„Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas atsakė į žiniasklaidos klausimus (VIDEO) 2

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas prieš Eurolygos rungtynes su Stambulo „Fenerbahce“ surengė spaudos konferenciją, kur palietė daug įvairių temų – nuo Martino Schillerio projekto Kaune, pasikeitimų klube ir pokalbių su Šarūnu Jasikevičiumi iki Jono Mačiulio nukreiptų pasisakymų.

Į žurnalistų klausimus sutikęs atsakyti P.Motiejūnas buvo itin atviras, o pirmiausia kalbėjo apie šviežiausią naujieną – Regimanto Minioto atvykimą į klubą.

„Turime didelę skylę su dideliais, iškritus Jojo, Jankiui, turime problemų, Nielsas Giffey turi žaisti ketvirtoje pozicijoje, nors yra trečias, negalime tinkamai treniruotis, – spaudos konferenciją pradėjo P.Motiejūnas. – Iš Regimanto tikimės, jog ateis ir padės pirmiausia treniruotėse.

Kalbant apie jo ateitį, su juo šnekėta – viskas jo rankose. Šioje pozicijoje lietuvių neturime, ypatingai P.Jankūnui baigiant karjerą. Taip ir kalbėjome, jog nenorime prisižadėti ir įsipareigoti, duodame jam šansą įrodyti, o po sezono spręsime, ką toliau daryti. Mes neturime ketvirtų numerių, norisi duoti pailsėti žaidėjams LKL, o tam galimybės nėra.“

Taip pat P.Motiejūnas patikino, jog šiuo metu permainos komandoje baigtos ir klubas su niekuo neveda derybų.

„Neplanuojame šiam momentui naujokų, labai reikėjo ketvirto numerio ir nieko neieškome rinkoje. Bet nežinau, kas bus po mėnesio ar dviejų ir kokie bus galimi variantai. Šiandien su niekuo nevedame derybų ir jei agentai paklausia, ar ieškome žaidėjų, duodame jiems neigiamą atsakymą“, – tikino P.Motiejūnas.

– Kaip komanda jaučiasi pagaliau iškovojus pergalę Eurolygoje?
– Tikrai baisu pagalvoti, kas būtų, jei būtume nelaimėję. Tikrai pasikeitė nuotaika, mums reikia to pasitikėjimo ir tikėjimo tuo, ką darome. Pasikeitimas – treniruotėse, o tai matosi ir rungtynėse. Kai laimi, pradedi labiau tikėti procesu. Nuotaikos geresnės, bet jos darbinės ir nėra taip, kad atsipalaiduojame.

– Jonas Mačiulis pasisakė ne kartą viešai prieš jus. Ar matėte tuos komentarus ir ar su juo buvo kalbėta apie galimybę žaisti „Žalgiryje“?
– Joną pažįstu eilę metų, kartu kažkada žaidėme, dirbome ir „Žalgiryje“, ir rinktinėje. Žinau, kad jis pleputis, sako, kas yra ant liežuvio, bet anksčiau viskas likdavo mūsų virtuvėje. Dabar, kai viskas išeina į viešumą… Žinau jį, bet nemanau, kad kaip klubo vadovas turiu aiškintis, kodėl duodame ir neduodame kažkam šansą žaisti komandoje.

Su Jonu ryšys yra, kalbėjome apie jo galimybę žaisti „Žalgiryje“ tiek praėjusiais metais, tiek šiemet, bet sprendimai yra priimti. Nemanau, kad apie tai reikia viešai diskutuoti, nesame tas klubas.

– Kaip vyko derybos su R.Miniotu, nes oficialiame pranešime teigėte, jog kalbėtis pradėjote tik tuomet, kuomet buvo nutraukta sutartis su Bilbao klubu?
– Daugiausia kalbų buvo su agentu, jis visada sakė, jog Regimantas turi sutartį ir galėsime kalbėti tik tada, kai ji bus nutraukta. To laukėme, taip įvyko ir greitai susitarėme, nes sąlygos tenkino abi puses.

– Apie Evaldą Beržininkaitį klausimas – „Žalgiris Insider“ interviu leidote suprasti, jog vienintelė kliūtis yra jo kontraktas su Jonavos „CBet“. Ar nėra kitų kliūčių, ar įsivaizduojate jo sugrįžimą ateityje ir ar išsiskyrimą su juo įvardijate kaip klaidą?
– Klaida ar ne klaida, sunku vertinti, žiūrime į aplinkybes ir neturėjome kito pasirinkimo. Kalbėjome su vyr. treneriu, leidžiame jam rinktis štabą ir ten dedame akcentą. Dėl to Evaldo ir neliko komandoje, nes galvojame, kad treneris turi dirbti su tais, kurie jam tinka. Dėl ateities – nežinau. Nėra taip, kad uždarome duris.

Ar Jonavos klubas kliūtis, ar kažkas – nenoriu leistis į diskusijas, nes puikiai žinote mūsų poziciją, kad komentuojame tik po fakto. Pabaigsiu tuo, jog Evaldas puikiai tvarkėsi ir nesakau, kad jo niekada nebus „Žalgiryje“.

– Neeilinė situacija su treneriu M.Schilleriu, jis yra likęs Kaune ir čia pasiruošęs praleisti visą sezoną. Kaip vyksta kontrakto nutraukimas?
– Tikrai neeilinė situacija, kalbėjau ir su agentais, nėra taip buvę, kad užsienietis liktų Lietuvoje neturint darbo. Kažkaip keista, o derybos vyksta, jos tikrai bus baigtos ir turbūt greitu metu. Ping pongas su jo agentais vyksta, bet jaučiu, kad artėjame prie finišo tiesiosios.

– Kiek visi pasikeitimai klube keičia išlaidų projekciją?
– Labai minimaliai. E.Mudiay kontrakto nutraukimas ir kitų dviejų žaidėjų pasirašymas finansiškai praktiškai neturėjo jokio iškrypimo iš biudžeto. Aišku, M.Schillerio ir J.Zdovco situacija bei R.Minioto pasirašymas yra skirtumas, bet tai nedidelis procentas. Gale sezono tikrai pasakysime tikslius skaičius.

Komentarai

  1. Samb

    Ką jau čia tokio Zdovc padarė kad jau nusipelno kontrakto kitiems metams

  2. Darius

    o pats napoleonas vis dar kosmose ar jau nusileido ant zemes ?