvo neleisti varzovams rinktis antrojo sanso tasku

  35. Darius

    šita situacija man primena panašią, kai Žalgiryje priverstinai buvo pastumtas į įžaidėjo poziciją Walkup ir tas labai pasiteisino, dabar jis ir Olympiacose įžaidėju žaidžia. Cavanaugh irgi susižeidus Nebo ir Lauvergne pradėjo centruoti ir tas jam ir komandai išėjo į naudą, Dabar žiūriu Zdovcui visai patinka žemas penketas su Cavanaugh centro pozicijoje. Bet kai palyginu, man šito sezono Žalgiris gerokai silpnesnė komanda, negu pernai. O kas dėl marmalų, jei galvos taip neša, tai pirmyn, kiekvienam skaičiau po 8 dozes dulkių maišas nupirko, tik bėda galiojimo terminas baigėsi, tai teko padovanoti pusę milijono dozių Ukrainai, Armėnijai, Latvijai, Taivanui, Moldovai lyg irgi. Žalgirio vadovybė su išvykstančiu grigoniu priešaky ragino marmaliuotis, taip esą bus paprasčiau patekti į areną.