Namuose Vitorijos ekipą įveikęs „Žalgiris“ pasiekė trečią pergalę Eurolygoje (VIDEO) 12

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje pasiekė trečią pergalę per keturis pastaruosius susitikimus. Šį kartą Jure Zdovco auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 72:68 (21:19, 19:13, 11:14, 21:22) įveikė Vitorijos „Baskonia“ komandą.

Tyleris Cavanaugh ir Janis Strelniekas kovą atidarė taikliais tolimais metimais, dvitaškį realizavo Mantas Kalnietis, o Joshas Nebo pelnė keturis taškus – 12:4. Keturis taškus kėlinuko pabaigoje surinko Marekas Blaževičius, o Edgaras Ulanovas sublizgėjo penkiais taškais – 21:19.

Po tritaškį T.Cavanaugh, J.Nebo dukart įdėjo iš viršaus, o Lukas Lekavičius surinko penkis taškus – 33:30. T.Cavanaugh kartu su J.Nebo sumetė dvitaškius, o kėlinio pabaigoje tolimą bombą taikliai paleido Artūras Milaknis – 40:32.

Po pertraukos žalgiriečių puolimas įstrigo – per septynias žaidimo minutes vienintelius penkis „Žalgirio“ taškus pelnė M.Kalnietis, o pranašumas tirpo – 45:41. Ilgoką taškų badą nutraukė M.Blaževičiaus metimas iš po krepšio ir du baudų metimai, o Regimantas Miniotas pelnė pirmuosius savo taškus Eurolygoje – 51:46.

Keturis taškus iš eilės surinko Tai Websteris, o M.Kalniečio ir A.Milaknio tritaškiai vėl padidino pranašumą – 61:52. Greitoje atakoje dvitaškį realizavo J.Strelniekas, tačiau tada varžovai spurtavo ir rezultatą išlygino – 63:63. Tuomet lyderio vaidmens ėmėsi ir net aštuonis taškus iš eilės surinko L.Lekavičius, o pergalę įtvirtino vienas taiklus T.Cavanaugh baudos metimas – 72:68.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 13 (9 rez. perd.), J.Nebo 10 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 10 (5 rez. perd.), T.Cavanaugh 9 (9 atk. kam.), M.Blaževičius 8, A.Milaknis 6, E.Ulanovas 5 (8 atk. kam.), J.Strelniekas 5, T.Websteris 4, R.Miniotas 2, Z.Dragičius 0.

„Baskonia“: S.Enochas 13, S.Fontecchio 12, J.Grangeris 11, L.Petersas 10. 

Komentarai

  1. 709

    Su pergale!

  2. ...

    Grybų karas. Mažesni nevykeliai laimėjo. Šitaip nepataikyti savo arenoj yra gėda. Nu bet taškelį svarbu pasiėmėm.

  3. Vos

    Isvargo pergale Zalgiris pasidaro persvara ir vel isbarsto Pabaigoje Apie save Primine Grengeris Jau Kai atrode 63-63 galejo visaip baiktis Bet Lekavicius prismine apie save kada labiausiai reikejo patrauke bet jei ne Lekavicius galejo degti

  4. cha

    jau dabar kai ir laimim yra nepatenkintu, linkiu kuo greiciau pasveikti! Normalius fanus su pergale , nes visgi tai yra pergale ir ne pries grybus kazkokius is sampinjonu lygos, avine!

  5. Darius

    pergalė yra pergalė, turnyro lentelėje duodamas vienas taškas nesvarbu, ar įveikei Barseloną, ar Baskonia. Juk prieš rungtynes žiūri kiek varžovas turi pergalių ir nelabai giliniesi, prieš ką jie ten laimėjo. Ar daug kas gali pasakyti, prieš ką yra laimėję baskai ? Aš negaliu. Labai ir nesigilinu. Labiau galvoju, kas bus kitais metais ir manau, kad mūsų įprastas pasaulis visai nueis velniop. Lietuva nueis velniop. Įsigalės totali žmonių kontrolė, žiaurus spaudimas marmaliuotis, grius mūsų ir taip jau šūdina ekonomika. Ir nelabai kam bus įdomus tas Žalgiris. Norėčiau rašyti apie krepšinį, bet … Nežinau ar mes po metų dar čia išvis rašinėsime. O dabar užleidžiu vietą edukated. Galite žvengt

  6. gerai

    kad tu ne vanga kokia …..

  7. Kaunas

    Baskonia geriau atrode uz Pao feneriu

  8. Amen

    Girdėjote Dariaus žodį…

  9. Vycka

    jo, rašė kažkada Darius ir apie kašį, dabar tik verkia, kaip nereikia skiepytis ir kokie visi pasiskiepyję yra nevykėliai

  10. A. Masėnas

    Jus ne nevykeliai, o tuoj busite amzina atilsi.

  11. Nava

    Ir vanga

  12. Vycka

    jo, Masėnai, į reanimaciją su COVID patenka labai daug ir pasiskiepijusių, net 20 procentų, norėtųsi, kad būtų mažiau