Sirgalių „Žalgirio“ arenoje laukiantis J.Zdovcas: „Su „Baskonia“ tikiuosi kietų rungtynių“ (VIDEO) 0

Tautvydas Kubilius, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį namuose sieks trečiosios pergalės šių metų Eurolygoje, o jų varžove bus du lietuvius savo gretose turinti Vitorijos „Baskonia“ komanda.

Prieš būsimą akistatą su Vitorijos klubu vyriausiasis Kauno ekipos treneris Jure Zdovcas laukia siurprizų iš varžovų trenerio.

„Jie turėjo savaitę pasiruošti, tad tikrai pridės naujovių žaidime. Vis tik mes žaisime namuose ir turime padaryti viską, kad laimėtume. Tikiuosi kietų rungtynių ir kiekviena ataka tokiame mače bus svarbi. Abiem ekipoms labai reikia pergalių ir todėl susitikimas turėtų būti labai įdomus. Labai tikiuosi sirgalių palaikymo“, – kalbėjo treneris.

– Vitorijos ekipoje sezono eigoje taip pat keitėsi treneris. Kokius pokyčius įžvelgiate jų žaidime?
– Kol kas pokyčių nebuvo daug. Puikiai pažįstu Neveną ir jis tikrai bandys koreguoti žaidimą. Pastarosiose keliose rungtynėse kažkokių didelių naujovių nebuvo, tačiau dabar jie turėjo daugiau laiko pasiruošti, tad netikiu, kad jie turėjo laisvadienių.

– Jums taip pat reikėjo laiko įvesti savo sistemą „Žalgiryje“. Ar tai, kad pokyčiai Kauno klubo įvyko anksčiau yra pranašumas?
– Kiekviena situacija yra skirtinga. Vis tik, manau, kad mūsų komanda dabar yra gerame kelyje ir šiuo klausimu turime šiokių tokį pranašumą, tačiau viskas paaiškės rytoj.

– Vitorijos ekipa šį sezoną prastai meta iš toli. Ar tai yra tiesiog atsitiktinumas, o gal matote vietas, kur galima rizikuoti?
– Dauguma komandų, žaidžiančių prieš mus, turi gerą procentą. Nemėgstu rizikų, ar išskirti konkrečių žaidėjų, kadangi dažniausiai už tai tenka susimokėti. Jie turi Grangerį, Giedraitį ir Marinkovičių, kurie gali labai skaudžiai bausti. Turime kontroliuoti juos ir neleisti įsižaisti.

– Nors „Baskonia“ stringa Eurolygoje, tačiau kur ši komanda pavojingiausia?
– Jie turi stiprių ir patyrusių žaidėjų. Baldwinas yra labai nenuspėjamas žaidėjas ir niekada nežinai, kokias rungtynes jis turės. Grangeris turbūt vienas svarbiausių jų žaidimui, kadangi jis verčia kitus žaidėjus geresniais, tad turime koncentruotis ties juo.

– Išskyrėte R.Giedraitį, taip pat gerą atkarpą žaidžia S.Enochas, tad kaip stabdyti šiuos žaidėjus?
– Daug kalbame apie gynybą ir turime būti stiprūs fiziškai. Dvejas rungtynes namuose buvo visai kitokiame lygyje nei Barselonoje. Ten žaidėme per lėtai ir per minkštai ir jeigu žaidi taip – Eurolygoje neturi šansų. Tikiuosi, kad šitame mače vėl žaisime su kitu intensyvumu. Norint sustabdyti šiuos žaidėjus turime dirbti komandiškai.

Komentarai